Scudo Sports

Cemsiz 9 Yıl Turumuz 2020 yılı hakkında

bisiklethobimiz

Cemsiz 7 Yıl
Tepki
1.526
İsim
Coskun ortacakiroglu
Bisiklet
Bisan
2011 yılında Ewing Sarkoma hastalığından kaybettiğim oğlumun anısı için her yıl düzenli yaptığım Bisiklet turlarım da 2020 yılına geldik, düşüncelerimi ve gelişmeleri sizlerle paylaşmak istedim, 2013 yılında bisiklet turlarıma yapabilirmiyim diye başlamıştım, 2016 yılında Sensiz 5 Yıl, 2017-2018-2019 yıllarında Cemsiz 6 yıl-7 yıl- 8 yıl olarak ülkemizin çeşitli bölgelerinde çadır konaklamalı şehirler arasında 9 günle 64 gün arasında olan turlar yapmıştım, Cemsiz 9 Yıl turumuz 2020 yılı yaz ayı için ocak ayında tur programı için çalışmalara başlamıştım, yaş 67 oldu, ilk hedefimiz bisiklette pedal çevirmede ne kadar başarılı olduğumuzu görmek için yaza kadar km.ler yapmak, çünkü turdaki zorlu şartları kaldırabilecekmiyim, 2. düşüncem ise her sene aynı yollardan aynı yerlere gitmeyi pek istemediğim için, görmediğim, bisikletimle ilk gideceğim yerleri tercih ediyorum, bu kapsamda bu sene Marmara ve Ege bölgesinde başta Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Çeşme, Dikili, Cunda adası, Erdek, Avşa adası, Mudanya, İznik olmak üzere güzel bir güzergah hazırlamıştım, ilk defa Bisikletle gideceğim yerler tarih olarak 2020 haziran ayı başı 40 gün civarı olarak düşünmüştüm, şubat- Mart ayının ortasına kadar turu kafamda şekillendirmiştim, ama mart ayı ortasında Dünya ve ülkemizde Koronavirüs Salgını yaşaması, tedbir amaçlı 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağına girmesi, 30 büyükşehirlerde seyahat yasağı olması, nisan ve mayıs aylarında evdeyiz ve sokağa çıkamadığımız için bisiklet antremanı yapamadığımız günlere girdik, ama burada önemli olan bisiklet turu yapmamız değil, salgının ülkemizde en kısa sürede bitmesi, normal yaşama bir an önce dönmemiz, 2020 mayıs ayının son günündeyiz, yetkililer salgında 2. dalgaya dikkat çekiyorlar, 65 yaş üstü pazar hariç sokağa çıkma yasağı devam ediyor, gitmeyi düşündüğümüz İzmir, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Manisa illerinde seyahat yasağı var, şehirler arası otobüslerde tedbir amaçlı yolcu sayısı yarı yarıya düşürülmüş, fiyatlar 2 misli olmuş, her firma bisikleti taşımıyor, hele ücretsiz hiç taşımıyor, 2020 haziran ayı Antalya Eskişehir 160.00 Tl. Marmaris Antalya 135.00Tl. gözüküyor, beslenme ise lokantalar haziran ayında açılacak, fiyatlar büyük ihtimal mart ayı fiyatlarından yüksek olacak, konaklama ise tur boyunca 1 hafta 10 gün arasında otelde kalırken, şimdi ise sağlık ve hijyen için kafamda büyük sorun, yol boyunca kaldığımız yerlerden akaryakıt istasyonları çadır kurmamız için ne kadar yardımcı olabilecekler, alışkanlığımız olan günlük çay ihtiyaçlarımızı nasıl karşılayabileceğiz, salgın sonrası sorun yumağı büyüyor, parası olan için sorun azken, kısıtlı bütçe ile tur yapanlar bayağı zorlanacağı kesin, Allahtan geçen sene beslenme işini tüplü ocak ile yemeğimi yaparak çözmüşüm, bu sene formamı Antalya Town Park ta 2020 şubat ayında yaptırmıştım, 6 yıldır kullandığım çadır ve 7 yıldır kullandığım kask emekli oldu, yenilerini alacağım, tahmini 500.00 Tl, harcayacağım, Cemsiz9 Yıl Turumuz otomatikman haziran ayı iptal, salgının seyrine göre 2020 Temmuz ayı ortası veya 2020 ağustos ayına belki 2020 eylül ayına kaydırabilirim, duruma göre süre ve gideceğimiz yerler kısaltılabilir, zaman ne gösterecek onuda göreceğiz, 30 Mayıs 202020200521_093044.jpg20200521_093106.jpg

Scudo
@bisiklethobimiz , manevi değeri paha biçilmeyen bir "ömür" ve kendi " ömrümüze" anlam katan bu uzun yolculukta ortaya koyduğunuz istikrar, özveri, bağlılık, yılmazlık gibi çok değerli erdemler ile bizlere örnek olduğunuz için size yürekten teşekkür ediyorum..
Pandemik sürecin hafiflediği zamanlarda yeniden yollarda olmanız dileklerimle...

