Ahmet Fidancı
Extrem Yol Grubu - Extrem Dağ Grubu - İZMİR
- Tepki
- 846
- İsim
- Ahmet Fidancı
- Başlangıç
- 1988—89
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar bölümün aksine farklı bir çalınma davası ile karşı karşıya kalmış durumdayım. Birkaç ay Cannondale marka yol bisikleti almıştım. Bisiklet 2007 model olduğu için faturası vs olmadığı yada bulunamadığı için sahibinden gerekli kimlik bilgisi ve satışına dair imza filan aldım. Aldığım kişi bisikletin ikinci sahibiydi. İlk sahibi 2 yıl önce bisikleti yurt dışına çıkarken satmış ve gitmiş. Bisikletle 2000'den fazla km yaptım ve maddi destek amaçlı satmaya karar verdim. Sahibinden sitesinde ilan açtım, 1 ay ilanım kaldı tam kaldıracağım son 3 gün güncellemesi yapınca birisi arayıp almayı düşündüğünü söyledi. Polisle beraber bakmaya geldi, polis eşliğinde karakola gittik. Bisikletin 2011 eylülünde çalındığı iddia edildi. Aldığım arkadaşın bilgilerini verdim ve şahsa ulaştık. O tarihlerde bisikletin kendisinde olduğunu söyledi. Hatta bu bisikletin çalınan bisikletle alakası olamayacağını ısrarlı bir şekilde söylese de durum değişmedi.
Bisikletin ilk sahibinin o tarih öncesinde fotoğrafları dahi var. Ancak fatura vs olmadığı için bisiklet alınarak dava gününe kadar karşı tarafa emanet verildi. İşin garip tarafı çalındığı iddia edilen bisikletle model aynı olmasına rağmen bisikletin faturası veya en ufak bir belgesi karşıda da yok. Sadece kodaman birisi olduğu ve bisikletin tekerini sökmeyi biliyor diye bisikletin o kişinin olduğuna kanaat getirilmiş karakol komiseri tarafından. İfadesinde çok eskiden beri bisiklet sporuyla ilgilendiğini eklemesine rağmen bisikletin markasını CANDDALE diye yazdırıyor bu kişi. Markasını dahi ezber etmemiş.
Sizce bu olayda mağdur olmamam için ne yapmam gerekir. Kanuni bir durum benim açımdan söz konusu değil. Ama ödeme yapılarak aldığım bisikletimi başkası kullanıyor ve ben buna engel olamıyorum. Bu durumun son bulması, en azından bisikletimin kullanılmaması için ne gibi kanuni girişim yapabilirim. Yardımcı olacak arkadaşlarımız var mı?
Bisikletin ilk sahibinin o tarih öncesinde fotoğrafları dahi var. Ancak fatura vs olmadığı için bisiklet alınarak dava gününe kadar karşı tarafa emanet verildi. İşin garip tarafı çalındığı iddia edilen bisikletle model aynı olmasına rağmen bisikletin faturası veya en ufak bir belgesi karşıda da yok. Sadece kodaman birisi olduğu ve bisikletin tekerini sökmeyi biliyor diye bisikletin o kişinin olduğuna kanaat getirilmiş karakol komiseri tarafından. İfadesinde çok eskiden beri bisiklet sporuyla ilgilendiğini eklemesine rağmen bisikletin markasını CANDDALE diye yazdırıyor bu kişi. Markasını dahi ezber etmemiş.
Sizce bu olayda mağdur olmamam için ne yapmam gerekir. Kanuni bir durum benim açımdan söz konusu değil. Ama ödeme yapılarak aldığım bisikletimi başkası kullanıyor ve ben buna engel olamıyorum. Bu durumun son bulması, en azından bisikletimin kullanılmaması için ne gibi kanuni girişim yapabilirim. Yardımcı olacak arkadaşlarımız var mı?