Bisikleti yeni aldım test sürüşü yapayım dedim, pedali çevirmediğimde arka vitesten sürekli olarak 'cıt-cıt-cıt' sesleri geliyor seri biçimde. Zincir bir yere sürtüyor galiba ya da böyle ses yapması normal midir?
Bazı göbekler çıt çıt çıt die öterler döndüklerinde ondan.(Gönül Rahatlığı ile kullan) bu ses genellikle üst düzey göbeklerde olur özellikle o sesi duyarsın ama seninki 1000 tl lik göbeklerden değildir aynı sistemle yapılmış alt model ve marka göbektir.Arkadaşımda Var Carraro 419 onunkindende aynı ses geliyor Kesinlikle Göbekten.
benim bisiklette ses yok ama pedal çevirirken(düşük viteslerde) sorunsuz dönmüyor. yani çok hafif takılma çok hafif ama. bunun sebebi de mi orta göbektir. ve orta göbek dediğimiz şey iki pedalın arasında ki parça mı?
Göbek den kastım Arka Jant Göbeği.Dediğiniz titreme (Misal) Aynakolu 3 Te arkayı 1 de kullanırsanız olur.Zincir çapraz geldiği için titremeler oluyor.Sizin bisiklette ses olamamasının sebebide göbeklerin değişik olma ihtimali benim göbeklerdede ses yok.Birde zamanla ömrü dolduğu için ses gidiyor.
Arkadaş arka aktarıcıyı kastetmiş.ARka aktarıcı ayarlı bozuksa eğer böyle sesler normaldir.Ayarlarını yaptırırsanız hallolur diye düşünüyorum ama vites geçişini sağlayan telde sıkıntılı olabilir.Bir bisikletçiye gösterin derim
hayır değil Sizin kastettiğiniz sorun pedalı çevirdiğinde olur.Bu sorun bile değil göbekten geliyor o ses bir kaç arkadaşımada dikkat ettim guando mu ne göbekleri var onlardanda cıt cıt cır ses gelio sizinde göbekler onlardan.
Arkadaşlar geçen sene yaz sezonunda aldığım bu bisikletin orta göbeğinde pedal çevirdikçe kırt kırt sesleri geliyor sanki sürtme sesi gibi göbeği çıkartıp yağlamıştık yine aynı sesler ve sanki yolunda gitmeyen birşey söz konusu sanırım göbekteki bilyelerde sorun var yada bilemiyorum denemediğim yol kalmadı yeter artık dedim ve bu bisiklete uygun bir orta göbek istiyorum rulmanlılar varmış kimi öneriyor kimi kaliteli bilyeli al boşver diyor fiyat performans olarak ve 419'a uyan bir marka model varsa tavsiyeleriniz doğrultusunda bir karar verebilirim. İnternetten sipariş verebilirim fakat prof değilim yani uyumlu mu uyumsuz mu yada böyle bir ölçü var mı yokmu bilemiyorum bu yüzden konuyu açtım şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar teşekkür ediyorum fakat bu göbekten geliyor her şeyi yaptım pedallardan değil ezilme hissi veriyor nasıl yazayım ki kırtlama sesi geliyor çevirdikçe yani bu göbek değiştir beni diyor emin olun her şeyi denedik.. bisikletçiler göbeği çıkartıp bilyeleri ile uğraşmaz ancak ben yapmalıyım onu ben de uğraşamam hem aletler yok hem de zaman alıp bir bisikletçiye taktıracağım. Yine söylüyorum göbekten geldiğine eminim.