Scudo Sports

Çocukla Çamlıhemşin-Batum-Makhinjauri - Artvin turu

Bisbid

Üye
Tepki
106
İsim
Sinem aydın
Bisiklet
Kron
istanbuldan ardeşene uzun bir otobüs yolculuğundan sonra ardeşenden başladı turumuz. çamlıhemşine çıkıp bisikletlerimizi orda bırakıp 2 gün yukarı kavrun ve elevit yaylalarında kamp yaptık. yayladan çamlıhemşine inip tekrar bisikletlerimizle yola çıktık. hopaya vardık. hopada bir pansiyonda kaldık.ertesi sabah tekrar yola çıkıp batuma ulaştık. batuma giderken tüneller biraz gerdi tünelin birinde tırla önümüze geçip dörtlüleri yakıp tünel bi,timne kadar bizi kollayan amcaya minnettarız.bisikletlerimizi aramadılar araç kuyruğuna da girmedik aldılar bizi içeri.batumdan makhinjauride kalacağımız pansiyona ulaştık. hotel nino sahipleri çok iyi insanlar mutfağı kullanıp yemeklerimizi kendimiz yaptık.

oğlum özgür pansiyonda kalan ailelerden birinin çocuğuyla saatlerce oynadı. dil, din, ırk ayrımı olmayan çocuklar gibi olabilsek keşke. aynı dili konuşmadan da anlaşabilsek. sabah tekrar yola çıkıp batumun içinde biraz gezdikten sonra hopaya gitmek üzere sınırdan ayrıldık. sağnak yağmura yakalanınca hopaya 7-8 km kala yeni açılmış bir kafeye sığındık. sahibi çok misavirperver biri. hopanın insanı gerçekten başka. geceyi kafenin bahçesinde kamp kurarak geçirdik. sabah erken saatte yola çıktık. hopaya kadar birlikte hareket ettiğimiz 2 arkadaşımız ardeşene gitmek üzere bizden ayrıldı. biz borçkaya doğru devam ettik.

emniyet şeridi olmayan yolda harika manzara eşliğinde cankurtaran dağlarına tırmandık. her virajdan sonra aşağıya bakıp burdan mı geldik gerçekten diye diye ilerledik. kamyonlar ve otobüsler biraz korkutsa da her anına değdi diyebilirim. borçkaya varmadan bir kamyoncu lokantasında durduk açlıktan mı bilmem ama kurufasülye pilav çok güzeldi. borçkada öğretmenevinde kaldık kamp atsaydık çok daha iyi olurdu bence hiç tavsiye etmiyorum. girişte bilbilan köftecisi var eşim orda köfte yedi çok beğendi.üst katındaki kafede de kahvaltı ettik gayet iyiydi. yola devam ettik artvine kadar olan yol şahaneydi borçkaya kadar yakamızı bırakmayan yağmur yerini sadece serinliğe bıraktı ve artvine vardık.

Dosyalar

• IMG_2159.JPG
    IMG_2159.JPG
    205,4 KB · Okunma: 290
  • IMG_2225.JPG
    IMG_2225.JPG
    204,2 KB · Okunma: 279
  • IMG_2224.JPG
    IMG_2224.JPG
    163 KB · Okunma: 288
  • IMG_2246.JPG
    IMG_2246.JPG
    79,9 KB · Okunma: 269
  • IMG_2348.JPG
    IMG_2348.JPG
    132 KB · Okunma: 265
  • IMG_2421.JPG
    IMG_2421.JPG
    94,9 KB · Okunma: 267
  • IMG_2477.JPG
    IMG_2477.JPG
    101,8 KB · Okunma: 274
  • IMG_2516.JPG
    IMG_2516.JPG
    159,1 KB · Okunma: 268
  • IMG_2543.JPG
    IMG_2543.JPG
    105,5 KB · Okunma: 264
  • IMG_2570.PNG
    IMG_2570.PNG
    93,2 KB · Okunma: 270
  • IMG_2646.JPG
    IMG_2646.JPG
    101,8 KB · Okunma: 273
  • IMG_2664.JPG
    IMG_2664.JPG
    108,7 KB · Okunma: 263
  • IMG_2691.JPG
    IMG_2691.JPG
    197 KB · Okunma: 273
  • IMG_2695.PNG
    IMG_2695.PNG
    30,4 KB · Okunma: 262
  • IMG_2708.PNG
    IMG_2708.PNG
    102,7 KB · Okunma: 270
  • IMG_2750.JPG
    IMG_2750.JPG
    139 KB · Okunma: 261
  • IMG_2788.JPG
    IMG_2788.JPG
    77,3 KB · Okunma: 260
  • IMG_2820.JPG
    IMG_2820.JPG
    112,1 KB · Okunma: 260
  • IMG_2848.JPG
    IMG_2848.JPG
    107,7 KB · Okunma: 280
Scudo
Tebrik ediyorum. Ailece tura çıkabilen çok nadir insanlardansınız. Umarım daha nice turlarda ağız tadıyla pedallarsınız.

