Scudo Sports

Bu kapağı nasıl açabilirim? Ne tür bir alet gerekli?

Veysel A.

Daimi Üye
Tepki
63
İsim
Veysel AMCALAR
Arkadaşlar, Ali'den Amerikan malı, yüksek kalite Palight X4 El Feneri Sipariş etmiştim. Fener çok güzel çalışıyordu ancak bir süre sonra çalışmamaya başladı. Darbe filan almadı, sanıyorum oksitlenme yaptı. Parçalarını söküp temizlemek istiyorum ancak ön camın olduğu bölmeyi sökecek aparat bulamadım. Beş köşeli bir aparat lazım, yuvaları da çok derin değil o yüzden başka birşey ile güç verip asılamıyorum.

Nasıl, hangi yöntem veya alet açabileceğimi bilen birileri var mı? (Fener ortadan sökülmüyor, sadece arka tarafta pilin olduğu kısım ve ön tarafta camın yerleştiği kısım sökülebiliyor.

gtt.jpg

Scudo
Ben ince uçlu, küçük parçaları tutmak için kullanılan Saatçi cimbizi kullanarak acmistim.

@İlker Karakuş

Çok sıkı görünüyor kapak, saatçi cımbızı açmaya yeter mi benimkini acaba? Çünkü su geçirmez özelliğinden ötürü arada silikon bir halka var, iyice basınç oluşturuyor.

Pens, ince uçlu kargaburnu ve segman pensesi deneyebilirsin..

Cimbizin iki ucunu karşılıklı iki yuvaya yerleştirip baskı uygulayarak çevirisiniz açılır.

@Kürşat AKINCI
Bahsettiklerinizi bulup deneyeceğim kısmetse.

@İlker Karakuş

Tam karşılıklı değiller, bu birinci zorluk. İkincisi ise yuvalar derin değil. yani hafif baskı yapınca yuvadan kayıyor...

Arkadaşlar, kapağı saatçide açtırdım.

O da çok uğraştı, ilk başta açamadı. Sonra örümcek bacağı şeklinde yuvarlak bir alet çıkardı, onunla kapağın dış etrafını sıkıştırarak söktü. Tabi fenerin diğer parçalarını evde söker temizlerim diye düşündüm ama led kısmının entegre olduğu yer bir şekilde sabitlenmiş. Bu işlerden de anlamadığım için pes ettim...

Geri