Değerli Coşkun Ağabey, merhum oğlunuz yaşındayım, babamdan da büyüksünüz fakat sahip olduğunuz ruh ve samimiyet size ağabey dedirtiyor bana; umarım bir sakıncası yoktur.

Bir insanın anısını yaşatmak için yapılan sürüşler... Yaptığınız bu sürüşler şu forumdaki en anlamlı sürüşlerin başlarında geliyor. Bununla yetinmeyip bir de her ayrıntısına kadar belgeleyip bizlerle paylaşıyorsunuz. Gerçekleştirdiğiniz sürüşleri ilgiyle takip ediyoruz ve emin olun çevirdiğiniz her pedal amacına ulaşıyor.

Forumdaki arkadaşların gözünden kaçmışsa diye açtığınız bilgi dolu diğer konuların linkini izninizle paylaşıyorum: https://www.bisikletforum.com/ara/1216/

Elinize, kolunuza, gönlünüze sağlık. Cem'i çok mutlu ettiğinize eminim; yolunuz her daim açık olsun.

@bisiklethobimiz Çoşkun Abi, çok manidar bir işe imza atıyorsun. Yazacak birşey bulamıyorum. Kişi sevdiğiyle beraberdir. Her nerde olursa olsun . Biliriz ki sevgi denilen şey koca bir cihana sığmaz. Sen yavrunun sevgisini kalbine sığdırmışsın. Bir baba olarak çok ağır bir sınava tutulmuşsun. Allah sabır ve kolaylık versin. Hayırlı pedallar abi.

@bisiklethobimiz , manevi değeri paha biçilmeyen bir "ömür" ve kendi " ömrümüze" anlam katan bu uzun yolculukta ortaya koyduğunuz istikrar, özveri, bağlılık, yılmazlık gibi çok değerli erdemler ile bizlere örnek olduğunuz için size yürekten teşekkür ediyorum..
Pandemik sürecin hafiflediği zamanlarda yeniden yollarda olmanız dileklerimle...
Yorumlarınız lcln Çok teşekkürler, bisiklet turlarına gücümüz yetene kadar pedal çevirmeye devam sonucunda ise ortaya çok güzel anılar çıkacak eminim.
Değerli Coşkun Ağabey, merhum oğlunuz yaşındayım, babamdan da büyüksünüz fakat sahip olduğunuz ruh ve samimiyet size ağabey dedirtiyor bana; umarım bir sakıncası yoktur.

Bir insanın anısını yaşatmak için yapılan sürüşler... Yaptığınız bu sürüşler şu forumdaki en anlamlı sürüşlerin başlarında geliyor. Bununla yetinmeyip bir de her ayrıntısına kadar belgeleyip bizlerle paylaşıyorsunuz. Gerçekleştirdiğiniz sürüşleri ilgiyle takip ediyoruz ve emin olun çevirdiğiniz her pedal amacına ulaşıyor.

Forumdaki arkadaşların gözünden kaçmışsa diye açtığınız bilgi dolu diğer konuların linkini izninizle paylaşıyorum: https://www.bisikletforum.com/ara/1216/

Elinize, kolunuza, gönlünüze sağlık. Cem'i çok mutlu ettiğinize eminim; yolunuz her daim açık olsun.
Yorumlarınıza çok teşekkürler, oğlumun anısı için başladığım yolda yol kat etmeye devam etmeye çalışıyorum, anılarımı da web sayfam bisiklethobimiz.com da kayıt altına alıyorum, sağlıcakla kalın.
@bisiklethobimiz Çoşkun Abi, çok manidar bir işe imza atıyorsun. Yazacak birşey bulamıyorum. Kişi sevdiğiyle beraberdir. Her nerde olursa olsun . Biliriz ki sevgi denilen şey koca bir cihana sığmaz. Sen yavrunun sevgisini kalbine sığdırmışsın. Bir baba olarak çok ağır bir sınava tutulmuşsun. Allah sabır ve kolaylık versin. Hayırlı pedallar abi.
Yorumlarınız için çok teşekkürler, 2011 yılından sonra yapabilirmiyim diye 2013 yılında başladığım yolda, bu gün 2020 yılının programını yazma durumundayım, bu süredeki bilgi, resim, yazılarım web sayfam bisiklethobimiz.com da kayıt altında anı olarak geleceğe bırakacağım zor ama bir o kadarda keyifli zamanlardı.
bisiklethobimiz
Umarım hayat normale döner ve sizde bu kutsal yolculuğunuzda,hedeflediğiniz turunuza devam edersiniz.
Yorumlarınız için teşekkürler, bisiklet turu yapmak isteyenler için, ilk defa tura çıkacaklar için, faydalı bilgiler, Strava GPRS, YouTube ile, resimler, yazılar, yorumlar ile ayrica çeşitli bilgileri ile web sayfam bisiklethobimiz.com da görmenizi okumanızı isterim,

