Scudo Sports

Buca - Seferihisar

Hamit E.

Forum Bağımlısı
Tepki
349
Bisiklet
Mosso
(link)

telefonum dandik olduğundan foto vs çekemedim. turun en çok hoşuma giden yönü Bademler köyünden arka yoldan (Turgut, Düzce) seferihisara gitmekti. gerçi yine telefon dandik olduğundan gps kullanamadım ve Turgut'tan sonra Düzce'ye giremedim. Çiftlik kokuları ve keçi sütü kokusu heryerdeydi. Bademlere girdiğimden itibaren yollarda hiç kırık şişe yoktu :)

en sevmediğim ve en çok yoran şey ise Seferihisar'dan Güzelbahçe'ye kadar olan (bilmeyenler için haritadan Seferihisar'dan denize ulaşıp sağa döndüğüm nokta) sürekli aşırı şiddetli esen rüzgar. şöyle ki benzinliklerdeki Türk bayrakları ve diğer promosyon bayrakları dümdüz gerilmiş şekilde durabiliyorlardı. eğimlerde bisiklet akmıyordu vb... dönüşte aşırı yoruldum. tur 110 km ama bu rüzgar sayesinde 150km ye denk gelmiştir.

çok yorulunca Fahrettin Altay metro istasyonu + izban ile buca yaptım ve oraden eve tahmini 3km kadar pedalladım.

ne yedim?
sabah 1 tam yumurta + 3 yumurta beyazını lifalif (yulaf kepeği) ve peynirli omlet yedim. 1 maden suyu
yolculuk aralarında lüks karışık denen kuruyemiş 200gr ve buna eklenmiş 100gr ceviziçi.
1şişe powerade (500ml) bol su. 1-2 yudum powerade için üstüne su içtim
2 adet 160 grlık ton balığı konservesi. 1ini Sığacık'ta diğerini Güzelbahçe'de rüzgardan ilk kurtulmamın şerefine yedim.

daha öncede Seferihisar'a gitmiştim yine rüzgarlıydı ancak bu kadar değildi. bir daha Seferihisar'a gitmeme kararı aldım. geçmiş rüzgar haritalarına baktığımda gördüğüm rüzgarın hep aynı yönde esmesi.

Scudo
Ayaklarına sağlık. Bizzat tebrik etmek için aradım ama telefonun çekmiyordu, dandik olduğundan sanırım :)

telefon arama işlevlerini yerine getiriyorda gps internet hak getire :) 20dakika beklemek lazım doğru konum için, anlayacağın sağlamcı telefon

harita ve eğim grafiği gözükmüyor sanırım. onlarıda resim olarak ekleyeyim

üzerlerine tıklayarak tam ekran görebilirsiniz

(link) (link)

Seferihisar yolunun en kötü tarafı rüzgar zaten. Seferihisar'dan soğutur adamı :)

urla yol ayrımından seferhisar tabelasına kadar kabaca bi 20km (gidiş dönüş 40km) dünyanın en sıkıcı yolu olabilir..
bol rüzgar ve dümdüz, git git bitmiyor.. bi kere gittim geldim bi daha gidesim gelmiyor oraya..

bademler yolunu beğendiysen bir de kaklıç'Tan seyrek'e giden köy yolunu denemelisin, tarlaların arasında menemen'e kadar çok keyifli bir rota..
sasalı'ya giderken sağdan bi girişi var haritada görebilirsin, fazla iniş çıkışı olmayan bir rota.. finali karşıyaka çarşısında yapıp yine izbanla eve dönebilirsin

https://i.hizliresim.com/B90a8D.jpg

sağolun Türkay bey bu rotayıda deneyeceğim. dediğiniz gibi düzmüş gerçekten. dün birde haritadan baktım urla seferihisardan daha yakınmış :D hem yakın hem düz keşke urlaya gitseymişim dedim, boşa yorulduk, hem farklılık olurdu.

ctesi yaptığım turdan sonra anladığım: hafif/normal rüzgarda günlük rahat rahat 60 km yapabilirim ve 15-17 km arası sele üstünde oturabilirim

@Hamit E.

Ben Ürkmez'deyim, bir daha gelişinizde önceden haber edin. Seferihisar'a kadar eşlik edebilirim tabii sizde yol varsa sollarsınız beni.

@karakaya

telefon çok iyi olmadığından foto çekemedim. :(

@Burak_Dingiloglu

şehir bisikletim var mosso 771. çok kondisyonlu performanslı değilim zaten. yarış amaçlıda binmiyorum. hele biriyle de tanışında neden sollayayım sohbet etmek varken :)

Geri