Scudo Sports

Cannondale caad8 6 tiagra sİzce nasil?

Onur Sarcan

Daimi Üye
Tepki
6
Bisiklet
Salcano
merhaba arkadaslar, boyum 188 cm olması nedeniyle kadro bulmakta çok zorluk yasıyorum.Bu nedenle 2013 MODEL CANNONDALE CAAD8 6 TIAGRA C YOL BİSİKLETİ almayı düşünüyorum. donanım olarak nasıl acaba bu bütcede alabileceğim daha iyi modeller varmı bütcem 2500 biraz daha yükseltebilirim 250 tl gibi

KADRO : CAAD8, Optimized 6061 Alloy, SAVE, BB30
ÖN MAŞA : Cannondale Ultra, carbon blades, 1-1/8"
ARKA AKTARICI : Shimano Tiagra 4600
ÖN AKTARICI : Shimano Tiagra 4600, 31.8mm clamp
VİTES KOLLARI : Shimano Tiagra 4600
RUBLE : Shimano Tiagra 4600, 12-28, 10-speed
ZİNCİR : KMC X10, 10-speed
AYNAKOL : FSA Omega BB30, 50/34
ORTA GÖBEK : FSA BB30
FREN ÖN / ARKA : Cannondale C4, dual pivot, cartridge pad
FREN KOLLARI : Shimano Tiagra 4600
ARKA GÖBEK : Cannondale C4
ÖN GÖBEK : Cannondale C4
GİDON : Cannondale C4 Compact
BOYUN : Cannondale C4, 31.8mm, 6 deg.
FURÇ TAKIMI : Tange Seiki Integrated, 25mm top cap
SELE : Cannondale Stage Ergo w/ Steel Rails
SELE BORUSU : Cannondale C4 alloy, 27.2mmx300mm
JANT : Maddux RS 3.0, 32 hole
JANT TELLERİ : Stainless Steel, 15g
LASTİK : Schwalbe Lugano, 700x23c
RENK : BEYAZ
JANT EBATI : 28"
VİTES SAYISI : 20
MATERYAL : Alu
SIZE : 48 cm, 51 cm, 54 cm, 56 cm, 58 cm, 61 cm
https://www.deltabisiklet.com/Pub/images/5384_4511_l.jpg

Scudo
Kardeş bu yaşta bu kadar pahalı ve profesyonel bisiklete gerek var mı sence.?

Hem bu yarış bisikleti değil mi?

@fatih keskin

yaşım 17 kondisyonumda iyi yarış bisikleti olduğu için alıyorum :)

Merhaba fatih,
bu bisiklet 2500'den fazla olsa gerek. Boyuna göre 58 (XL) ya da biraz daha uzama ihtimalini hesaba katarak 61 (XXL) alman gerekecek. Bu sporla ne kadar zamandır uğraşıyorsun, şimdiye kadar hangi bisikletleri kullandın ve sporda ne kadar ilerlemeyi düşünüyorsun bunları yazman gerek. Hobi bisikletçisi ve sporcu arasında önemli ve tercihlerini belirleyici farklar var. Ben de cannondale (synapse 58 cm) kullanıyorum, oldukça memnunum. Senin yerinde olsaydım ikinci el bisiklet almayı düşünürdüm. Sporda gelişip, kullanım tarzın, zevklerin, bedenin, tercih ve beklentilerin, bilgi ve tecrüben iyice olgunlaşınca (bir iki yıl içinde) bu ve benzeri iyi bir bisiklet alabilirsin. Ama tabi bunlar bütçe işi, yeterli bütçen varsa, bu fiyat seviyesinden de başlayabilirsin. Her halükarda ilgilendiğin bisiklet, uygun boyda alırsan pişman olmayacağın tarzda bir bisiklet.

@Engin Sarı

çok güzel açıklamışsınız cevap için teşekkürler bisikleti sadece spor için değil ulaşım için kullanıyorum ve uzun turlara çıkıyorum antika bir yol bisikletiyle başlayıp sonra 29'' salcano bisiklet aldım san onu kullanıyorum ama yol bisikletine karşı ilgim bitmedi o yzden bu bisikleti düşündüm liste fiyatı 2800 ama peşin fiyatına indirim yaparlar :)

bisiklet nasıl sizce o fiyata değermi yoksa scottlara felanmı bakıyım

Onur'cum bende de var bu bisikletten 2012 siyah benimkisi müthiş bi bisiklet.Alırkende araştırırkende çok uğraştım soruşturdum .Kullanırkende gördüm.O paraya alabileceğin en iyi bisikletlerden birisi scott larda var mesela s30 s20 fiyatları yakın ama Cannondale bence daha bi hoş ve güzel.Ama tiagra yerine benim gibi sora alıp parça parça 105 e geçirmek ve ya bütçen yeterse direk 105 alman daha iyi olur.

öncelikle geçmiş olsun yaptığınız kazadan dolayı size bir kaç sorum olucak caad 8 tiagra ile scott s30 düşünüyodm bnm için donanımdan cok kadro görünüşü önemlidir caad8 sizin konularınızdan grdm ama gece oldugu için fazla annlaşılır deil ama scott larında grnşu gzl sizce ne yapmalıyım bi abi tavsiyesi verirmisiniz

2500 tl verip Tiagra donanıma binmek saçmalık olur. Biraz daha fiyat arttırarak Shimano 105 veya Sram Rival donanımlı bir bisiklet almanı öneririm.

scott speedster 30 la caad 8 tiagra arasında kıyaslamada bariz fark ben göremiyorum. hatta (link)
bu da donanım olarak çok yakın bir model.
Bu konu başlığı altında somut bir üstünlük yazan olmazsa görsel olaral hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın bence
Kısa vadede donanım yükseltmeyi düşünüyorsanız çok zararınız olur. Hatta fiyat teklifleri nedeni ile forum üyelerinden bile soğuyabilirsiniz:p . Hiç olmazsa. 1 sene gibi süre, veya 7-8 bin km gibi kullanım yapmayı düşünerek almak daha iyi olabilir.

@Bartu Aras

Güzel söylüyorsunuz fakat 105 set bisikletlerin neredeyse geneli 3000 TL'sından başlıyor. 2500 veren 3000 de verir diye düşünsek bu işin ucu bucağı yok. Az daha ödeyip ultegra, dura-ace diyerek bütçeyi zora sokabiliriz. :)

Bence bütçemizin el verdiği en iyi donanıma sahip bisikleti almak en önemlisi.

2012 den sonraki tiagralar o kadar kötü değil haberiniz olsun, hatta eski 105 kalitesinde diyebilirim. Herkez donanım deyince vites sistemine bakıyor, 32 telli ağır jantları kimse görmüyor :)

neyse bütçe bu kadarsa bu bisiklet alınır, eskiyen parçalar oldukça daha iyileri ile değiştirilir, sorun yok

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
@Bartu Aras
biraz daha bütcemi arttırabilirsem o dananımda bi bisiklet secerdim bütcem bukadar

@emrahozkan

alıcağım bisiklet 32 telli ağır jantlardanmı :D

Geri