Scudo Sports

Büyük Viteslerde Gelen Zorlanma Sesi

hasanben

Forum Demirbaşı
Tepki
762
İsim
Hasan
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Diğer
Arkadaslar 3×6 ve 3×7 viteslerde hızımı almış giderken aynakol,ön aktarıcı bölgesinde pedala basarken zorlanma sürtme ve gıcırtı sesi gelmekte sebebi ne olabilir ? Bisikletçilerde çözemedi zinciri yeni değiştirmeme rağmen bir problem var hızlanamıyorum kopucak gibi zorlanma ve sesler gelmekte.Ruble aynakol arka ve ön aktarıcılar 1 senelik zincir 15 günlük ek olarak vites geçişlerinde takılıyor zincir sesler geliyor çok can sıkıcı.

• Beğen
Tepkiler: Şerif Feridun
Scudo
Sehpada ya da ters çevrilmişken aynı viteslerde pedal çevirince aynı sesler geliyor mu?

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Vites atarken zincirde sürtünme artar. Yazın ön attırıcınızın teli gevşiyor olabilir, zincir bir yana attırıcı öbür yana meyil edince her adımınız yokuşta vites değiştirmeye çalışırmış gibi gürültülü olabilir.

Bisiklet havadayken pedalı çevirince ses yok ya da ben anlayamıyorum vites geçişlerinde ki sürtünme de devam etmekte.
Yokuşta vites değiştirirken sürtünme olsa tamam düz yolda zorlanma yokken bunu yapması sağlıklı değil sanırım @Spartiat sizinle uygun bir günde karşıyaka da denk gelsek siz teşhisi koyarsınız gibime geliyor☺

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Sorun aynakol göbeği ile alakalı olabilir. 3x6 3x7 vitesler aynakol en fazla yükün bindiği durumlar dolayısıyla merkezde oluşan sürtünme etkisi yükle doğru orantıda artacaktır. Zinciri aynakoldan kurtarıp boş çevirin bir bakın sürtme zorlanma var mı sonra pedallara aşağı doğru baskı uygulayıp çevirin zorlanma oluyor mu kontrol edin derim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Bisiklet havadayken pedalı çevirince ses yok ya da ben anlayamıyorum vites geçişlerinde ki sürtünme de devam etmekte.
Yokuşta vites değiştirirken sürtünme olsa tamam düz yolda zorlanma yokken bunu yapması sağlıklı değil sanırım @Spartiat sizinle uygun bir günde karşıyaka da denk gelsek siz teşhisi koyarsınız gibime geliyor☺

Bir süre bisiklet sürmem yasak, o yüzden denk gelemeyiz ama organize ederiz.
Muhtemelen ayarlardan kaynaklı bir sorun ya da bileşen uyumsuzluğu vardır. Zorlanmayla ilgili olduğunu sanmıyorum, çünkü bir FatBike vites aksamının düzlükte 3x6 ya da 3x7 ile giderkenden daha çok rampa çıkarken zorlanacağını düşünüyorum.
Tabii doğru teşhis için sürtünmenin nasıl bir ses olduğu, nereden geldiği çok önemli. Hareket halinde çekmek çok zor olur ama bu sesler gelirken telefonu aşağı sarkıtıp görüntü olmasa bile ses kaydetmek yardımcı olabilir.
Bileşen uyumuna bakmak için, bisikletin modeli ve üstündeki bileşenlerin modelleri neler?

Bir süre bisiklet sürmem yasak, o yüzden denk gelemeyiz ama organize ederiz.
Muhtemelen ayarlardan kaynaklı bir sorun ya da bileşen uyumsuzluğu vardır. Zorlanmayla ilgili olduğunu sanmıyorum, çünkü bir FatBike vites aksamının düzlükte 3x6 ya da 3x7 ile giderkenden daha çok rampa çıkarken zorlanacağını düşünüyorum.
Tabii doğru teşhis için sürtünmenin nasıl bir ses olduğu, nereden geldiği çok önemli. Hareket halinde çekmek çok zor olur ama bu sesler gelirken telefonu aşağı sarkıtıp görüntü olmasa bile ses kaydetmek yardımcı olabilir.
Bileşen uyumuna bakmak için, bisikletin modeli ve üstündeki bileşenlerin modelleri neler?
Geçmiş olsun, sakatlık mı oldu?

• Beğen
Geçmiş olsun, sakatlık mı oldu?

