Scudo Sports

Büyükbakkalköy yolu güvenli midir?

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Tepki
1.969
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
Merhaba Arkadaşlar
Arada bir haftaiçi sabah saatlerinde bisiklet ile İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Büyükbakkalköy yolunu kullanmayı düşünüyorum. Amacım ise hem yokuş antrenmanı yapıp kondisyonumu yüksek tutmak hem de okula (Maltepe Üniversitesi) gitmek. Hatta şu ana kadar yılbaşından önceki cuma ve geçen çarşamba olmak üzere 2 kere bu yolu bisiklet ile kullanmış bulunmaktayım. Bu yol kimi bisikletçiler tarafından yokuş antrenmanları için tercih ediliyor, o yüzden bu forumda söz konusu yolu iyi tanıyanların olduğunu düşünüyorum. Bu yolun narcity'e varıncaya kadar kısmen ıssız gibi görünmesinden dolayı kafama takılan sorular var:

- Bu yolun üstünde bisiklet ile seyrederken tinerci, balici tarafından önüm kesilebilir mi?
- Birkaç kişi etrafımı sarıp beni bayıltarak tecavüz vb. yapabilir mi? (erkeğim ve şu an saç-sakal-bıyık üçlüsünden suratım gözükmüyor ve boyum 190 cm. bu arada)
- Ve benzeri durumlar yaşanabilir mi?

Sorularım biraz abartılı kaçmış olabilir ama ben bazen biraz paranoyak oluyorum, kusura bakmayın.

Lütfen bu yolu iyi bilenler, mümkünse yakın çevresinde oturanlar veya en az 1-1,5 yıldır bu yolu kullananlar bu konuya yazsın.

Scudo
Ne desem bilemedim,
-amaç illaki olasılık bulmaksa her topalın bir kör alıcısı vardır ( :

Sahil tarafından gelirken (link) ve (link) segmentleri antrenman için güzel yokuşlardır.
Başıbüyük rampası içerisindeki interval segmenti özellikle kısa ve sabit tempolu antrenmanlar için iyidir.

Tacizden öte güzergahı kullandığın saat dilimi önemli, geç saatlerde iyi aydınlatmaya ihtiyacın var ve köpeklere dikkat etmelisin.
hafta içi sabah saatleri iş başlangıcına denk gelirsen özel araç ve servis trafiği rahatsız edebilir,
ara zamanlarda da kamyonlara dikkat etmelisin.

@fahrettin akansu
Sözünü ettiğim yol senin attığın mesajda ''narcity sag komple'' adıyla belirtilmiş yol oluyor. Ama ben barajın oradaki yol ayrımından sağa değil de sola dönüp narcity'nin sol tarafını kullanmıştım bundan önceki kullanımımda. Az sonra Strava'da segmenti çizip buraya atarım.,

İşte kullandığım yol:
(link)

Ve 400 lümen mercekli beyaz led farım var, aydınlatmam iyi. Otomobilerdeki xenon far gibi yanıyor.

Bir de oranın köpekleri ile karşılaşırsanız siz ne yapıyorsunuz?

İyi havalarda güneş gözlüğü varsa çıkarıyoruz genelde, aynalı camlar köpeklerin fazla dikkatini çekiyor.
Bunun haricinde durup seviyorum :)
Sürekli pedal kesip janttan göbek sesi ile de dikkat çekmiyorum.

@Knight Rider

@fahrettin akansu
Yokuş yukarı zaten pedal kesme durumu söz konusu değil, hiç bir şey yapmadan öylece geçip gidersek saldırırlar mı?

Kışkırtmadıktan sonra birşey yapmazlar genelde.

@Knight Rider

@fahrettin akansu
Teşekkür ederim yardımlarınız için, ben o yolu kullanmaya devam ederim.

Narcity'den yukarı çıkan yolda baya kalabalık köpek sürüleri var. Evim orda olmasına rağmen bir kaç kötü tecrübeden sonra kullanmamaya başladım üst yolu... (Kadromda diş izi vardı :eek:ops: )
Yokuş için güzel bir idman yeri ama :harika:

• Beğen
Tepkiler: fahrettin akansu
@BerkEvren
Üst yol dediğiniz narcity'nin solundan geçen yol mu? Tam da bu yolu kullanmaya karar vermişken şimdi tekrar gözden geçireceğim kadroda diş izi falan söz konusu olunca. (link) bu segment narcity'nin aşağısından geçen yol oluyor sanırım burayı kullanıyor musunuz peki?

@Knight Rider

Bu daha iyi köpekler açısından :)

@BerkEvren
Yani bu yolda kadroda veya daha kötüsü bacakta diş izi oluşabilir mi? Böyle bir ihtimal yoksa ya da düşükse kullanırım bu yolu.

@Knight Rider
Valla yoldaki köpek için garantiyi ben veremem :) Narcity'e çıkmadan Benzinliğin hizasında kalan arsada büyük bir sürü var. Genelde bir anda adamın etrafını sarıyorlar. Birde Narcity'den yukarı devam edince solda mangalcıların olduğu yolda büyük bir sürü var onlarda fena. Ben ne zaman o yolu kullanmaya kalksam burnumdan geldi... Hatta sonuncuda yanımda mama götürmüştüm para etmedi... Ama sürekli o yolu kullananda var. Sırlarını bilmiyorum açıkçası...

• Beğen
Tepkiler: fahrettin akansu
@BerkEvren
Teşekkür ederim yardımlarınız için

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Geri