Scudo Sports

Bugün gözümün önünde taciz...

xlx99

Üye
Tepki
79
Hep okuyorum, ama bugün ilk defa şahit oldum.

Aracımla capitol avm önünden geçerken, ben sağa doğru (bilenler için net olur, koşuyolu istikameti) yanaşırken sağdan da sola çıkmaya çalışan bir araç vardı, benim ise arkamda yine sola çıkmaya çalışan hatlı minibüs.

Önünde bisiklet vardı, ve sağa yani benim yönüme doğru gidiyordu. Ancak sağdan sola çıkan araç resmen bisikletin üzerine üzerine gitti, bisiklet sürücüsü neredeyse durup eliyle yol istemesine rağmen frene dahi basmadı eşimle şok içinde durumu izledik, bisiklet sürücüsü resmen pedal gücüyle o aracın önünden kaçtı. Buarada ben zaten bisiklete yol verdiğim için arkamdaki minibüs sola çıkamamış muhtemelen de 10 sn felan kaybetmişti, arkamdan yediğim selektör ve kornaları saymıyorum. Bisikletli sağa yanaşıp güvenli mesafeye geçince hareketlendim ve soluma geçen minibüs sürücüsüne baktım, derdi neymiş diye ve minibüs yolcularını gördüm, ters ters bana bakıyorlardı, meğerse minibüs şoförü değil yolcular dahi çıldırmıştı.

Git gide kafayı yiyoruz.

Trafikte yayalardan bile daha fazla dikkat etmemiz gerektiğine inandığım bisikletin üzerine frene dokunmadan giden sürücü kılıklı yaratığa mi yanarız, yol verdim diye deliren minibüs şoförü ve yolcularına mi yanarız.

Bilemedim, ama gerçekten korktum. Benim bugün gördüğüm bisikletli arkadaş bana gore 3 5 gömlek tecrübeli idi. Ben bu tecrubesizligimle ne yaparım bilemem. Ortalık kasap dolu. Hoşgörü 0.

Scudo
Çok haklısınız. Maalesef Türkiye'de bisiklet sürmek çok zor. Araba vs. kullanıcıları bisikleti basit bir eğlence aracı gibi tanımlıyor. (Tabii ki hepsi değil)

• Beğen
Tepkiler: Furkan Y.
Millet olarak maalesef iyiye giden bi yanımız yok.10 saniye geç kalsak ne olacak sanki.O kadar sabırsız olduk ki.Valla insanların karşısındakine tahammülü yok artık.Çok yazık.

haklısınız maalesef trafikte hiç hoşgörü yok. Bırakın hoşgörüyü yaya geçidinde durup vatandaşlara zaten hakları olan geçiş hakkını verdiğinizde bile arkadan korna çalınıyor. yeni ehliyet almış birisi olarak trafikte toptan bir delilik hakim olduğunu düşünüyorum

Bugün Rami - Sultanahmet turu yaparken Fatih dolaylarında trafik hakim her zamanki gibi.. Ama malesef arkamda olan taksi şoförü inatla kornaya basıyor yol açık olsa tamam hadi ona da eyvallah fakat trafik var bir araba boyu kadar gideceksin be adam.. Kavga etsen tabi ki '' BEN '' suçluyum.. Bazı şeyleri görmemezliğe vuruyorum(z) fakat artık el insaf..

Konu başlığını görüp olayın adli bir vaka olduğunu düşünerek geldim, neyse ki artık kanıksadığımız trafikte araç - bisikletli sorunuymuş.

Sorunlarını(mızı) gayet medeni bir üslupla dile getirip, forum yönetimini zor durumda bırakmayan arkadaşlara teşekkürler.

