Scudo Sports

Corratec XVert 2012 26" İçin Sabit Karbon Maşa Önerisi

Grim

Üye
Tepki
8
İsim
Erdal
Bisiklet
Corratec
Selamlar,

2012 model 26" Corratec Xvert Motion Disc bisikletim var, ve artık eskisi kadar çok araziye çıkmadığım için 2178 gram ağırlığındaki RST Gila 100 amortisörden kurtulmak istiyorum. Ancak şehir içinde bile rahatsızlık verdiği için alüminyum maşa almak istemiyorum, esnekliğinden dolayı karbon maşa alacağım. Aşağıda görebileceğiniz gibi uygun fiyata 2 alternatif buldum ama markalar ve maşalar hakkında hiçbir fikrim yok. Bu modeller benim bisikletim ile uyumlu mudur? Kalitesiz üretilen karbon maşalarda sürüş sırasında kırılma riski var ve ciddi tehlikeli olabilirler. Bu maşaların yeterince sağlam olduğundan nasıl emin olabilirim? Önerebileceğiniz başka marka/model var mıdır? Teşekkürler.

(link)

(link)''

Scudo
İzninizle bende takip edebilir miyim

Yalnız verdiğiniz linkteki 26 inch diyor ama bmx crusier yazıyor

@soneryen
BMX,Cruisers,Kids' Bikes,Mountain Bikes şeklinde belirtmişler, yani dağ bisikleti için de uygun. Bir de Amazon'da aşağıdaki linki buldum, direk üretici tarafından satılıyor. Özelliklerinin uygun olduğundan emin olsam hemen alacağım:

(link)

Delta bisikletten bilgi alın yada boru çapını sizinkini alacağınız ile kontrol edin

• Beğen
Tepkiler: Grim
@soneryen
Ben de onu kontrol etmeye çalışıyorum ama, boru çapını yazmamışlar; yalnızca Standpipe Height: 200mm (tapered) yazıyor. Muhtemelen boru çapı standarttır ama tapered (konik) olması problem olur mu bilemiyorum, 200mm yükseklikte uygun mudur onu da bilemiyorum. Firmaya email gönderip sordum, sonuç çıkmazsa Delta'ya soracağım...

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@Grim hadi hayırlısı bakalım

@soneryen
Maalesef Beiou maşa konik olduğu için uyumsuzmuş. Boru yüksekliği de 286mm olmalıymış. Delta'da da uyumlu maşa yok. Araştırmaya devam ediyorum. 290 TL'ye Taok karbon maşa var ve uyumlu görünüyor ama kalitesi hakkında en ufak fikrim olmadığından almak için güvenemiyorum...

• Beğen
@Grim
Karbon olmasa çok mu titreşim olur

@soneryen

Evet, yoldaki en ufak bir pürüz bile direk sana ulaşıyor. Ön lastik yolu da çok iyi kavrayamadığı için güvenlik açısından da sıkıntılı...

• Beğen
@Grim
Ne bileyim yıllarca kullandık eski bianchi castello larımızı

• Beğen
Tepkiler: Grim
@soneryen

Evet, yıllarca Beldesan, Bianchi, Peugeot gibi komple çelik kadro ve maşası olan bisikletler kullandık ama aradan zaman geçtiği için onların ne kadar rahatsız ve güvensiz olduklarını çok hatırlamıyoruz tabii. Bir de o eski bisikletlerin kadroları çok rijit olmadıklarından zaten amortisörlü gibiydiler =)

• Beğen
Geri