Scudo Sports

Çok kötü düştüm çenem yarıldı :(

Ertan M.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.220
İsim
Ertan
Bisiklet
Merida
1 Hafta arayla ikinci kazamı yaptım.Bu sefer eve 100 metre kala sola doğru yokuşa çıkacakken (orası ıslaktı herhalde bahçe sulamışlar) sola dönüyorken hızım 17 km falandı bisiklet sola doğru kaymaya başladı kontrolü kaybettim ve çenemin üstüne sürtünerek düştüm.Orada markettekiler hemen yardımıma geldiler gerçi ben şoka girmiştim böyle düşeceğimi hiç tahmin etmemiştim.Çenemden kan akıyordu orada yara bandı yapıştırdı markettekiler eve gidince baya bir açıldığını anladım tabi sonra hemen hastaneye ve 4 dikiş atıldı.Morelim çok bozuldu böyle nasıl düştüm diye sanırım iyi bir lastik kullanmalıydım neyse bu burada okuyacaklara ders olsun virajlarda çok dikkatli olmalıyız bisiklete biraz ara vereceğim iyi forumlar dilerim.

Dosyalar

• New Image2.jpg
    New Image2.jpg
    68,2 KB · Okunma: 339
Scudo
Çok geçmiş olsun , bu ara çok kaza konusu var , herkes dikkatli olsun arkadaşlar

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
Büyük geçmiş olsun. Allah daha kötüsünden sizi korusun. Bu aralar kaza haberleri arttı. Daha fazla dikkatli olmak gerekli.

• Beğen
Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin..

Özellikle de ıslak virajlarda lastiğin kalitesi çok çok önemli ama yinede dikkatli olmakta fayda var. Kaza dedikleri 1-2 saniyede oluyor zaten. Mesela bi bakıyorsunuz ki bisiklet yok ve havada uçuyoruz. :)

Hiç beklemiyordum bu düşüşü yokuşu döndükten sonra eve varacaktım ama olmadı fren falanda yapmadım bide sonbahar geliyor yağmurlu havalarda nasıl süreceğiz bu yol bisikletini yağmurda ıslak yolda tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olsun.

@ertanmrtz lastikleriniz nedir ? Ben gp4000'lerle özellikle düşebilir miyim diye bisikleti ıslak kuru yatırıyorum ancak bir türlü düşemedim.

Bu arada çok geçmiş olsun

gecmis olsun malum yaz bitti kisa girdik. yagisli havalar bizleri bekler, ee tabi yazin verdigi guvenle lastikler asindi eskisi gibi tutus yapamayabilir. lastik yer degistirmek zamani geldi!!!!! on arkaya,arka on tarafa takin ve tabiki artik donusler de daha yavas daha kontrollu geciniz. gecmis olsun iz kalmaz umarim.

• Beğen
Daha kötüsü de olabilirdi, geçmiş olsun.

• Beğen
Allah'tan acil şifalar dilerim, çok çok geçmiş olsun.

• Beğen
@Onur YCL hocam benimde ilk defa başıma geldi ıslak zeminde de kullandım ama olacağı varmış oldu.Sizin lastiği bilmiyorum ama dikkatli olmada fayda var.

Geçmiş olsun. Islak zemin yol bisikleti için sıkıntı.
Geçen gün Çayyolu'ndan İncek'e tırmandım. 4-5 km'lik 450 metre rakım farklı dik yokuş tam bitti derken ıslanmış bir çıkıntı sebebiyle 6km hızla düşüverdim. Çünkü ayaktaydım ve arka teker birden boşa döndü. Yani ıslak zemin hız fark ettirmiyor. Her an dikkatli olmak lazım.
Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir ama sanırım ıslak ya da soğuk havalar için cyclocross daha güvenli bir yol bisikleti sürüş keyfi yaşatır gibi...

• Beğen
hocam geçmiş olsun ıslak zemin tehlike

• Beğen
Geçmiş olsun, tekrarı olmasın...

Zemin şartları ve dönüş yarıçapına göre bisikleti yatırma durumunu ayarlamalıyız.

• Beğen
Geçmiş olsun.iyi ki kırık çıkık yok.ıslak zemin kurbanları artıyor :(

Geçmiş olsun, hız 17 Km imiş zaten daha ne kadar yavaş olabilir ki. Demek yağışlı havalarda kullanmamak lazım. Kendi adıma çıkarımım bu.

@İhsan Soykan
Kesinikle.ben de binmeyeceğim bundan sonra

@ertanmrtz Çok geçmiş olsun. En kısa sürede sağılığına kavuşmanı dilerim. 2 ay önce bende düştüm virajda hala bir düzelme yok. Aman dikkat...

Geri