Scudo Sports

Clipper marka ahı gitmiş vah ı kalmamış bisiklet.

Mengenenin üzerinde zincir baklaları gördüm. Baklaları zımparalarken mengeneye mi sıkıştırıyorsunuz ? Eğer böyle yaparsanız baklalar gözle görülmeyecek kadar bile olsa deforme olabilir. Her bir bakla, bakla bağlantı pimine yataklık eder. Eğer yamulursa bakla bağlantı pimi ile baklalar daha fazla sürtünebilir, bu da hem sürüşte fazla yorulmanıza sebep olur, hem de zincir çok daha kısa zamanda yıpranır, aşınır. Tavsiyem elde yapmanız.

Bu arada bu kadar bakımsız bisikleti pırıl pırıl hale getirmişsiniz. El emeği gibisi yok, devamını bekleriz, buradan fotoğraflara bakması bile keyifli.

• Beğen
Tepkiler: D.Mustafa
Scudo
Mengene nin ağzının içindeki 2 adet karşılıklı civatayı söktüm bir tarafına uzun bir uç sokarak kendi zincir sökücümü yapmış oldum :) Eğeleme ve zımparalama işlemlerinin hepsi elde gerçekleşti yalnız sabır tükendi resmen :D

Teşekkürler inşallah bitince birlikte turlama imkanımız da olur :)

zincir baklalarının temizliği için selülozik tiner yada gaz yağı mazot yada benzin benzeri petrol ürünleri gibi etkili yağ çözücüler kullanılabilirdi tek tek mengeneye bağlayıp eğe yapmak sizi oldukça yormuştur
aklınızda bulunsun özellikle selülozik tiner müthiş bir çözücüdür dikkatli olmak kaydıyla

Hocam denemediğim şey kalmadı sentetik,selülozik,çamaşır suyu,çeşitli asitler. Ama nasıl bir yere girdiyse baklaların arasında zift barçası var,İçinde de ufak taş kırıntıları.Kullandığım şeyler metale zarar verecek diye fazla devam etmedim tek tek eğeliyorum :D

Geri