Scudo Sports

[ÇÖZÜLDÜ] Hız sensörü tutarsız bilgi veriyor

Mehmet Vidinli

Canyon RoadLite 6.0 - Van Rysel Edc Af 105
Tepki
350
İsim
Mehmet Vidinli
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese Merhaba,
Sorunum bizikletin hızı 58km/h-60km/h üzerine çıktığı zaman bir anda "0" ya da "32" ya da "41" gibi anlamsız hızlar arasında sürekli gidip geliyor. Ne zaman 57km/h hızlara düşersem tekrar tutarlı bir şekilde göstermeye devam ediyor.
Elimde 2 adet magene ve 1 adet cycplus sensör var. Bu sensörlerden sadece 1 adet magene sensör sorunsuz çalışıyor. 70km/h ya da 75km/h hıza çıksam dahi tutarlı şekilde çalışıyor.
2 adet magene sensörlerim eski. en az 3 yıllık. Ama cycplus sensör ü alalı daha 2 gün oldu ve yine aynı sorun ile karşılaştır.

Bryton one ve Cycplus m1 cihazlarda denedim.

Böyle bir sorun ile daha önce karşılaşmış olan var mıdır? Ya da fikriniz?

Scudo
Ben 49 km/h hız üzerine hiçbir şartta çıkmıyorum, ama merak edip sensörü arka tekerleğe taktım ve denedim.

Nisan ayında elime geçen igpsport SPD70 sensörde 52 km/h hızdan sonra dediğiniz gibi tutarsızlıklar oldu, fikir yürütüp sensörü ters yönde taktım, bişey değişmedi.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Vidinli
Bisiklet 50km/h üzerine çıkmaz mantığı ile mi yazılım kodlandı diyeceğim ama çok saçma.

İlginize çok teşekkürler bu arada. Sensörü ters çevirmek aklıma gelmemişti. :)

• Beğen
Tepkiler: firestone
Kullanmaya başladığım ilk haftalarda bi sürüş arasında telefondan uygulama içinde sensor vs ayarlarını karıştırırken yanlışlıkla kadans sensörüyle bağlantıyı kesmiştim. Sonra tekrar eşleştirdiğimde kadansla ilgili tutarsızlıklar başlamıştı. Sonra defalarca eşleştirdim de birisinde çözüldü sorun. Belki bu da öyle olabilir, sadece bi tahmin.

Bugün vaktim olmadığından fazla kurcalamadım, tekerlek çevresi değerini 20 inçlik bi tekerleğe göre yaparsak sonuç ne olur görmek lazım. Sanki belli bir rpm değerinden sonra bu durum oluyo. Bozuk zeminde daha düşük hızlarda aynı sorun görülebilir mi diye de aklımdan geçiyo.

Kullanmaya başladığım ilk haftalarda bi sürüş arasında telefondan uygulama içinde sensor vs ayarlarını karıştırırken yanlışlıkla kadans sensörüyle bağlantıyı kesmiştim. Sonra tekrar eşleştirdiğimde kadansla ilgili tutarsızlıklar başlamıştı. Sonra defalarca eşleştirdim de birisinde çözüldü sorun. Belki bu da öyle olabilir, sadece bi tahmin.

Bugün vaktim olmadığından fazla kurcalamadım, tekerlek çevresi değerini 20 inçlik bi tekerleğe göre yaparsak sonuç ne olur görmek lazım. Sanki belli bir rpm değerinden sonra bu durum oluyo. Bozuk zeminde daha düşük hızlarda aynı sorun görülebilir mi diye de aklımdan geçiyo.
Şİmdi bunu aklıma taktın hocam. Siler siler yeniden sync ederim artık :)

Şaka bir yana garip bir durum. Ve can sıkıcı da aslında.

Hocam olay bu imiş. Vallahi herşeyi denemek lazımmış demek ki. Bugün 1 kere yeniden sync ettirdim. Ve akşam 64km/h hızda hiçbir sapıtma olmadan herşeyi düzgün gösterdi.
Aklına sağlık.

• Beğen
Tepkiler: firestone
Hocam olay bu imiş. Vallahi herşeyi denemek lazımmış demek ki. Bugün 1 kere yeniden sync ettirdim. Ve akşam 64km/h hızda hiçbir sapıtma olmadan herşeyi düzgün gösterdi.
Aklına sağlık.

Oh sevindim, ben de düzelteyim uygun zamanda.

Geri