Scudo Sports

Çanakkale, Küçükkuyu ve Ayvacık yolunu pedallayan var mı?

Emre Semerci

Aktif Üye
Tepki
57
Bisiklet
b'Twin
İlerleyen zamanlarda İzmir'den Çanakkale'ye gidiyoruz. Küçükkuyu-Ayvacık yolunu daha önceden geçen var mı diye merak ettim. Yaklaşık 13 kişiyiz. Yolun oldukça tehlikeli olduğunu biliyorum. Daha önce geçen varsa görüşlerini merak ediyorum.

Scudo
Merhabalar pedallama fırsatı hiç olmadı 2 sene öncesine kadar küçükkuyu da yazlığımız vardı. asos yolu tahminimce çok güzel bir rota olabilir tek handikapı eski yolun dar olmasıdır. Altınoluk yolu da güzel ama malum double yol ve çok otobüs geçiyor.bu sene bende gidiceğim umarım burda arkadaşlardan rota gelirse güzel olur

@Yağız Gökmen
Teşekkürler görüşünüz için. O yolları biliyorum, sadece Küçükkuyu çıkışını bisikletle nasıl yaparız diye düşünüyoruz. Çok tehlikeli bir yol ve yol çok dar. Kalabalık sayılırız yolda sorun çıkmasını istemiyoruz. Topluluk olarak polisten eskortluk yapmasını istemeyi bile düşünüyoruz :confused:

• Beğen
Tepkiler: Yağız Gökmen
Biliyorsanız harika mazur görün ilk defa zannettim o yüzden yazdım :) çanakkale den küçükkuyu ya giderken ki rampayı diyorsunuz sanırım evet arabalar için bile çok tehlikeli bir yer gerçekten geriliyor insan eğer o yokuşsa aklıma birşey geldi ezine nin oradan küçük otobüslere binilip dağın tepesinde balcılar gözlemeciler varya orda bir yerde inilse sadece iniş olarak gerçekleştirseniz nasıl olur acaba

@Yağız Gökmen
O nu düşündük de o zaman bisikletle gitmenin anlamı kalmayacak sonucuna ulaştık :D

Bu aralar gidemiyorum ama yazın arkadaşlarla çanakkale'ye gitmiştik. Bizi tehlikeye düşürecek herhangi bir durumla karşılaşmadık.
Gerekli önlemleri aldıktan sonra bir sıkıntı yaşamazsınız. Gözünüzde büyüttüğünüz gibi bir yol değil.

@BF Okuru
O yolu sabah tırmanmaya başlayacağız. Trafik fazla olmaz diye düşünüyorum. Yolun dar olması endişelendiriyor ya da fazla gözümüzde büyüttük dediğiniz gibi. Teşekkürler :harika:

@Emre Semerci
Rica ederim. Sabah tırmanacaksanız trafik durumu sizin için avantaj. Sağlıklı ve keyifli pedallar dilerim :)

@BF Okuru
Çok teşekkürler, umarım bi sıkıntı olmadan tamamlarız turu :)

Rampalara tırmanmadan Asos yoluna sapıp deniz kenarından Ayvacık ilçesine gidebilirsiniz. Rampaları bisiklet ile tırmanmanız çok tehlikeli. Sahil yolunu tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: BurhanV
Aynı yolu geçen yıl tam tersi istikamette İzmir festivali için gitmiştik Çanakkale'den. Küçükkuyu rampalarından ziyade Assos yoluna girip, daha sonrasında Assos'dan Ayvacığ'a tırmanmanız hem daha güvenli hem de daha rahat olur. İlla ki Küçükkuyu-Ayvacık arasından gidicem diyosanız sabah erken saatleri pek tavsiye etmem, kamyon trafiği yoğun ve de uykudan yeni uyanmış oluyorlar :)

http://666kb.com/i/cwfo8wu26n4gnz13f.jpg

• Beğen
Tepkiler: Gokalp Gokmenler
@bsavas10

@Erhan Acar

Benim ilk teklif ettiğim güzergah buydu. Ama hem yolu uzatacak hem de Assos'tan sonra inişli çıkışlı tepeler var yüklü olacağımız için bu bizi zorlayabilir dedik.

Merhaba,

Biz @Erhan Acar 'ın rotasından geçmiştik Çanakkale'den Edremit'e doğru. Hem çok keyifli hem de trafiği çok azdı. Belirttiğiniz şekilde grup olarak gitmek için de çok uygun bir rota. Yüklü olarak çok zorlayacağın düşünmüyorum. En azından Yeşilyurt rampaları kadar...

Kazasız ve keyifli turlar

five

@five
Teşekkürler görüşünüz için. Bakalım artık nereden gideriz :D

• Beğen
Tepkiler: five
@Emre Semerci haritada Sazlı bölgesinden çıkarsanız daha kısa bir yoldur, inişli çıkışlı değil sahil yolu dümdüzdür, Sazlının ordan sonrası hali ile çıkış ama diğer yoldan çok bi farkı yok belki daha az bile eğimlidir. Küçükkuyu ile Sazlıya dönen yerin arası 10-11km civarıdır. Hatta zamanınız bolsa sahilden devam edip Geyikliden Ezine yapabilirsiniz.

Sahilden Sazlı köyüne çıkış yolu son geçtiğimde çok bozuk idi , mevcut duruma göre bisiklet ile pek keyifli olacağını düşünmüyorum. Yol ve sürüş kolaylığı açısından Erhan Bey'in de harita da belirttiği rota daha mantıklı.

Hocam merhaba. :)

Tek geçmiştim fakat kazalar olduğu için rahat olmuştu aslında. Günübirlik İzmir-Çanakkale (300 km) - BisikletForum bu da konusu. :)

Kalabalığız demişsiniz, biraz bozuk yol çekip babakaleden geçin küçükkuyuya. Gerçi diğer yol çok iyiymiş gibi konuştum :) Eğer araç eskortunuz (jandarma aracı gibi) var ise ana yolu kullanın. Bunu direk 156 yı arayarak size il sınırına kadar eşlik etmelerini istemek şeklinde yapabilirsiniz, bisikletçilere gerçekten yardımcı oluyorlar. Vakitten kazanırsınız.

Dipnot: Yol bisikleti ile gelenler özellikle dikkat etsinler, ana yolda çok fazla mıcır var, kaza riski inanılmaz yüksek.

Gelirken Edremit'e girmeyin, Akçay belediyesinin olduğu caddeden içeri girip ara yollardan Burhaniye Bölge Trafik'e çıkan bir yol var. Zaman kaybetmeden ilerlersiniz.

Ayrıca Dikili-Çandarlı-Aliağa yaparsanız, Bergama yolunu kullanmadan o da kısa sürer fakat daha inişli çıkışlıdır :)

Ondan sonraya bir şey kalmıyor zaten, paşa paşa gelirsiniz.

Çanakkale ye geldiğinizde tanışalım. Bir gün önceden haber edin. Özelden tlf yazın. Görüşelim. Birikim, tecrübelerinizden istifade etmek isterim

Bence Dikili-Çandarlı güzergahını kullanmayın yolu kısaltıyor gibi olsada in-çık in-çık adamı yoruyor. Evvelce tecrübe ettim pişman oldum. Anayolu kullanmanizi tavsiye ederim. Hatta bergama`ya girip sehri gezin.

Geri