Son düzenleme:
@bisiklethobimiz abi affına sığınarak sormak istiyorum, yenge ne diyor bu işlere? Senin için Cem'siz 9 yıl, onun için Cem ve Coşkun'suz 9 yıl demek olmuyor mu?
Eşle hayat müşterektir, ortak alınan karar çerçevesinde tura çıkarım, 40 yıl evlilik yaş 67 eğer yaşım 20-25 olsa bu soru belki sorulabilir, ben bı soru sorayım, calıştığın işyeri sizi şehir dışındaki ofisine 30 günlüğüne gonderse veya yurt dışına kursa gönderse gidermisiniz yoksa gitmezmisiniz.

30 Mayıs 2020 tarihinde bu yazın yapmayı düşündüğüm tur hakkında bir yazı yazmıştım, 6 Ağustos 2020 bu gün yani 68 gün içinde geldiğimiz nokta ise koronavirüs (kovid 19 ) salgını azalacağına özellikle kurban bayramı tatilinde ayvalık, bodrum dahil sahil bölgelerinde aşırı insan kalabalıkların olması sonucunda salgının büyüyeceğini düşünüyorum, hükümette bu kapsamda tedbir paketleri açıklamaya başladı, yaş 67 olması, kronik ilaç kullanmamız, ( 65 yaş üstü gün içinde 10.00 - 20.00 arası sokağa çıkabiliyor, diğer zaman aralığında sokağa çıkma yasağı hala devam ediyor, bu şartlarda kaldırılması zor ihtimal,) konaklama da ise 5 yıldız oteller oldukça pahalı, diğerlerinde ise kalmak mantıklı değil, salgın nedeniyle çadır konaklama yeri bulmak daha zor olacak gibi gözüküyor, turlarda yer yer kullandığım şehirlerarası otobüslerin bilet fiyatları yukarı tırmandı, bisikleti bagaja koyarlarmı soru isareti, günlük beslenme her ne kadar kendim yapsam da lokantalardan faydalanıyordum, SONUÇ olarak 2020 yılı olumsuzlukları, eksisi bol, negatifi çok bir yıl oluyor, şimdilik şartların istenilen seviyelere gelmesini beklemekten başka şansımız yok, okuyan ve destekleyen herkesi bilgilendirmek için yazdım, Teşekkürler. 06.08.3030

Son düzenleme:
Sayın abim,malum pandemi ortada.Maşallah yaşta 67.Otobus fiyatları vs malum.Bu sene kıyılarda çadır için bayağı sorun çıkarıyor jandarma vs yasak.Biz bu sene turları askıya aldık.Sen de 2020 'yi eş geç.Seneye yaparsın inşallah.
Hiç risketmeye değmez.Once sağlık gelir.Zaten malum durumdan dolayı, tekrar yasaklar başlayabilir.

30 Mayıs 2020 tarihinde bu yazın yapmayı düşündüğüm tur hakkında bir yazı yazmıştım, 6 Ağustos 2020 bu gün yani 68 gün içinde geldiğimiz nokta ise koronavirüs (kovid 19 ) salgını azalacağına özellikle kurban bayramı tatilinde ayvalık, bodrum dahil sahil bölgelerinde aşırı insan kalabalıkların olması sonucunda salgının büyüyeceğini düşünüyorum, hükümette bu kapsamda tedbir paketleri açıklamaya başladı, yaş 67 olması, kronik ilaç kullanmamız, ( 65 yaş üstü gün içinde 10.00 - 20.00 arası sokağa çıkabiliyor, diğer zaman aralığında sokağa çıkma yasağı hala devam ediyor, bu şartlarda kaldırılması zor ihtimal,) konaklama da ise 5 yıldız oteller oldukça pahalı, diğerlerinde ise kalmak mantıklı değil, salgın nedeniyle çadır konaklama yeri bulmak daha zor olacak gibi gözüküyor, turlarda yer yer kullandığım şehirlerarası otobüslerin bilet fiyatları yukarı tırmandı, bisikleti bagaja koyarlarmı soru isareti, günlük beslenme her ne kadar kendim yapsam da lokantalardan faydalanıyordum, SONUÇ olarak 2020 yılı olumsuzlukları, eksisi bol, negatifi çok bir yıl oluyor, şimdilik şartların istenilen seviyelere gelmesini beklemekten başka şansımız yok, okuyan ve destekleyen herkesi bilgilendirmek için yazdım, Teşekkürler. 06.08.3030

Sizden her yıl bu forumda haber bekliyoruz. Bu mesajınızı da görünce merakımız giderilmiş oldu. Her ne kadar tur bisikletçisi olamadımsa da bu yılki tur koşullarını da merak ediyordum. Bu bilgilendirici mesajınız için teşekkürler. Kendinize dikkat edin. Önce sağlık. Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: bisiklethobimiz
Geri