Scudo Sports

Çadır boyutları

Tepki
9
Bisiklet
Cesur
Arkadaşlar size önemli bir şey sormam lazım, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar mutlaka bilgilendirirse sevinirim. Kısa mesafeli bisikletle turlar için çadır almayı düşünüyorum. fakat çadırların kapalı haldeyken boyutları konusunda pek bi bilgi bulamadım örnek olarak tek kişilik çadırda kapalıyken yani çantasındayken boyutları kaç oluyor. Mesela 57-13 cm bir boyut nasıl? bu boyuttan daha küçükleri var mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Yine farklı bir soru daha ekleyeyim, çadırı illa çantasında değilde parçalar halinde bisikletin sağ ve sol çantasında taşıyabilirmiyim? çadır çubukları haricinde.

Scudo
Çantası haricinde taşıyabilirsin. 3-4 mevsim çadırlar kabaca 3 parçadan oluşuyor diyebiliriz.
Çadır polleri(çubukları), dış tente ve çadırın iç kısmı.
Çadırın kişi sayısı arttıkça boyutu ve ağırlığı da artacaktır.
Çadırı çantasında taşımanın faydası kurulumda bütün malzemeler bir arada olduğu için hızlı kurulum yaparsın ve çantaları su geçirmez olduğu için yağmur yağsa bile çadır malzemelerin ıslanmamış olur.
Katlama boyutuna gelince bende Husky Bizam 4 mevsim 2 kişilik çadır var taşıma çantasının boyutu 45x13cm
Katlama boyutuna neden kafayı taktın :) anlayamadım?

• Beğen
Tepkiler: MustafaTürker
Tek kişilik çadırlar 30, 35cm genişliğe kadar düşer. Bunu belirleyen de zaten pollerin uzunluğudur.

57cm x 13cm standart ölçülerde sayılır iki kişilik çadır için. Genelde 40, 55cm aralığındadır.

• Beğen
zaten 55-75cm genişliğinde matınız olacak. Uzunluğuna takılmanın gereği yok. Tabiki çantalarda taşınabilir ama zaten kendi çantası olan büyük hacimli bir şeyi başka bir çantada taşımak hiç ekonomik görünmüyor.

• Beğen
@Eser Sevinç

@Erhan Tanrıkulu

@Koray Uzun

Hepinize ayrı ayrı teşekkürler cvp için, yurtdışındayım burada bir markette çadırın bitanesi indirime girdi, ucuz yollu bişi alayım diye düşündüm oda 3 kişilikmiş ama kapalı boyutları idealse alacaktım fakat hem kapalı boyu hem açık boyu çok büyük 270-200 kapalı 57-13 bu gidişle husky bizam gözüyo bizede gerçi yazdan yaza belki senede 2 yada 3 kere kullanıcam okadarda para dökmek istemiyorum. boyutu küçük ergonomik bişi bakıncada fiyat yükseliyo doğal olarak, bakalım bekliyecez husky bizamm burda Türkiye'den pahalı nerdeyse 100 euro, alacak olduğum 24 euro idi.

Bu arada gereksiz bir konu açmamışımdır umarım inşallah birilerinin işine yarar.

@Eser Sevinç

bu çadırdan biraz bahsedermisiniz hiç günaş altında kaldınız mı bu çadırla saunaya dönmüyor içi değil mi sabahları hemen bende almayı planlıyorum da bunu
biraz tecrubelerinizi yazarmısınız bu çadırla ilgili

@Serkan.ÇABAŞ

Güneş altında kullanmadım ama güneş altında havalandırmaları açmazsanız ki üstteki havalandırmalar yetmez illa ki kapılardan açmanız gerekir, havalandırması yetersiz gelirse muhakkak terleme yapar. Sonuçta dış tente rüzgar ve su geçirmiyor, goro-tex gibi de hava geçiren bir yapıda değil.

Şuana kadar hep göl kenarında kullanmak nasip oldu, göl kenarları da genelde nem toplar, sabah uyandığımızda gerek çadırın dışı olsun gerekse etrafımızdaki çimenler olsun nemden dolayı çiğ düşmüştü ve ıslaktı.
Bu çadırı bir çok kişi kullanıyor ve herkes memnun, fazla da anlatmaya gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Ç.
eser bey peki sizin ki çift kapılı mı tek kapılı mı
izmir deki dağevin'e bakıyorum bu çadıra tek kapı diyor ama herkes de çift kapılısı var sanırsam

@Serkan.ÇABAŞ

Çift kapılı bu çadır. Ben tek kapılısı görmedim de duymadım daha.

Çift kapılı tek bagajlı. İnternet sitesine yanlış yazmışlar, internet sitelerinde olabilir bu tarz hatalar.

çok saol eser şimdi iyicene almaya niyetlendim bi ara alsancaka yolum düşerse alayım dağevinden saol

bende bu çadırı aldım 3 mevsim, ve aldıktan sonra ilk başta sorduğum sorunun nekadar gereksiz olduğunu anladım ya neyse, konu açılmış bikere yapacak bişi yok.
yakın zamanda fotolarını paylaşırım
mckinley vega2 2 kişilik
http://eshopcontent.intersport.at/eshop/out/pictures/intersport/206014742_L.jpg

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
Geri