Scudo Sports

Bursa-Sakarya-Bolu-Ilgaz-Amasya Rotası Hakkında Yardım

Sizce yapabilir miyim ?

• Hayatta yemez.

• Belki.

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.

bono

Forum Demirbaşı
Tepki
523
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Herkese merhabalar :)
Temmuz ayının sonlarına doğru bu rotayı yol bisikletimle gitmek istiyorum. Ama bu yollarda önceden araba bile kullanmadım. O yüzden o coğrafyaya biraz yabancıyım. Rota üzerinde sadece Bolu dağı geçişi hakkında bilgim var ve geri kalan yolun eğimi ve dağ geçişleri olup olmadığı hakkında bir bilgi sahibi değilim. Yol boyunca kamp değilde konaklamalı şekilde gideceğim ve sırt çantam dışında herhangi bir yüküm yanımda olmayacak. Bu yüzden günlük mesafeler oldukça uçuk durumda. Hele hele temmuz sıcağında... :D

Önceden bu yollarda bisiklet kullanmış arkadaşlar beni bilgilendirirse turumu netleştirme ve rotayı düzenleme açısından bana çok yararı olacak. Yaparsın, yapamazsın, mesafeler çok uzun, turu 5 güne yay gibi birçok öneriye açığım. Arkadaş olmak isteyen varsa beraber de planlamalar yapabiliriz. Yardımlarınızı bekliyorum :)
1.Gün : Bursa-Sakarya 165 km
2.Gün : Sakarya-Bolu 118 km
3.Gün : Bolu- Ilgaz 180 km
4.Gün : Ilgaz-Amasya 220 km (Son kısımları arabayla gidilebilir)
adsız.JPG

• Beğen
Tepkiler: Bisikletli Gezgin
Scudo
Bursa"dan Düzceye kadar olan kısım hakkında bilgi verebilirim. İznik Gölünün başından itibaren Çerkeşliye kadar yol virajlı eski tip kuru asfalt şeklindedir. Çokta götü değildir. Yol boyunca yerleşim yerleri bakkal gibi imkanlar mevcut. İznik tarihi yerler bakımından zengin olduğundan burada biraz vakit geçirmenizi öneririm. Çerkeşliden sonra yol çok güzel. Özellikle Sakarya istikametine dönüş yaptığınızda yol duble şerittir. Yol üzerinde bir çok yerleşim yeri mevcut. Sıkıntı yaşamazsınız. Adapazarı'na vardığınızda Düzce istikametine dönüş yapacaksınız. Bu yolda duble şerittir. Bizimde sürekli olarak kullandığımız yoldur. Yol kalitesi iyidir. Düzceden sonra işte o zaman yokuşlar başlıyor. Yol iyi ama yokuş çok. Bu yüzden aralarda mola verseniz iyi olur. Yaz dönemi olduğundan birde Karedeniz iklimi olduğundan hava nemli ve sıcak olur. güneş kremi şart. Yol boyunca yine bir çok imkan mevcut. Sakarya Bolu 118 km. yazmışsınız. Bence bunu bir daha düşünün. Düzceden Bolu"ya geçmeniz daha doğru olur.

• Beğen
Tepkiler: kaju ve sadi imren
Boludan sonra öyle ahım şahım bir tırmanma yok, yalnız sürekli hafif hafif inip çıkacaksınız. Sadece bir tane sağlam tırmanma var o da Tosyaya gelmeden evvel idi sanıyorum. Stravadan rota yaratın oradan ayrıntılı görürsünüz.
Tosyadan vs geçerken yağmur yemeniz çok olası. Yol ayrılmış iki gidiş iki geliş bir yol ve gayet düzgün. Ancak amasyaya 70km kala yol daha virajlı ve daraliyor.
Çok ormanlık olmasa da gayet manzaralı ve keyifli bir yol.

Bu arada son etap 220km olması birazcık sakat. Boku dağından sonra Neredeyse en çok tırmanışın olduğu etabı en uzun etap olarak secmissin.

@Ozan k. katılıyorum kondisyonunuzu bilmiyorum ama. en uzun sürüşü son güne bırakmak çok mantıklı gelmedi. birde çok inişli çıkışlı bir rota baya zorlar gibi.

@recep24ank Çok teşekkür ederim. Ne kadar zor olsa da bir gün içine Sakarya ve Bolu arasını sığdırabilirim diye düşünüyorum. Tabi bu derece yoğun bir programa kalkışabilmem için ramazan sonrası kendimi deneyeceğim.

@Ozan k. @kaju Son günü dediğiniz gibi bir güne sığdırmak çok zor olacaktır. O yüzden yaklaşık 50 60 km sini arabayla giderim diye düşünmüştüm.

• Beğen
Tepkiler: kaju ve Ozan k.
@mfurkan ;
Bu uzun tur için oldukça sıcak bir mevsim tercih etmişsin bu yüzden kesinlikle güneş kremi en büyük yardımcın olacak...Sonrasında çok iyi dinlenmen gerek, ağır geçen günün ardından bacaklar oldukça yıpranmakta olup arka arkaya bol tırmanışlı 2 güzergah seni fazlasıyla zorlayabilir...Tur öncesi mutlaka yol üzerinde ne var ne yok iyi araştırma yapmalısın olası açlık krizi veya su eksikliği sana büyük problem yaşatır...İmkanın varsa tur günü sayısını arttırmanı tavsiye ederim...Allah kolaylık versin, şimdiden başarılar umarım güzel anılarla bizlere bu yolculuğunu doya doya anlatırsın:):harika:

@İlker_Yılmaz Malesef yaz tatili dışında böyle turlar için fırsatım olmuyor. Yol boyunca bol bol muz, soda-ayran takviyesi yapacağım :) Biraz daha araştırınca nerede konaklayıp nerede takviye yapacağımı planlamamda daha iyi oturtacağım ;)

• Beğen
Tepkiler: İlker_Yılmaz
Merhabalar, bahsettiğiniz rotanın Tosya - Osmancık kısmına kadar olanını pedalladım, ordan Çorum'a dönmüştüm. Eğer antremanlı ve yanınızda kamp malzemesi taşımayacaksanız gidebilirsiniz. Ama turu 5 güne çıkarırsanız daha rahat edersiniz. Şimdiden iyi yolculuklar.

• Beğen
Tepkiler: bono
Geri