Bisikletle dünya turu yapan adama çarptılar öldürdüler çok yamyam var, tek tavsiyem kalabalık gruplarla birlikte sürmek o zaman daha güçlü oluyorsun

• Beğen
Tepkiler: Melisa
Tuhaf bi millet olduk gerçekten...Bugün bende akşamüstü ilginç bişey gördüm...İzmirliler bilir Altınyol Karşıyaka istikametinde aracımla giderken; ki her zaman gözümün ucuyla solda yani karşı şeridin yanındakş bisiklet yolunu keserim; ne göreyim, 50 li yaşlarda bi bey kaskı takmış yanında bisiklet yolu olmasına karşı ters istikamette araç yolunda bisiklet sürüyor...Pes dedim yani biz o kadar şoförler bilinçlensin diyoruz bu amca ne yapıyor...

Trafikte yol vermeyi eziklik olarak goren hic bir motorlu arac surucusune zerre uzulmuyorumAkrabalarim da dahildir buna.Beter olsunlar.Gecen pazar gunu balkonumdan izledigim olay su:Cocugun ayagi kirik,annesi refakat ediyor cocuga,koltuk degnekleri var cocugun.Uzunca bir sure gecemediler karsidan karsiya cunku hic bir insan evladi yol vermedi.(Bakirkoy/Incirli Caddesi)Caddeden gecen araclar,birakin yol vermeyi, hiz kesmedigi icin,cocuk ve annesi o koltuk degnekleriyle kosar adim gecmek zorunda kaldilar.Allah belanizi versin dedim.Acimiyorum kotu niyetli arac suruculerine.Bin beter olsunlar.Trafik stresi yesin bitirsin alayini.Evlerine atesler yagsin:)

Sahsen kaldırım varsa eğer bisikletli gerek gidiş gerek geliş için bunu kullanmalı kaldırım yoksa karayolunun en sağından gitmeli malesef trafiğin cok hızlı olduğu yerde bisikletli max 10-15km yapabilir ama 30 tonluk kamyon yüklü halde 90km hizla arkamdan gelip benden sellektorle yol istedi

Yani o bölgede kaldırım veya bosluk varsa bisikletli suclu yol kaldırım yoksa yapcak birseyyok

Bursa gibi trafiğin yoğun olduğu yerde iş gereği motosiklet ile dağıtım yapıyorum.
Trafik öyle tikaniyor arada elektrikli bisiklet bisiklet hatta motosiklet 40-60km hız yetmiyor yani arkadan gelen arac kamyon dan hızlı olmak yada önünden çekilmek zorunda kaliniyor

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
2 gün önce bisiklet yolunda ters yönde giden motorcuyla karşılaştım ben de.
üstelik ön lambası da yanmıyordu, akşam vakti.
yokuş aşağı hızlanmış olan ben, mecburen hızımı kesip kenara çekilmek zorunda kaldım.

Taciz mi yoksa dengesizlik mi bilmiyorum ama, pazar günü bağdat caddesinde genç ve pahalı bir jeep kullanan vatandaş, babası ile trafikte ilerlerken, sağ tarafında gittiğimi gördüğü halde, aracını üzerime kırıp sağ tarafta ki sokağa girdi. Tabi ben de sağ arka çamurluğa girdim.

Babası araçtan inip özür diledi, kendisi oralı bile olmadı. Yaptığı tek şey kafasını arkaya çevirip (öküzlerden özür diliyorum) ÖKÜZ gibi bakmak oldu. Babasının araca dönüp oğluna ettiği küfürleri duymak istemezdiniz.

Çok şükür bir şeyim yok. Bu ikinci araç ile kazam oldu. Bazı insanlar bisiklet kullanıcılarını öldürmek için özel çaba sarfediyorlar. Çarpıp kaçanlar, sıkıştırıp kazaya sebep olanlar, daha neler neler.

Yani dertleri ney bu insanların!

