Scudo Sports

Cam şişeleri kırmak

@Süper Dede
Ben de çevreyi kirleten ahlaksızlardanım,itiraf ediyorum..:booo:

Nasıl açıklanır bu?Bir deneyeyim..
Bisiklet yarışlarında,yarışçılar mataralarını yolun sağına soluna atmak zorundadırlar..Yarış o kadar zorlu ki,100 gram bile önemli..Yarıştan sonra bu mataralar temizleniyor,toplanıyor,bu ayrı mesele..Yarışçı bunu dert etmez,sadece yarışır..

Türkiye'de hayatta kalmak o kadar zor ki(tıpkı bisiklet yarışı gibi),bu mücadele sırasında iki şişenin(çevre kirliliğinin) hesabını filan kimse yapmaz..
İnsan davranışı da,bulaşıcıdır..Bu da çok önemli..Yani bir yere gittiğinizde pislik bir ortam görürseniz,oraya siz de pislersiniz genelde..

Scudo
''Kırık cam teorisi'' nde ilk camı kıran ne kadar suçlu ise ondan sonraki cam kıranlar da ,ilk camın kırılmasına müsade eden de o kadar hatalı ve suçludur.

@ahlaksız

25 kuruşlu poşet almamak için şekilden şekile giriyoruz.
Çam şişelerde 5 tl depozit koyulsa bak o zaman kimse kıriyor mu.
Hatta yanlişlikla kirilmasin diye o asfalt kabadayilari cebinde pamuk taşır.

ve şehirler arası yolların kenarları da, başka olasılık aklıma gelmiyor, içi idrar dolu pet şişe kaynıyor. pratik zekamıza diyecek yok, vakit nakittir sonuçta.

egitimle çözülürmüs ben buna aksama kadar gülerim ???

universite öğrencisiyim,universite bahcesi sigara izmariti ve yemek çöplerinden gecilmiyor.Sigara icenler izmaritlerini boyle havali havali etrafa firlatiyorlar bir de. kantinde de masalarda hep çöp oluyor simdi universite seviyesine kadar gelmis,belli sinavlarda iyi puan alacak kadar akli olan insanlar bunu yapıyorsa birakalim cahil insanimiz ne yapsin? Dusunebiliyor musunuz koskocaman profesör gelip bizi azarliyor çöplerden dolayi,utanc verici

Sorgulamayi biraktim 3. dunya ulkesiyiz iste bizden bir sey olmaz en iyisi hayatta kalmaya calismak (!)

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@Desert Fox
Eğitim ailede başlar. Ailede, okul öncesi ve ilkokulda alınan eğitim, çocuk birey olurken şekle sokar, temelini oluşturur. İyi bir eğitim demek üniversite diploması demek değildir. Keşke öyle olsaydı hatta. Her mahallede bir üniversite var artık. Arşa çıkardık resmen.

@Desert Fox
Sınavlarda en iyi puanı almak bireyleri eğitimli yapmaz. Senin bahsettiğin o kişilerin sosyal, kültürel ve bireysel eğitimleri eksik anlaşılan. Bende @BerkEvren katılıyorum. Herşeyin başı eğitim. Belki mevcut olanları değiştirmek mümkün değil ama yeni gelen nesilleri ilk olarak aile içi eğitimle ileriki yıllara hazırlamak mümkün olabilir.

Eğitimli kişi, doğru davranışları alışkanlık haline getirmiş kişidir.
Eğitim
-Doğru davranışları bilmek ise üniversite öğrencisi yerlere çöp atmamanın doğru davranış olduğunu bilmiyor mu?Elbette biliyor.
-Önemli olan yere çöp atmamayı alışkanlık haline getirmek değil midir?

Belki de hem doğru davranışı bilip,hem alışkanlık haline getirmek ,gerektiğinde de başkalarının attığı çöpü bile yerden alıp çöpe atarak doğru davranışta bulunup fark yaratabilmektir.

Almanya’da yaşayıp orada araba parkederken çizilmiş çizgileri 5 cm geçersen ceza yersin diye öve öve bana Almanya’yı metheden adam burada arabasının yarısını kaldırıma çıkarıp parketmekten rahatsızlık duymuyor.

Türkler ata inançlarında doğaya büyük saygı duyarlardı. Ata inancımı halen sürdürmekte olan Altay-Sibir dolaylarındaki soydaşlarım halen bu saygı içerisindedirler. Türkler bu topraklara son kez kalıcı olarak geldiklerinde durum yine böyleydi. Türk Töresi doğayla ve çevreye saygıyla bütünleşmiştir ve bundan uzaklaşmanın Türk toplumunu ne hale gitirdiğini acı şekilde görmekteyiz. Nesilden nesile aktarılamayan şeyler kaybolmaya mahkumdur..

@İki Teker Bir Adam 'ın bir videosu aklıma geldi. :D

''... çünkü ülkemizde bira şişeleri, soda şişeleri çöpe atılmaz bu bir yazısız kuraldır. Böyle yola getirilir kırılır hatta özellikle Kartal Kadıköy bisiklet yolu var ya tam da o güzergahta, böyle getirilir bisiklet yolunda kırılır hatta ki yeterince küfür yenebilsin diye.'' :mad::suspus:

Geri