Scudo Sports

Bütün yeni sigmalar mı böyle

Levent Kırça

Forum Bağımlısı
Tepki
328
Bisiklet
Salcano
Merhabalar.

Arkadaşlar daha önceden sigma BC 1606L kullanıyordum. Bozuldu yenisi aldım. Almışken yeni seri alayım dedim. 2009 serisinden BC 1009 aldım.

Şimdi göstergede hızınızın düştüğünü veya arttığını gösteren bir ok işareti iki cihazda da mevcut.

Soru şu ki 1606L modelinde o ok anlık gösteriyordu. Yani yavaşlamaya başladığım an ekrandaki değer düşer düşmez işarette düşüyor ya da tam tersi. Fakat yeni seri olan 1009 modelinde ise ben hızlanıyorum yavaşlıyorum falan filan baya bir süre geçiyor yok gidiyorum ancak bu ok bir hayli geç farkediyor (diyeyim).

Bu bütün 2009 sigmalar da böyle mi yoksa sizdeki alt veya üst modelde bu böyle değil mi.

Çünkü eğer o göstergeyi geç algılıyorsa cihazın doğru ölçümünde bir soru işareti doğar sanki?

Scudo
Merhaba,
Pil zayıf olabilir ayrıca KM saatinin oturduğu yuvada karşılıklı 4 tane ufacık nokta gibi algılayıcılar var ya onlar oksitlenmiş olabilir. Pamuğa kolonya dök ve sil kuruyunca tak sorun çözülebilir.
Kolay gelsin.

Sitesindeki açıklamalara baktığımda şunu görüyorum:

(link)

Şimdi resimdeki göstergeye bakarsak:
Ortalama hız: 17.73
Anlık hız: 23.8
Ok: yukarı bakıyor
(Yani anlık hız daha yüksek)

Demek ki ortalama hıza göre anlık hızın durumunu veriyor bu oklar. Dolayısıyla ortalama hızdan saptığınız anda çok geçmeden okların çıkması gerekiyor. (Bendeki gösterge başka marka ama durum aynen bu şekilde.)

Eğer anlık hıza göre ortalama hızın durumunu verseydi, ortalama hız daha geç değişeceği için "gecikmeli çıkabilir oklar, normaldir" diye düşünürdüm.
Yani, bir sorun olabilir göstergede. Ama yine de biraz daha inceleyin derim. Mesela 10'la giderken hızlıca 20'ye çıkın, ne kadar sürede ok beliriyor buna bakın. Veya tam tersini yapın. Ama bu denemeleri yapmadan önce göstergenizdeki ortalama hız değerini sıfırlamanız faydalı olabilir (duruma göre değişir tabi).

• Beğen
Tepkiler: Levent Kırça
sigma 906 kullanıyorum serden arkadaşımızında belirttiği gibi ok ortalama hızdan yüksekse yukarıya bakar aşağıda ise aşağıya doğru bakar buda performansınızın oratalamanın üstüne çıktığına veya düştüğüne işaret eder

• Beğen
Ha bir de ortalama hızdan farklılaşan anlık hızın ne kadar farklılaştığı da önemli olabilir. Yani atıyorum; ortalama hız 20'dir, 5 km'lik bir ara vardır. Ancak 25.1 km hıza çıktığınızda yukarı ok beliriyordur. Bu durum da olabilir.

Not: Aralığın yüksek olabileceği konusunda sadece tahmin yürütüyorum, kesin böyledir diyemem.

• Beğen
Yani diyorsunuz ki ok anlık hızınızın ortamala hızdan az ya da çok olmasına gore ok yukarıda ya da aşağıda oluyor.

Anlık hız 40 iken ortalama hız 10 ise ok ben 40dan 10un altına düşene kadar (ben düşene kadar ort.hız değişir tabi de genelliyorum ) ok yukarıda olacak.

Aynı şekilde ortalama hıza ulaşamadan anlık hızımı yükseltsem bile ortalamayı geçmediğim sürece ok aşağıda olacak.

Eğer bu şekilde çalışıyorsa hiç aklıma gelmezdi.

En kısa sürede bunu test edip buraya yazarım.

