Scudo Sports

CORRATEC SUPER BOW CROSS vs CORRATEC X-TRAIL CROSS COUNTRY

icarus

Üye
Tepki
0
merhabalar kısa bir trek 3700 maceramdan sonra kısa çünkü hem kullanım amacımın dışında olduğu için hemde artık daha iyi bir bisiklet istediğim için super bow cross yada x trail cross düşünüyorum aradaki fiyat farkı sizce değermi kullanım amacım asfalt şehiriçi ama arada kaldırımlardan tümseklerden atlamayada gelsin istiyorum bu arada hızında önemi büyük benim için başka tavsiye ettiğiniz modellerede açığım yorumarınızı bekliyorum teşekkürler

Scudo
arkadaşlar bu bisikletleri kullanan yada bilgisi olup yorum yapacak kimse yokmu?

Bende bi ara merak ettim 28'' mtbleri, turlar için daha kullanışlı olur diye.
Yanlız jant,lastik çeşidi pek gelmiyor, bulmak zor ve sıkıntılı oluyormuş diye
duydum, vazgeçtim ondan.
İnternette 2006 modeller var ama 2007 modeller mağazalarda var
hem kadroları daha şık (bir kum rengi vardı hasta oldum :))
hem amortisörleri rst'nin daha iyi modelleri kullanılmış.
corrateclerin bu modelleri daha çok hafif arazi şartları ve bozuk yollarda
yol katedeceklere hitap ediyor galiba, üst borular yüksek
, amortisörlerin mesafesi 26'' lara göre daha kısa ama
kullanmadığım için yorum yapamıyacağım. Memnun kalınmadığında 29er bir ,
Reba takılabilir, süper de olur.
Yurt dışındaki Gary Fisherler başta olmak üzere 29er çesidi daha fazla,
tamamen xc ye yönelik 29er ler var, arazide 26 janta göre daha
avantajlı bile diyenler var:) biri Türkiyeye getirsinde görelim diyoruz
napalım :D

yorumun için sağol atacan şimdilik super bow cross daha ağır basıyo sanırım gelecek hafta ortasına kadar almış olurum

evet sonunda karar verip, super bow cross aldım burdan delta bisiklet'ten ulaş ve davut'a ilgileri ve yardımları için tekrar teşekkür ederim bindikçe izlenimlerimi aktarıcam bu arada ağırlığı hakkında pek bilgi yoktu merak edenler için 12,14 gr herkese bol pedallı günler :)

Ben de superbow kadronun büyüsüne kapılmıştım. Umarım seni de benim kadar memnun eder :)

• Beğen
Tepkiler: icarus
çok sağol dileğin için firochromis evet çok memnunum beklentileriminde üstünde şimdilik :)

arkadaşlar yeni başlıyorum ve ben de çok kararsız kaldım

a) sedona sd-761 gibi bir MTB alıp ince lastik takmak mı?
böylece çift bisiklet sahibi olurum. ama 26" janta razı olurum, uzun yolda 28" keyfi yaşayamam

b) yoksa corratec x-trail cross country, superbow veya scott sportster p3 gibi bir hibrid almak mı?
böylece uzun turlar daha keyifli ama arada gireceğim patikalarda, ya da aslında daha ziyade günlük keyif sürüşlerimde MTB kadar keyif verir mi? O kadar kıvrak olur mu?

tamam fonksiyonellik düşünülürse kullanım amacıma hibridler daha uygun, çünkü uzun turlara çıkacağım. ama sanki MTB aldığımda onunla daha bir bütünleşirmişim, daha çok keyif alırmışım gibi geliyor.
bakınca da turlara çıkanlar dahil olmak üzere herkes MTB kullanıyor. Hibrid veya tur bisikleti kullananlar pek bi azınlıkta.
ileride parça problemini de düşünmek lazım sanırım

siz aldınız. yorumlarınız nasıl?
teşekkürler

bence kesinlikle hibrid çünkü anladığım kadarıyla kullanımın çoğunu asfalt ta yapıcaksın ben aynı zamanda mtb de kullanıyorum uzun yol ve asfalt ta kıyaslanamaz bence ve söylediğin hibrid bisiklet ler çok rahat patikalara da girebilirsin evet dediğin gibi mtb ler çok fazla ama hibrid ler daha yeni yeni geliyo ülkemize ve insanlar bilinçlendik çe sayısı mtb lere yaklaşıcaktır

zaten uzun yolda kullanılan bi bisiklet alınınca sepetler bagajlar alet çantası derken 200 300 ytl dahada masraf cıkıyo onuda hesaba katın

@icarus

superbow un kadro yapısının diğerlerine göre bir avantajı veya farkı varmı birazcık tecrübeni paylaşabilirsen çok menun olurum motion almayı düşünüorum ama o değişik kadro yapısıda ilgimi çekiyor sonuçta fiyatına değicek bir farklılık var mı diye merak ediorum.

@gatila

X trail cross kullanıyorum 1500kmyi geçmişim. Bir de 12 yıllık 26" cro-moly Giant'ım var.Hibritlerin söylediğiniz gibi artıları var elbette. Ben sizin için (bana göre) eksilerinden bahsedeceğim. Bana göre;
1-İnsan MTB ile daha bütünleşebiliyor.Bu noktada hibrit, MTB kadar keyif vermeyebilir.
2-Hibrit,MTB kadar kıvrak ve atak değil.
Benim hibritimin tek artısı bence alü kadro olduğundan hafif olması. 12 yaşındaki cro-moly-26" Giant'ımı daha atak hissetmemden ve onunla kendimi daha bir bütün hissetmemden dolayı şehiriçi günlük turlarımı onunla yapıyorum. Hafif bir MTB bence daha doğru bir karar olur. Eğer sık sık uzun turlara çıkmayacaksanız. Ama sürekli uzun tur yaparım derseniz hibritin artılarını dikkate almak lazım.

Geri