Scudo Sports

Çekiş Sistemi ve Lastikler; Yorumunuz ?

Osman Uygun

Daimi Üye
Tepki
124
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar şu sıralar bir taraftan kış vakti Samsun'un ıslak soğuğu, yağmuru ve tepedeki tıp fakültesinde sınavlarla boğuşurken bir taraftan da kadro, fren seti, maşa ve jantları hazır olan bisikletimin toplama Planlarını yapıyorum. Bu ay inşâallah maşa elime geçecek ve bende zaten eski bisikletimi(alalı 6 ay oldu aslında yenidir ) satma arefesindeyken; sırada artık çekiş sistemi ve lastikleri var.

Lastikler için açtığım konuda hafif, hızlı ve ıslak zemin için uygun bir lastik önerisi istemiştim ve son olarak Race King'e karar vermiştim.

Çekiş sistemi için; zaten elimdeki tourney bana bazı küçük aksamalar haricinde memnunum. Ama nihayetinde yeni sistemi kurarken tabiri caizse "Sram'ın tadına bakmak istiyorum". O yüzden aşağıda listesini paylaştığım donanımları alacağım. Sormak istediğim sizce fiyat Uygun mu ve bu sistem hakkında tecrübelerinize dair paylaşmak istediğiniz şeyler varsa dinlemek istiyorum.

https://i.hizliresim.com/k1v0QJ.jpg

Not: Üç siteden aynı donanımların kargo dahil fiyatına baktım; Bike24, ChainReactionCycles ve Hibike. Sonuç olarak kargo dahil en ucuzu Hibike çıktı.

Scudo
fiyatı gayet uygun duruyor çekiş sistemi yaklaşık 155tl tutuyor ki bugün 2. el almaya kalksanız o fiyata set çok zor

iç lastikleri o listeden çıkarın, gümrükte sorun yaşamazsınız :)

kargo hariç 75€. ancak bi değişime girmişken bu sistem zayıf kalır. bence sram x5 veya shimano deore altı düşünmeyin. ben de bundan 6 ay öncesine kadar 21 vites tourney kullanıyordum. şuan 30 vites slx kullanıyorum. aradaki fark inanılmaz fazla.

Şu an çok caydırıcı birşey söylediniz. O kadar fark olacak mı ki x3 ve x5 arasında ?

Ya da hiç fikirden dönmeyeyim çünkü fiyatlar cep yakıyor x5'e geçince :)

Bir de şöyle birşey var insan bilmediği şeyin ne kadar güzel olduğundan bihaberdir; "cehalet mutluluktur" derler ya hani, tadına bakmadığım sürece benim için en güzeli x3 kalacak ;)

Ha Shimano Tourney Ha Sram X3 Aynı İkisi'de...Tek Fark Sram Geçişleri Sert ve Tek Parmakla Vites Değiştiriyorsun...Bütçe Yetiyorsa X5 Al Derim..

Geri