Scudo Sports

Bu kadroya hangi furç?

furkantrojka

Forum Bağımlısı
Tepki
1.095
İsim
Furkan
Bisiklet
Diğer
Merhabalar. Başlığı açmadan ve hatta maşa ile furç takımını almadan bayağı araştırma yaptım. Parktool sitesinden kadromdaki yatakların çanağa ihtiyaç duymayan "integrated" diye bilinen tipte furçlara uygun olduğunu gördüm.

Salcano XRS 060'tan çıkmış bir maşa ve furç takımı bugün elime ulaştı ancak sonuç hüsran. Furç rulmanları kadroya büyük geliyor. İnternette bu rulmanların boyutlarıyla ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Bir çok sitede baktığımda boyut seçimi ya da bilgisi dahi yok. Ben hangi ölçüye göre bu kadroya uygun furç bulacağım?

Furç yatağının üst tarafı:
PHOTO_20170528_072158.jpg

Furç yatağının alt tarafı:
PHOTO_20170528_072252.jpg

PHOTO_20170528_072443.jpg
PHOTO_20170528_072456.jpg

Yukarı.

Scudo
tam %100 bilgiyi verebilmek için bisikletin marka modelin açıklamasında verdiği furç ölçülere bakmak gerekir. ama şu bir geçek ki konik değil ve üst büyük gibi görünsede bütün bisikletlerin üst kısım 1.1/8 standarttır. her neyse oraya gelene kadar. senin bisikletin tam entegre furş takımı yani çanak yok çanak bisikletinde. sadece rulmanlardan oluşan furç seti alman gerekiyor. sen ise yarı entegre rulmanların çanaklar içerisinde olduğu furçu bisiklete takmaya çalışmışsın. sen sadece rulmanlardan oluşan full entegre furç alıp rulmanları headtube nin içine bırakacaksın. gördüğüm kadarı ile düz 1.1/8standart furç setine ihtiyacın var alt ve üst ölçüde 1.1/8 örnek olarak atıyorum ve indirimde olduğu içinde şahsen öneririm. mükemmel bir furç seti bunu alıp takabilirsin.

(link)

Evet hocam, belirtmeyi unutmuşum, dediğiniz gibi alın borusu konik değil. Alt ve üst ölçü eşit. Elimde kumpas yok ancak iç çap yaklaşık 42mm. Furçlar ise 44.

Bir de elimdeki furçların çanağı yok. Toplam 4 parça zaten. İki adet rulman, bir üst sıkıştırma parçası ve bir de toz kapağı.

Bir de ne yazık ki kadronun tam marka ve modelini bilmiyorum.
PHOTO_20170528_172320.jpg PHOTO_20170528_172345.jpg

değil kardeşim işte bu kadar bilgiyi sana bi tarafımızdan atacak değiliz. yarı entegre senin elindeki malzemeler. bilgi veriyoruz inat ediyosunuz. dümdüz rulmanın ta kendisi olacak. sac tasın içinde bilyeler var senin elindekinde

(link)

böyle rulmanın kendisi olacak nasıl anlatayım daha. full entegred sendeki semi entegred. attığım linkteki fsa karbon furç seti senin bisikletine uygun olan ve sadece cap fiyatına furş seti. ister al ister alma

@smclk89 Hocam sakin olun. Ben size atıyorsunuz demedim zaten ancak kendim aradaki farkı anlayamadım. Yarın, bir gün tekrar bir ihtiyacım olduğunda ya da başka bir set almak istediğimde kendi başıma halledebilmek için soruyorum bunları size.

intagrated (gömülü ) furş seti bu kadronun bunun tartışılacak bir yeri yok
saygılar

Bilgi olması için yazıyorum. Görünen kadro integrated (IS) denen tipte furç setine ihtiyaç duyuyor ancak her furç setinde ölçüler aynı değilmiş. Arkadaşın senin bisikletine uygun diyerek aldırdığı furç seti kadroya girmedi. Bunun üzerine kalktım bir bisikletçiye gittim ve orada çeşitli furçları denedik. Neco marka H146M model yarı entegre furç setinin içerisindeki rulmanları denediğimizde kadroya tam oturdu.

Benzer durumda kalan arkadaşlar mutlaka deneme yaparak alsınlar furç setlerini.

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
1 1/8 buyuk geliyorsa 1" olacaktir demek. Baska tip yok

@Serkan Mıstınoğlu
Hocam 1"1/8 IS furç setinin rulmanı oturmuyor kadroya ancak 1"1/8 ZS furcun rulmanı oturuyor. Başka rulmanlarla da denedik. Durum bu şekilde.

Geri