Teşekkürler. Aslında doğrudan bisiklet ile ilgili değil. Sürekli tekrarlayan safra kesesi iltihabım var, iltihap kuruyup 1 ay geçince kese alınacak. Tekrara girince ve fiziksel zorlanma da sancıya sebep olmaya başlayınca ilaç/beslenme önlemlerinin yanı sıra fiziksel olarak zorlanmamayı da tavsiye etti doktor. 2-3 hafta daha uslu durmam gerekiyor.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun abi sağlık çok önemli.
Marka carraro ruble 7 li ön arka aktarıcı altus aynakol 48 zincir ve diskler 1 ay olmadı shimano. Önceden böyle bir ses zorlanma yoktu orta göbektenmi oluyor acaba açtırıp baktırmam lazım sanırım.Yaklaşık 3 aydır bu problemlerim var video çekebilirmiyim bilmiyorum o an sürerken zor...Fat bike la uzun yollar yaptığımdan yüksek viteslerde önceden böyle bir sıkıntı yoktu çok iyi biliyorum rampalara gelince %14 eğimlere bile bu bisikletle inmeden çıkan biri olarak yokuşlarda ne ses var ne sürtünme,zorlanma ne oluyorsa düz yoldayken oluyor.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun abi sağlık çok önemli.
Marka carraro ruble 7 li ön arka aktarıcı altus aynakol 48 zincir ve diskler 1 ay olmadı shimano. Önceden böyle bir ses zorlanma yoktu orta göbektenmi oluyor acaba açtırıp baktırmam lazım sanırım.Yaklaşık 3 aydır bu problemlerim var video çekebilirmiyim bilmiyorum o an sürerken zor...Fat bike la uzun yollar yaptığımdan yüksek viteslerde önceden böyle bir sıkıntı yoktu çok iyi biliyorum rampalara gelince %14 eğimlere bile bu bisikletle inmeden çıkan biri olarak yokuşlarda ne ses var ne sürtünme,zorlanma ne oluyorsa düz yoldayken oluyor.

Teşekkürler.
Ses yandan süren birinin duyabileceği yükseklikte mi?
Telefon geçici olarak sesi kaydedebileceği bir yere sabitlenip ses kaydedilemez mi?
Dururken ya da çok yavaş giderken ayağa kalkarak ağırlık pedallara verildiğinde çıtırdama, gıcırdama v.b. oluyor mu?
Bisikleti ters çevirip frenleyerek zorla pedalı çevirmeye çalışınca belirti veriyor mu?
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi zincir sökükken aynakolu boş çevirip dinleyince ses, sürtünme, zorlanma var mı? Aynı durumdayken aynakolu hızla çevirip bırakınca rahat rahat uzun süre dönüyor mu?

Ön aktarıcının kenarı büyük aynakol yaprağına mı sürtüyor acaba?
Zincire de sürtüyor olabilir ama onu en azından kontrol etmiş olabilirsiniz diye düşünüyorum...

İlginiz için teşekkür ederim mesailerden çok ilgilenemedim sanırsam orta aktarıcıya sürtüyor zincir ayrıntılı bakacağım bilgi veririm.

• Beğen
İlginiz için teşekkür ederim mesailerden çok ilgilenemedim sanırsam orta aktarıcıya sürtüyor zincir ayrıntılı bakacağım bilgi veririm.

Öyleyse çözümü çok kolay. Sıfırdan ön vites ayarıyla çözülür, belki ön attırıcının yeniden konumlanması da gerekebilir.

Bugün tekrar sundu bisiklete gittim bisikletin üzerinde değilken o ses yok pedalları çevirdik baktık ancak sorunu bulamıyorlar.Başlarından atıyorlar desem yapmazlar yıllardır tanırlar beni pedaldan değil dediler orta göbek olsa tak sesi gelir diyorlar delirmek üzereyim.Ön arka aktarıcıya da baktılar sele borusu dahil fıkra gibi.

QR mandal ve çubuğunu yağlayın.

• Beğen
Sundu bisiklet Hüsnü beyefendiden, bir bisiklet bir kask bir eldiven bir suluk tutacağı alışverişim oldu.
Hatta ilk 20 gün sonrası tur kontrollerini bizzat askıda kendisi yaptı.
Türkiye standartları içinde karşılaştırdığımda oldukça büyük ve kapsamlı, yetkili servis hizmeti vardı.
Bana karşı çalışanları dahil son derece ilgili ve yardımseverlerdi.
Biz çok memnun kaldık.
Müsait oldukları bir gün ve saate randevu alıp, tekrar bisikletinizi götürün.

Hayatta bir tek ölümün çaresi yok...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Teşekkürler. Aslında doğrudan bisiklet ile ilgili değil. Sürekli tekrarlayan safra kesesi iltihabım var, iltihap kuruyup 1 ay geçince kese alınacak. Tekrara girince ve fiziksel zorlanma da sancıya sebep olmaya başlayınca ilaç/beslenme önlemlerinin yanı sıra fiziksel olarak zorlanmamayı da tavsiye etti doktor. 2-3 hafta daha uslu durmam gerekiyor.
Çok geçmiş olsun. Yatın dinlenin hava da sıcak zaten

Sayın Spartiat; özel mesajlarda bile üşenmeden detaylı araştırılmış doğru cevaplar yazar.

Sağ olsun. Var olsun.

Geçmiş olsun.

Teker mandalı aklıma hiç gelmemişti teşekkür ederim.

• Beğen
Sayın hasanben carraro 225 yeni aldım ve kullanıyorum. Bu bahsettiğiniz sesin aynısı bende de var. Yüksek viteslerde giderken belli belirsiz bir ses geliyor ve sanki pedalı çevirirken ayağımda ekstra zorlanma hissediyorum. Bisiklet yeni, parçalar alışınca geçer diye umuyorum doğrusu.

• Beğen
Geri