Scudo Sports

Burayı nasıl temizlerim?

caner1405

Aktif Üye
Tepki
204
İsim
caner
Bisiklet
Lapierre
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar başka bir konuda bahsetmiştim ( 2 aylık bisiklette paslanma ) lakin biraz altlarda kaldığı için cevap bulamadım. 5 aylık bisikletimde paslanma sorunu var Aslı bisiklete mail atıcam gerçi ama yinede kendim temizlemek istersem burayı temizlemenin kolay bir yolu var mıdır yoksa komple sökmek mi lazım biraz el becerim vardır sökerim dağıtırım ama toplarken ince işçilik falan ister mi?
20151119_144839.jpg 20151119_144927.jpg 20151119_144839.jpg 20151119_144927.jpg

Scudo
şiringa ile yağ sıksanız olurmu acaba yada mazot oda pas söker gibi hatırlıyorum ama bilgi sahibi deilim

Kullanıcı hatası derler, ıslak bırakmışsın derler... bi ton konuşurlar. Allah yardımcınız olsun.
çok büyük bir problem değil bence ellemeden bırakırdım ben sizin yerinizde olsam. ömrünü km bazında doldurduğunda değiştirmeniz bence daha mantıklı.
mazot pas mı temizliyor bu arada?

• Beğen
Tepkiler: caner1405
WD-40 sıkabilirsiniz.

Edit: WD-40 sıkıp, ince bir çubuğun başına bez sardıktan sonra sıktığınız yeri temizleyebilirsiniz pastan.

• Beğen
Tepkiler: ÖzDi ve caner1405
mazot ya temizliyor yada paslanmayı engelliyor belkide ikiside tam hatırlamıyorum

Yağlarsanız bu seferde toz birikir daha kötü olur. Hareketli parça değil boşverin bir şey olmaz

• Beğen
Merhaba. Ruble kısmı yere bakacak şekilde tekeri yatırıp Pas sökücü ile yada WD-40 (Temizlik ürünü) ile pası büyük oranda temizleyebilirsiniz. Bir diş fırçası yeterli olacaktır. :)

wd 40 sıkabilirim lakin sonradan ovalamak biraz sıkıntı, böyle paslı kalması sorun değil de pas yayılırsa o sıkıntı olur. temizliyebilirsem bir daha paslanmaması için önlem alırım.
önce şu aslı bisikletten mailime cevap gelicek mi pazara kadar bekliyim olmadı hafta sonu temizlerim. teşekkürler cevaplarınız için...

Wd40 diye cok amaçlı bir ürün var . Harektli parçalara degdirmeden paslı bölgeye sık hem pasını alır hemde ince bir tabaka oluşturduğundan nemden ve sudan etkilenmez.

Wd-40 pas sokmuyor bnce. Pas sokme konusunda pas sokucu spreyler var , muhitteki ucuzcu japon pazarlarinda falan oluyor 2-3 lira. Birde tuz ruhu bu isi cok iyi yapiyor fakat yuzeye zarar verdigi icin , tekrar paslanma kacinilmaz oluyor.

(link)
Würth üm şöyle bi ürünü var işini görür sanırım.

• Beğen
Yanlış görmediysem o kısmı temizlemek için rubleyi sökmen gerekir. ancak ondan sonra istediğin gibi bir temizlik yapabilirsin.

balata spreyi çok etkili bu konuda wd40 dan daha steril bir iş çıkarıyo hemde : ))

• Beğen
wd 40 yanlış yerlere gelince sıkıntı yaratabiliyor. onun yerine en iyisi balata temizleyiciler würth ün ürünleri çok iyi bu konuda bir araştır

• Beğen
@serkanoz87
bunu daha önce bende duymuştum özellikle de motorsiklet temizlik ve bakımlarında elde bezle sadece istenilen yerlere sıkılıp etrafı hemen siliniyordu. Balata spreyinide bir araştırayım bakalım.
@serdar k o kadar youtube kullanırım bu hiç aklıma gelmemişti hatırlattığın için teşekkürler.

Balata temizleyici etraftaki tüm yağı etkisiz hale getirir. Ruble, freehub ve hatta göbeği bile kaçabilir. Çık dikkatli kullanmak lazım. Yıkar gibi kullanılırsa sıkıntı çıkarır.

• Beğen
Önce tekerleği sonra rubleyi sökmek gerekiyor. Devamında jant göbeğini söküp, temizlik spreyi ile kirli olan bölgeyi temizlemek gerekiyor. Daha sonrasında güzel gres yağı ile yağmalamakta fayda var.

• Beğen
Şimdi kimse yalnış anlamasın ben Makina İmalat Şirketinde 10 senedir Satınalma Bölüm Yöneticisi olarak çalışmaktayım. Dolayısı ile makine olayının en büyük sorunu parçalarda lokal paslanma ve korozyon sorunudur. Bunu şirkete çağırdığım tedarikçilerle birlikte özel uygulamalar yaparak çözmüştük. İmalatını yaptığımız makina parçalarında özellikle kaynak bölümlerinde oluşan tüm korozyon ve paslanmayı aşağıda faturasını göstereceğim şirketten gelen arkadaşlar ile yaptığımız uygulamada çözdük. Tüm kaynak yapılan ve zamanla bekleme sürecinde paslanan ( paslanmaz ürünler :) ) bu sıvının içinde bekletildiğinde 1-2 saat içinde ayna gibi çıkmaktadır. Yani içine batırın ve bekletin hepsi bu... Tabi şirket gibi yüksek miktarda galon veya bidon şeklinde ürünü alamayacağınızdan firmayı arayıp uygulama bazlı ufak kutuları varmı sormanız gerekiyor ki muhakkak vardır. Kolay gelsin... ( not : ürünün ismine bakmayın tamamen paslanmış yüzeyler içindir)
Ekran Alıntısı3.png

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@ÇaNakkaLeRuHu Ürünü nette aratınca saç dökülmelerine karşı sprey çıkıyor, bu google otomatik düzelmeleri bazen komik oluyor:)
Bende 13 yıldır makina imalat sektöründeyim bizim satın almacıyla konuştum elimizde varsa diye biz kullanmıyoruz dedi kumlama + antipas boya işe devam ... pazartesi günü araştırıcam.
Bu arada aslı bisikletten henüz bir geri dönüş olmadı, Beklentim çok yüksek değil ama bir arasalardı sevinirdim doğrusu.

@ÇaNakkaLeRuHu

Bu üründen biz de numune aldık. Pratikte ise yarıyor ancak azıcık tuzlu. Numune şişelerini sadece fabrikalara veriyorlar. Sebebi ürünün içeriğinin gizli formüllere dayanması. Yani şahısa vermeleri biraz zor görünüyor. İleride perakende işine giderlerse olabilir.

Geri