Geçtiğimiz günlerde trafik ışıklarında durdum (genelde kırmızıda dururum). Ama 1 metre ilerisinde durdum bekliyordum meğersem yeşil yanmış o an fark etmedim. Arkamdaki bir araç sürücüsü yürüsene lan diye bağırdı. Döndüm arkamı ne bağırıyorsun lan ne var dedim yani aynı şekilde karşılık verdim. Yeşil yanıyor dedi o esnada arkasında ne kadar araç varsa hepsi kornaya basıyordu. İki dakika geç gitseler ne olacaksa artık. Hızlıca hareket edip az ileride kenara yanaştım durdum o bağıran adam hala aynı şekilde söylenmeye devam ediyordu arabasını yavaşlattı, dedim sanırım kavga edeceğiz. Ama birden bire ne olduysa bastı gitti. Bu durumlarda muhattap bile olmamak gerekli. Soğukkanlı olmakta fayda var. Ortalıkta o kadar çok barzo var ki, bunlarla kapışmak da tehlikeli. Çoğu da silahlı bıçaklı bunların. Gerçekten tehlike içinde bisiklet kullanıyoruz. Fevri davranmak bize zarar da verebilir. Ama burada demek istediğim, toplumda bazı insanların ciddi ciddi sorunları var. Saygı adına en ufak bir şey yok maalesef. Ama bazı taşıt sürücüleri iyi de çıkabiliyor. Mesela bugün yol ağzında arkasında bir sürü arabanın kornaya basmasına rağmen bir araç sürücüsü bana nazikçe yol verdi ve gülümsedi. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Böyle iyi ve bilinçli insanımız da var ama sayıca çok azınlıktalar. Bundan dolayı herkese de kızmıyorum.

Hele hele taciz eden aracı kullanan kişi şişman ise daha da gıcık oluyorum. Şişmanlara karşı sanırım özel bir fobim var. Bir tek ben miyim ki böyle?

"Kafa yapısı"nın değişmesi gerekiyor, o da ancak eğitimle olur. Birkaç kuşak sonra bu tip sorunların azalacağını düşünüyorum. Geçenlerde yol kenarında durup telefonuma bakıyordum, arkamda da birkaç araçlık park yeri var. Servis minibüsü park etmek için gelip bana arkadan vurdu, arkası müsait olmasına rağmen dibime kadar girip vurmayı başardı. Dediği laf şu; "Geldiğimi görüyorsun, az birşey ilerde dursan n'olur?" Sözün bittiği yer...

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
sadece suc söförlerde değil yayalarda kurallara uymuyor.Hergün işe giderken ki güzergahta bir ışık var tramvay durağı çıkışı.Ben kaldırımdan gidip ışıgı gecip trafik durduktan sonra yola gecip karsı sapaktan dönüyorum.Yine öylece durup beklerken.geçiş hakkı araçlarda iken yayalar canını hiçe sayarak yola atlıyor ve hareket halindeki araçları zorla durduruyor.Birisine araba az daha çarpacakken yaya baktım şöfere küfür ediyor.Şöförde ışığı görmüyormusun gibi hareket yapıyor.Ya insanlar trafik kurallarını bilmiyor yada iplemiyorlar..Aslında ufakken trafik kurallarının olduğu bir ders vardı.O tarz trafik kurallarının anlatıldıgı ders olması gerekir.

• Beğen
Tepkiler: tugrulboraerkil
@Furkan Y.
malesef yeni kuşak öğretmenlerin de çoğunun sokaktaki serserilerden farklı düşünmediğini bilmemiz gerekiyor. barzo mu diyorlar hanzo mu neyse artık :D
yani eğitim de bir işe yaramıyor ülkemizde.

bugün aklıma şu geldi. acaba araba veya motor alan herkese en az bir bisiklet alma zorunluluğu getirilse nasıl olur? böyle düşünmeme sebep olan şey bugünkü turumda karşılaştığım her türden pislik sürücünün olması. 3-4 tanesi neredeyse sürterek geçti yanımdan.
2 tane ciddi kaza atlattım. tesadüf ki ikisi de caddy model arabaydı.

bu pislik sürücülerin ben hiçbir zaman bir bisikletliyi anlayabileceğini düşünmüyorum. çünkü bisikleti araç olarak görmüyorlar. trafikte oyun oynadığımızı falan sanıyorlar.
araba alan herkese bisiklet almayı da zorunlu kılarsak, belki bu pislikler bisikletin farkına varırlar. kendileri sürmezler belki çocukları sürer ve yine bisiklete bir şekilde saygı duymayı öğrenirler.

Geri