@Orhan Akarkut
Specialized yanmıyor hele ki Cube'ün yanında hiç yanmıyor. Firmalar 2016 modelleri çıkardı Alez 2014 model. Alez'de alt tellerin dıştan gitmesi normal ama üst telin dışarıdan gitmesi çirkin bir görüntü oluşturuyor.
Cube'ün artıları; 105 5800 donanım, Mavic aksium jant, kablolama içten, Lastikleri çok daha iyi Allez'e göre çift lastikleri 370 gr daha hafif. Yüksek fiyat performans.
Specialized artıları; Firma prestiji.
Burada bana kimse Cube fanlığı yaptığımı söylemesin daha önce Specialized marka bisiklet sahibi oldum sevdiğim markadır. Fakat 2 bisiklet arasında sırf Specialized'ın kadrosu daha iyi diyerek ön plana çıkarmak bana doğru gelmedi. Specialized ve Cube kadrolarınında çok iyi olduğunu düşünüyorum.
Şahşi görüşlerim; Beyaz bisiklete metalik aynakol gitmiyor göze hoş gelmiyor. Tiagranın yeni serisi piyasa çıkıyor eski seriye para vermemek gerek artık. Specialized alırsan çok masraf yaparsın jant, lastik kafadan performansı olumsuz yönde etkiler. İlerde tiagra'yıda değiştirmek isteyeceksin. jant, lastik, donanım içinde ortalama 2.500 TL gibi bir bütçe gerekli.