Merhaba
@OsmaniyeRehber ! Tebrikler

Benimde 8 yasinda ve 4 yasinda iki cocugum var. 4 yasindaki kaski ve denge tekerli bisikleti ile bahcede biniyor. 8 yasinda olan ise kaskini takiyor benimle evden okula okuldan eve gidiyor. Bazende trafik olmayan yerlere gidip birlikte cok cok hafif kros suruyoruz
Dogru yanlis bilemem ama benim uygulamam:
Tarfik ve insan icine cikmadan once ilk buna karar verdigimizde genis bir alana gittik. yere taslar dizdim ve hic ayagini koymadan gittikce hizini arttirarak zig-zag yaptirdim, daireler cizerek surdurdum, hizlanip dusmeden ani fren yapmasini calistirdim. Bunlarda sorun yasamaz hale gelince benimle surmesine izin verdim. Eger sozumden cikarsa, bisikletle okula gitmek yerine 2 gun yuruyor.
Trafik varsa yolun durumuna gore onumden gidiyor. Surekli olarak "durmasi, beklemesi, tekrar pedala basabilecegi, yavaslayarak devam etmesi, ondeki - arkadaki araclarin durumu" uzerine yonlendirme veriyorum. Yol ve trafige gore kendisini duvarla benim bisikletim arasinda tutarak daha gorunur olarak ben riskli tarafta kaliyor, araclara gerektiginde elimle uyarida bulunuyorum veya seridi doldurdugumuz icin sollama yapana kadar yavasliyorlar. Kavsaklarda kaldirimdan diger kaldirima yoldan gecislerde risk gorursem iniyoruz ve bisikletler elimizde geciyoruz. Kaldirimda surekli olarak yayalara saygili bir sekilde surmesi gerektigini soyluyorum ve duruma gore uyariyorum. Nasil arac yolunda bizimde hakkimiz varsa ve saygi gormeyi bekliyorsak, kaldiriminda yayalara ozel oldugunu ve saygi gosterip gerekiyorsa yavaslayip durarak onceligi onlara verecegimizi anlatiyorum. Elbette bu konusmalari duyan yayalarda bize hosgorulu davranip yol veriyorlar
Ayrica basamak inmek, toprak yolda surmek, bozuk zeminlerde gecmek istiyor. Akrobasi yani

Bende nasil yapacagini gosterip acikliyorum ve duserse sorumlulugun kendisinde oldugunu, bana sikayet etmemesini, guvenemiyorsa vazgecip baska zaman ve yerde denemesini soyluyorum.
Gidonu hafifce cekip kucuk tumseklere nasil cikacagini, frenlemenin 2 frenle yapilacagini, basamaklardan inerken ayaga kalkip agirligini geri vermesini ve sadece arka frenle kontrol etmesini, bozuk zeminlerde pedal basmadan hizla gidecekse ayaga kalkip dizleriyle suspansiyon yaparak dengeli bir sekilde cukurlari taslari gecmesini kavriyor gittikce. Hafif ve uzun yokuslarda hizini arttirip giriyor ve yavaslamaya baslayinca ayakta pedal cevirebiliyor.
Ama en kucuk risk hissettiginde frene basip inerek sagda beklemesi gerektigini de biliyor.
Kisacasi surekli olarak trafigi ve genel kurallari, bisiklette birseyi nasil yapacagini ve dikkat etmez risk alirsa basina ne gelcegini anlatacaksiniz. Bir arac kazasinda (trafikte) cok ciddi sonuclar yasayacagini kavratacaksiniz. 1 dakika gec kalmanin hastaneyi boylayip hic gidememekten cok daha dogru tercih olacagini benimseteceksiniz!
Keyifli pedallar