• Beğen
Tepkiler: Bisbid
Bazen rüzgarı, bazen soğuk havayı, bazen yağmuru bahane edip "bugün bisikletle çıkılmaz" diyorum. Sonra da böyle paylaşımları görüp kendimden utanıyorum...

• Beğen
Tepkiler: Murat19
Ailecek bisikletli bir aile güzel güzel güzel tura çıkmış.Bunu oğlunuzu büyüyünce okula biskletle yollayarak taçlandırın bence :D

Çok sevimli bir görüntü.Haika bir tur...

Tek kelimeyle muhteşem. eş uyumu ve söz dinleyen çocuk olmasa bu gezi olamaz. Mesela benim asla yapamayacağım bir faaliyet. Gerçi kızım büyüdü, küçük olsa da hanımı böyle bir tura değil ikna etmek lafını bile edemezdim.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Rotası ayrı güzel, ailecek yapmış olmanız ayrı güzel olmuş. Özendiren bir tur :)

• Beğen
Muhteşem ve ayrıca tebrikler.

• Beğen
@Serhat Küçüközler
@Serhat Küçüközler

Ertelemeden yola çıkmalısınız yollarda geçirilen her an çok kıymetli

@Cevat_MD önce kısa mesafelerde alıştırma turları yapın sonra uzun tur yapanları örnek gösterin o yüzden paylaşıyorum bunları belki bir parça cesaretlendirebilirim diye

@DurgunDeniz
Teşekkürler İstanbul'da biraz zor temenniniz ama herkes gibi bizde kaçmak istiyoruz istanbuldan inşallah o günleri de görürüz :)

Tebrikler. Nereden baksanız zor bir iş. Böyle bir turu fikir olarak ortaya atmak, ailece karar almak, yola çıkmak, dağları taşları aşmak... Hepsi birbirinden zor işleri başarmışsınız. Muhteşemsiniz.

Çocuğunuz çok şanslı diyorum başka bir şey demiyorum :)...

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Sahsen o cocugun yerinde olmak istemedim desem cok buyuk yalan olur. Keske hanimla ayni kafada olsak da oda boyle takilsa pesime. Kizim zaten dunden razi :D Oglani da arkaya bagladin mi tamam aslinda :koptum:

Bravo hocam. Harika bi tur olmuş. Çok özendim gerçekten...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
@serhat1299
çok teşekkürler. o bölgeyi bisikletle gezmek hayalimdi eşimin desteği ve oğlumun katkısıyla gerçek oldu.

@CmlCLK
eşinizle olsa keşke ama eşinizle olmasa bile çocuklarınızla yola çıkmanızı dilerim.

@C.Koc
umarım ilerde çocuğumuz da böyle düşünür :)

IMG_2781.JPG IMG_2783.JPG IMG_2777.JPG IMG_2540.JPG
Videoları yükleyemiyorum sorun oluşuyor her seferinde o yüzden sadece fotoğraf ekleyebildim. genelde kadınlar uzak duruyor uzun turlardan bisiklet tutkunu bir kadın olarak hissettiklerimi tüm kadınlar hissedecek diye birşey yok tabiki yolda olmak herkese aynı şeyi hissettirmeyebilir belki ama denemeden bilmek imkansız umarım ilham olur okuyan gören herkese güzel sözleriniz ve temennileriniz için ayrıca teşekkürler...

@DurgunDeniz forumu genelde erkekler kullanıyor ve performans daha ön planda tutuluyor geçen yıl İstanbul-Assos turumuzu paylaşmıştım benzer bir yorum olmuştu :)

• Beğen
Tepkiler: DurgunDeniz
@Bisbid bisikletleri otobüse nasıl yüklediniz, tekerlekleri vs sökmek gerekiyor mu? Yokda olduğu gibi mi bagaja koydular?

Geri