Scudo Sports

carbon kadro yapımı hk.

Ümit CAN

Üye
Tepki
4
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar şu aralar carbon kadro yapımı konusunda araştırma yapıyorum.Bu konu hakkında gerek komposit malzemenin nereden bulunacağı olsun vs.. deneyimlerinizi benimle paylaşırmısınız.

Scudo
seri üretim amaçlı döküm falan mı yapacaksınız yoksa , kompozit profillerden kendinize 1 kadro mu yapmak istiyorsunuz .
acıkcası ilkinin cevabını burada bulamazsınız.
2. ise zaten kompozitten ziyade carbon oranı yüksek metal alaşımı oldugundan dökümcüler sanayyii sitesi hadımköy ve ikitelli civarında gezinmeli ama profil olarak bulabileceginizi pek sanmıyorum
ayrıca kaynak da bu malzemeye biraz zor ve ustalık ister her kaynak tutmayabilir.
uzun lafın kısası zor literatürü az bi işe soyunmussunuz , forum dısı arastırmanızı metalurji forumları hatta birebir kompozit üretim firmaları ile görüşmenizi tavsiye ederim

seri değil kendim için bir carbon kadro yapmayı düşünüyorum cnc 'im var kalıp konusunda sıkıntı yaşamam ancak karbon satan biyer bulamıyorum :) yada fiyatları hakkında bilgi sahibi değilim

kompozit.net diye bir site vardı öyle hatırılıyorum benimde aklımda karbon kadro yapmak var ama şartlardan dolayı ertelemek zorunda kaldım projeyi inşallah üniversitede yapacağım :D kolay gelsin sonuç ne olacak merakla beklyorum

Geri