Cevabınız için teşekkürler.

Ekleme: Ben yollayana kadar arada cevaplar olmuş :) Bunu doğrulayan ifadeler olmuş. Herkese teşekkürler.

Merhaba,
Bende kablolu BC 906 modeli var. Anlık hızın ortalama hızdan farkı (+,-) 1 km/s'yi geçtiğinde ok yukarı veya aşağıda dönüyor. Kablosuzda algılama hızı daha yavaş olduğundan bu süre biraz gecikebilir.

@darkness_

Merhaba,
Sen dediğimi bir dene sıfır cihaz bugun fabrikadan çıkmadı raf ta falan bekliyor ya oksitlenme oluyor aynı sorun benımde yeni cihaz da başıma geldiği için öneriyorum.
Kolay gelsin

@Sabri Atalay

Önceki mesajları okusanız durumun başka birşey olduğunu ve soruma cevap aldığımı görürsünüz. KM saatinin bilgisayarının farklı bir veri ile o okları gösterdiği ortaya çıktı. Yani çıkmadı öylemiş. Diğer kullanıcılar yardımcı oldular sağolsunlar.

Ortalama hız-anlık hız arasındaki ilişkiye göre ok yukarı ya da aşağıda oluyormuş.

Ki saati sürekli takıp çıkarıyorum. O yüzden oksitlenmeyide olsa görürdüm.

Tekrar teşekkür ediyorum. Ama durum açıklığa kavuştu.

@darkness_
(Bilgi için)

Merhaba,

Arkadaşımdaki model 1009'un kablosuz modeli. Hatta montajını da ben yaptım.

dostum ürün sıfır demişsin içinden cıkan kullanma klavusundada aynı bılgıyı goreceksın zaten.kısaca bütün sigmalar böyle 1106-1606 kullandım hepsınde aynıydı.

@ferhat köse

Kutusuyla birlikte kaldırdım. Genelde okumam gerek duymuyorum.

Ama eskisinde öyle kalmış aklımda. Ya da eski 1606 yı kullanmayalı uzun süre geçince o okun nasıl çalıştığını unutmuş olabilirim.

Neyse konu çözüme kavuştu daha fazla yoruma gerek yok sanırım.

Vakit ayırıp yorum yazdığınız için teşekkürler ancak kimse yazılan cevapları okumadan yazıyor galiba. Sorun çözüldü zaten.

1106 kablosuz (2009 sanırım) Bir süre sonra durup dururken hız olçümü yapmamaya başladı.Çözüm olarak ne yapıp, nereye başvuracağım bilmiyorum.Pil sorunu değil.Yeni pil takıldı.Saat çalışıyor.Önerisi olan arkadaşları bekliyorum.Şimdiden teşekkürler..

@Aydın Yıldırım

İşte bu durum için 2. mesajdaki yönteme başvurulabilir ilk olarak. Göstergenin ve yuvanın temas noktalarını temizleyin. Gözle temiz görünse bile yine de temizleyin. Mıknatıs ile maşadaki alıcı aynı hizada ve yeteri kadar yakınlıkta mı buna da bakın. Çünkü bir ihtimal sarsıntı-çarpma vs. gibi etkenlerden dolayı kaymış olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Aydın Yıldırım
oksitlenme ye bakın serdenin söylediği gibi. mıknatıs mesafesini kontrol edin mıknatısı elınız ile alıcının dibinden gecirerek yapabılırsınız. son olarakda göstergeyi yaklastırın alıcıya .yenı taktıgınız pilin akımı zayıf ise mesafeyi etkiler normalde 60 cm den çalışıyor maksımum mesafe ama pilin durumuna göre değişebiliyor. dip not her takılan sıfır pil iyi demek değildir. pillerin raf ömrü vardır ve bayatlamış pil ölçü aletiyle baktığınız zaman dolu gözükmesine rağmen akım vermediği için bitik pilden farkı yoktur.Yani pili bir defa daha değiştirmekten zarar gelmez pil alırken de çok satan yerden almak lazım.Piyasa ucuz çin malı piller kaynıyor kalıtelı bır marka pil almakta fayda var.

Geri