Scudo Sports

CONTINENTAL RACEKING 2.0 UST MTB vs Continental Race King Supersonic 26x2.2

Efe S.

Üye
Tepki
2
Bisiklet
Carraro
Öncelikle selamlar. Carraro CRS 620 için dış lastik arayışı içerisindeyim. Kendi arka lastiği eriyip düzleşmiş durumda. Son 1 ay içinde iki kere lastik patladığı için ömrünü doldurduğu kanaatindeyim(1300 km olmuştur toplamda). Şehir içi ulaşım için kullanıyorum genelde ve biraz hor kullanıyorum. Çok fazla bilgim olmadığı için yardım istiyorum tecrübeli kişilerden. Konuda belirttiğim lastikler nasıldır acaba sağlamlık bakımından?

Scudo
burada forumdakilerden daha fazla kullanıcı yorumu bulabilirsin ingilizce biliyorsan: (link)

race king 2.2 sport kullandım 6 ay kadar, 65psi basınçla kullandım genelde. kırık camdan da geçtim, sert darbe de gördü(maşa dibe kadar girdi birkaç kez) 800km'de patlamadı. geneli bilmem ama ben oldukça memnundum lastiklerden...
ancak şehir içi kullanıma çok da uygun değil. asfaltta, özellikle ıslak asfaltta arka lastik çok kolay kayıyor, yol ıslakken en ufak bir frenlemede bile kızaklama yapıyor, kuru yolda arka freni sert sıkmadıkça sorun olmuyor.(sport kullandım ama diş yapısı aynı, tahminen bunlarda da benzer bir durum vardır)
arazide sürmüyorsan dişli değil, su tahliye kanallı modellere bakabilirsin.

1.50 lastiğe geçiş yaptım, denge konusunda bir sorun yok. hafif bozuk yollarda birkaç günlük kullanımdan sonra alışabildim artık sorun yok.
asfaltta ise hem akıcılığı hem de yol tutuşu kalın mtb lastiklerinden daha iyi...

supersonic serisi katlanır modeli, ayrıca continental'in hafiflik amaçlı serisi. iç lastik olarak 26" mtb supersonic 100gr seviyelerinde mesela...
dış lastikte de aynıysa dayanıklılık konusunda belki sport kadar iyi olmayabilir.(tahmini yorumdur)

carraro crs620'nin jantları ust tubeless uyumlu mu?

@Mert C.

Saollasın bilgiler için. ust tubeless uyumu hakkında fikrim yok açıkçası.

@Efe S.

değiştirmediysen uyumlu değildir. bilmediğine göre değiştirmemişsin :)

@Mert C.

Aynen öyle :) HUTCHINSON TORO RANDO SPORT DIŞ LASTİK 26 X 2.15 bu lastik nasıldır acaba. (link)

Geri