Scudo Sports

Bursa mudanya yolunda ölümlü kaza

Ilter Elmas

Shut Up, Legs!
Tepki
1.892
İsim
Ilter Elmas
Bisiklet
Carraro
Bursa'da 3 arkadaşı ile birlikte bisiklet turuna çıkan özel bir bankanın şube müdürü, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Kaza, Mudanya yolunda akşam saatlerinde meydana geldi. Bursa'da özel bir bankanın Nilüfer ilçesindeki şubesinde müdürlük yapan evli ve bir çocuk babası Kerem Yorulmaz (26), 3 arkadaşı ile birlikte bisiklet turuna çıktı. Mudanya yolunda bisikleti ile seyir halindeyken karşı yönden gelen bir aracın çarptığı Yorulmaz, barikatların arkasındaki hendeğe düştü. Arkadaşları hemen sağlık ve polis ekiplerini aradı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Yorulmaz'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan ilk incelemede kazanın ışıklı bir bölgede meydana geldiği ve yerde araca ait herhangi bir fren izinin bulunmadığı tespit edildi.

Kaynak: (link)

Scudo
Fren izi yok nasıl, adam fren bile yapmadan ezmiş mi yani. Bugün ikinci ölümlü kaza haberi nedir bu. Allah rahmet etsin.:(

Çok kullandığımız bir yoldur Mudanya güzergahı.Şehrimizin en güzel ve hız yapmaya elverişli bölgeleri de olan bir yoludur. Daha geçen hafta biz de kaza atlattık.Daha önceden benim de bir kazam olmuş ve süreci yazmıştım.
Sayfiye konutları, deniz kıyısı mekanların çok olduğu, şehrin stresini atmak isteyenlerin rağbet ettiği bir yer...
Durum böyle olunca her açıdan bir kaç kat daha dikkatli ve özenli olunması gerekiyor.
Yaşamını yitiren arkadaşımız artık geri gelmeyecek.Kendisine rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Tabi sivil toplum eylemleri ile farkındalığı arttırmamız gerektiğini de vurgulayarak..

Bu yüzden gece sürüşlerinde mümkün olduğunca düz rotaları tercih etmeye çalışıyorum. Mümkün olduğunca hızlı inişlerin olduğu rotalarda sürmemeye çalışıyorum geceleri. Araç çarpması gibi kazalar olmasa bile zeminde gözümüzden kaçan şeyler olabilir gece yüksek hızla inerken.

Denetim yapan yok..Ehliyeti verip,kenara çekiliyor devlet..Bazı belli noktalarda kontrol yapılıyor,hepsi o..
Devlet,araç sürücülerini sürekli denetleyecek..Yapmıyorlar bunu..
Olan,arada kalan bisikletlilere veya motorsikletlilere oluyor..

Allah yarattı demiyorlar eziyorlar bizi, ne işiniz var karayolunda deniyor bizi yine eziyorlar, aynasına bakmıyor park halinde kapıyı açıyor çarpıyorlar bize,sıkıştırabildikleri kadar dar alanda sıkıştırıp şaka yapıyorlar bize.bilmiyorum ne yaptık bu yaratıklara ama herseferinde, Her kazada birimiz ölüyor, onlar yine ezmeye devam ediyorlar.... Yaptırım yok, caydırıcılık yok, Allah peygamber yok bunlarda ve bunlara ceza veremeyen kalplerde.çok şey var diyecek ama yapacak birşey yok, Allah rahmet eylesin demekten başka....

@Ilter Elmas bakma o sadece sana psikolojik olarak güvenli geliyor gibi ama artık hiçbir yer, adı üstünde EMNİYET ŞERİDİ ve orası dahi güvende değilken oralardada güvende değil(sin)iz

ALlah rahmet eylesin.. Ankaradaki eymir gölünün etrafından ayrılamıyorum bu yüzden..

CA6565F8-A69F-4164-814B-86764A8BDC42.png

İzmir’deki kaza sonrası bu mesajı paylaşmıştım malesef son bulmuyor trafik terörü. Terör diyorum çünkü kendisini bilen hiç bir sürücü böyle kazalar yapmaz. Bu tarz haberlerden sonra sürücülerin durumları sorgulanmalı kamuoyuna bilgi verilmeli kaza haberi yapıp peşi bırakılmamalı. Kim bilir belki bir aylık şoför, belki ilk kez otomatik kullandı, belki o arabayı tanımıyordu yeni kullanmaya başlamıştı bu gibi tespitler yapılırsa önlemde alınabilir kazlara. Kesinlikle kazalardan sonra takibi bırakılmamalı tüm sebepleri kamuoyuna açıklanmalı ve önleyici tedbirler bir an önce uygulanmalı. Bizlerde forum üyeleri olarak bir etkinlik yapmalıyız hatta motosiklet kulüpleriyle birleşip çok ses getircek bir sürüş ve basın açıklaması yapılmalı. Burada da forum yöneticilerine iş düşüyor.

Yapılan kaza istatistiklerinde yoldan ve araçtaki arızadan oluşan kazalar çok küçük bir kısım ama sürat ve sürücü hataları en büyük kaza sebebi hal böyleyken sürücülerin gelmişinin geçmişinin çok iyi sorgulanması gerekiyor kaza denilip sürücü hatası denilip bırakılmamalı nasıl bir sürücü hatası, neden kaynaklı araştırılmalı. Kaza ile kazaya davetiye çıkaran haller birbirinden ayrılmalı. Bu kadar aracın cirit attığı trafikte bisiklet sürmek gerçekten ölümü göze almak demek. Birgün sıra bana gelecek belki ve bundan kimsenin haberi olmayacak forumda...

Genç yaşında sevenlerini yalnız bırakan, tutkuyla yaşamak istediği hayata doyamadan yaşamını yitiren arkadaşımızın sevenlerinin ve tüm bisiklet camiasının başı sağolsun.

Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Alptriatlon
Bu nedir ya? Daha dün Gaziantep'ten bir bisikletli öldürüldü. Arkadaşlar, bu böyle gitmez. Sert bir eylem yapmazsak başka arkadaşlarımızı da kaybedeceğiz. Trafikte bisiklet kullanmak suçsa, bize ayrı yol yapsınlar. Yok değilse, cezaları arttırsınlar, sık sık denetleme yapsınlar. Bu olaylar kaza değil, bunların tamamına yakını cinayettir, kasten adam öldürmedir arkadaşlar.

Anlamıyorum... Bu haberleri sosyal medyada paylaşıyorum, tık yok. O kadar görünmüyoruz ki, o kadar kimsenin umurunda değiliz ki kimse tepki bile vermiyor. Millet sadece kendi arabalı ve güvenli hayatını önemsiyor. Lütfen sesimizi duyuralım. Allah rahmet eylesinle, ailesine sabır dilemekle bitmesin bu iş.

Geri