bisiklethobimiz
Cemsiz 7 Yıl
- Tepki
- 1.526
- İsim
- Coskun ortacakiroglu
- Bisiklet
- Bisan
2011 yılında Ewing Sarkoma hastalığından kaybettiğim oğlumun anısı için her yıl düzenli yaptığım Bisiklet turlarım da 2020 yılına geldik, düşüncelerimi ve gelişmeleri sizlerle paylaşmak istedim, 2013 yılında bisiklet turlarıma yapabilirmiyim diye başlamıştım, 2016 yılında Sensiz 5 Yıl, 2017-2018-2019 yıllarında Cemsiz 6 yıl-7 yıl- 8 yıl olarak ülkemizin çeşitli bölgelerinde çadır konaklamalı şehirler arasında 9 günle 64 gün arasında olan turlar yapmıştım, Cemsiz 9 Yıl turumuz 2020 yılı yaz ayı için ocak ayında tur programı için çalışmalara başlamıştım, yaş 67 oldu, ilk hedefimiz bisiklette pedal çevirmede ne kadar başarılı olduğumuzu görmek için yaza kadar km.ler yapmak, çünkü turdaki zorlu şartları kaldırabilecekmiyim, 2. düşüncem ise her sene aynı yollardan aynı yerlere gitmeyi pek istemediğim için, görmediğim, bisikletimle ilk gideceğim yerleri tercih ediyorum, bu kapsamda bu sene Marmara ve Ege bölgesinde başta Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Çeşme, Dikili, Cunda adası, Erdek, Avşa adası, Mudanya, İznik olmak üzere güzel bir güzergah hazırlamıştım, ilk defa Bisikletle gideceğim yerler tarih olarak 2020 haziran ayı başı 40 gün civarı olarak düşünmüştüm, şubat- Mart ayının ortasına kadar turu kafamda şekillendirmiştim, ama mart ayı ortasında Dünya ve ülkemizde Koronavirüs Salgını yaşaması, tedbir amaçlı 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağına girmesi, 30 büyükşehirlerde seyahat yasağı olması, nisan ve mayıs aylarında evdeyiz ve sokağa çıkamadığımız için bisiklet antremanı yapamadığımız günlere girdik, ama burada önemli olan bisiklet turu yapmamız değil, salgının ülkemizde en kısa sürede bitmesi, normal yaşama bir an önce dönmemiz, 2020 mayıs ayının son günündeyiz, yetkililer salgında 2. dalgaya dikkat çekiyorlar, 65 yaş üstü pazar hariç sokağa çıkma yasağı devam ediyor, gitmeyi düşündüğümüz İzmir, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Manisa illerinde seyahat yasağı var, şehirler arası otobüslerde tedbir amaçlı yolcu sayısı yarı yarıya düşürülmüş, fiyatlar 2 misli olmuş, her firma bisikleti taşımıyor, hele ücretsiz hiç taşımıyor, 2020 haziran ayı Antalya Eskişehir 160.00 Tl. Marmaris Antalya 135.00Tl. gözüküyor, beslenme ise lokantalar haziran ayında açılacak, fiyatlar büyük ihtimal mart ayı fiyatlarından yüksek olacak, konaklama ise tur boyunca 1 hafta 10 gün arasında otelde kalırken, şimdi ise sağlık ve hijyen için kafamda büyük sorun, yol boyunca kaldığımız yerlerden akaryakıt istasyonları çadır kurmamız için ne kadar yardımcı olabilecekler, alışkanlığımız olan günlük çay ihtiyaçlarımızı nasıl karşılayabileceğiz, salgın sonrası sorun yumağı büyüyor, parası olan için sorun azken, kısıtlı bütçe ile tur yapanlar bayağı zorlanacağı kesin, Allahtan geçen sene beslenme işini tüplü ocak ile yemeğimi yaparak çözmüşüm, bu sene formamı Antalya Town Park ta 2020 şubat ayında yaptırmıştım, 6 yıldır kullandığım çadır ve 7 yıldır kullandığım kask emekli oldu, yenilerini alacağım, tahmini 500.00 Tl, harcayacağım, Cemsiz9 Yıl Turumuz otomatikman haziran ayı iptal, salgının seyrine göre 2020 Temmuz ayı ortası veya 2020 ağustos ayına belki 2020 eylül ayına kaydırabilirim, duruma göre süre ve gideceğimiz yerler kısaltılabilir, zaman ne gösterecek onuda göreceğiz, 30 Mayıs 2020