Scudo Sports

Bunu görmüşmüydünüz?

Levent_K

Forum Bağımlısı
Tepki
2.590
Bisiklet
Trek
http://imagesme.net/tuvie/nulla-bike-concept1.jpg

• Beğen
Tepkiler: Erşan Terkin
Scudo
"Bunu görmüşmüydünüz?"
Cevap veriyorum,evet gördük.Daha önce bu tarz sadece tasarımda kalmış birçok bisikletin resmini farklı farklı konularda gördük.

• Beğen
Tepkiler: Levent_K
Konuyu silmeye ya da başlığını taşımaya gerek yok sanırım? :)

@Ahmet Dalgıçoğlu
Kontra pedal olmalı; sadece arkada tabi..

günlük kullanım için mükemmel olurdu:D :D :D :D

Bu modele kıyıpta binemem herhalde :)

bu modelde bisikletin tekerleri mıknatıslar ile mi dengede tutuluyor?

eline 3D programı geçen, geleceğin bisikleti yapmaya başladı artık :) nedense bunları hiç tanıtım olarak görmedik,hep sanal ortamda 3D görüntüler.ben kullanmazdım bu tarz bisikleti.çok şekilsiz garip.mtb yi tek geçerim.

• Beğen
Tepkiler: Önder Tarım
Tekerlek kısmı çok saçma olmuş nasıl oluyorda öyle göbeksiz jantsız duruyor biri bana açıklasın :)

rüyalarımdan birinde bi ihtimal binebilme şansı yakaladım, bunu hafızama yazmakla.

@Ali Menemen

gayet basit bir tasarım, bisikleti çeviren zincir yerine şaft sistemi kurulmuş bu şafsistemi de aynen motosikletlerde olduğu gibi jant gövdesine entegre volan dişlisi gibi çalışarak hareketi tekerleklere iletmiş, ön kısımda buna benzer bir tasarımla çalışıyor. Tasarım iyi ama güç-enerji dağılımı ve yola aktarımı yanlış zşra sürtünme kuvveti neredeyse 6 kat artmış, yanı 30km hızla çevireceğiniz pedal kuvvetini 5-6 kat arttırmanız gerekiyor, durdurabilmek de o kadar kolay değil, sistemin içersine mutlaka fren destek sistemi yerleştirilmiş olmalı aksi durumda ya kazıklarsınız yada dişliyi kırarsınız.

bunla sadece prototip, zaten bu tip bisikletler yol bisikletçiliğinde uzun yıllar önce yapılmış ancak ucı onayını almdağından tdf e katılamamıştı, özellikle tt de çok tercih edilen bir tasarım olmasına rağmen ucı güvenlik sebebiyle kabul etmemiştir, bir sonraki yıl mtb için yapılmış olsada yine kabul görmemiş akabine bu tasarımdan yola çıkılarak 2 amartisörlü arkadan bağımsız modeller çıkartılmış ucı a yoğun baskılar ve bir çok güvenlik testinden sonra onay alınabilmiştir.

umarım açıklayıcı olmuştur.

Geri