Scudo Sports

Butce 3000 TL Merida & Ghost?

BeatMaster

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Merida
Arkadaslar merhaba butcem 3000 tl Merida tfs 900 ile Ghost SE9500 arasinda kaldim. Merida da kadro garantisi omur boyu iken donanim karisik, ghost ta ise garanti 2 yil ve full xt set var. İsin icinden cikamadim. Bu konuda yardim ve diger onerilerinize acigim.

Saygilarimla

Emre.

Ghost se 9500

Rahmen: SE 7005 DB Tapered PF
Vorbau: GHOST superlight STA 57 31.8 mm
Gabel: Rock Shox Reba RL Dual Air PopLoc 100 mm Tapered
Steuersatz: Ritchey Tapered
Lenker: GHOST Low Rizer light 670 mm 31.8 mm
Sattelstütze: GHOST light SP 620 31.6 mm
Sattel: Selle Royal Seta
Schaltwerk: Shimano XT 10-Speed
Umwerfer: Shimano XT
Schalthebel: Shimano XT SL
Bremshebel: Shimano XT
Innenlager: Shimano Pressfit BB
Kurbelsatz: Shimano XT 42-32-24
Bremsen: Shimano XT Disc 180 mm
Vorderreifen: Schwalbe Racing Ralph 2.25
Hinterreifen: Schwalbe Racing Ralph 2.25
Felgen: Alex XD Sport
Speichen: DT Swiss 1.8
Naben: Shimano XT
Kassette: Shimano CS-HG62 11-34
Federweg v.: 100 mm
Rahmenhöhen: 40/44/48/52/56 cm
Farbe: black / grey / blue
Gewicht: 11.20 kg

Merida tfs 900

VERSNELLINGEN 30
MATEN 16-18-20-22-24"
FRAME Matts TFS Pro-D-Single
KLEUR Black[White/Green]
VOORVORK Manitou Minute TS 100 Remote
VOORDERAILLEUR Shimano SLX
ACHTERDERAILLEUR Shimano Deore XT-10
SHIFTERS Shimano SLX Rapidfire
REMHENDEL attached
REMMEN Shimano M446 180/160
CRANKSTEL Shimano M552-10 42-32-24
BRACKET AS attached
KETTING KMC X10 10s
NAVEN Shimano M435 Cen
VELGEN Merida Pro D
CASSETTE Shimano CS-HG62-10 11-36
SPAKEN Black stainless
BANDEN Schwalbe Rocket Ron / Racing Ralph Performance 2.1 Wire
STUUR Merida Pro OS 640 R25
STUURPEN Merida Pro OS
BALHOOFDSTEL BB-410 Neck
ZADELPEN Merida Pro 2 31.6
ZADEL Merida Pro
PEDALEN XC Alloy
PRIJS

Scudo
Ng 020 ye baktimda 18,5" kadro yok. İlginc ve bir o kadarda komik geldi koca fabrikanin temin edememesi! İthal edilen bir bisiklet olsa anlarimda yurdum malini bile alamiyoruz.

yeşil bisiklette var bende ng 020 alacağım ama 16.5 mu 18.5 mu alayım karar veremedim iki boyuda var yeşil bisiklette

http://www.mhw-bike.com/images/articles/968_718d54af506ad88650302e312b079e27_5.jpghttp://www.cyclelab.com/Images/Products/963.jpg

ghost daha donanımli meridaya göre ama 3600 tldir ghostun fiyatı salcanonunki ise 2400 tldir ayrıca meridada shimano seridışı aynakol var salcanoda ise slx ayrıca ritchey donanım ve mavic crossride jant var konuşun yeşil bisikletle donanımına göre çok iyi fiyat şu zamanda o fiyata böyle bir bisiklet bulmak zor

• Beğen
Tepkiler: BeatMaster
Evet fiyat listelerinde 3600 TL ancak sanirim 3000 e kadar buldum. Merida gibi bazi dunya markalarina sinir olmamak elde degil, kamyonla para ver ancak seri disi yapiyorlar donanimi. Salcano icin yarin arayayim dedigim gibi fabrikada yok 16,5 varmis. Onat98 arkadasim bende 20" merida denedim, ayaklarim yerde kadroda dikilirken kadro ustu kasiklarima degiyordu pek rahatsiz buldum.

merida kadroda işciligi iyi olan iyi marka.alman malı.bilinen marka zaten.trek-cannondale-giant-merida sirf kadro icin alanlar var.donanım upgrade kendilerine gore yapanlar epey var.ghostta iyi cıkıs yapti.rekabet iyidir.bianchi-ghost aynı gibi sanirim.7005 alu.rijit kadrosunda seleye yakın ek boru var daha rijit hale getirilmis.işcilik güzel olan kadro.donanım daha ust seviye.rekabet ten ghost al.yalniz esk desin kalin teker asfaltta pek ihtiyacin olmucak gibi.ince slim teker takma gereksinimi duycaksin:D.(eskye selamlar cocuklugumda eskde cok bulundum:D tunalı-kırmızı toprak mah.) gayette guzel oluyor.city tour tarzi. 11.20 kg da tekerine gore iyimis.gercekten tekeri luzumsuz cok kalın 2.25.sırf arazi bile olsa 1.95 kullanirim.mırıgın icinde gidicek halim yok:D.salconanında donanımları cok iyi boy uygun varsa cok iyi derim.

yanlız arkadaslar seri dışı derken kötu deıldır bende aynısını kullanmaktayım slxle farkı orta dıslının fıberglas olması slx te carbon fifer 50 tl kadar bı fıyat farkı var sadece .... ama arkadaslar haklı bence de salcano al ben bulamadım bedenını ondan alamadım ama yoksa eger ve 3000 lıraya bulabılıosan kı cok ıyı bı fıyat ghost al gözu kapalı ... sımdıden hayırlı olsun ıcıne sıner ınsallah :D

Ghost u almanyadan accell bisiklet Turkiye temsilciligini almis. Bu sene ithal urunler seneye burada toplanacakmis Manisada.

Yeni bir secenek daha ekledim fikirlerinize.

http://www.primera-sports.com/system/cache/focus-2012-black-forest-3-0-30-g-xt_productImages_10409-1-17192_800_800_False.png

Frame Focus Black Forest alloy
Fork Rock Shox Reba RL 100 mm
Wheelset DT Swiss X-1900, Disc
Tires Continental Race King
Drivetrain Shimano XT
Shifter Shimano XT
Brakes Magura MT2 hydraulic disc brake
Handlebar Concept EX
Stem Concept EX
Seatpost Concept EX
Saddle Concept

evet focusunda donanımı güzel gözüküyor ancak focus satan bir erdoğanlar bir de sds bisiklet var türkiyede ikisininde internet sitesinde göremedim bu bisikleti

Sds temin edebiliyor L kadro mevcut.
Ng 020 ise yesil bisiklette 16" kadro var Sram ve Shimano olarak, onlarda ellerindeki Giant kadroyla degistirin diyorlar 3000 i geciyor, bu seferde mavic teker seti ve ritchey sele gidon takimi icin 3000 e xt almak varken slx almak mantikli gelmiyor.

ghostta xt göbek varken ng 020 de mavic crossride göbek ve jant vardır ayrıca ng 020 2400 lirayken üstüne giant atx produr o kadro gördüm kendi gözümlen arada 200 lira fiyat farkı vardır ve 2600 lira eder

3300 liraya giant xtc1 2011 var full xt set ve fox maşa onu düşünün derim en iyi o

Geri