Scudo Sports

Bu kadar şansızlık olur mu? Neye elimizi atsak kurutuyoruz.

Anıl Erdoğan

Forum Carbonbaşı
Tepki
1.838
İsim
Anıl ERDOĞAN
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar herkese merhaba

Bu 2 hafta da yaşadığım bisiklet ekşınlarımı:D sizle paylaşmak istedim... Birazcık uzun idare edin kardeşinizi;)

Öncelikle bisiklet almak için yaklaşık 4-5 aydır haldır haldır arama ve 2.el satış siteleri + facebook satış ilanları dahil resmen pusuya yattım bekliyorum.
2-3 aydır Erdoğanlar bisiklette 2.elde takip ettiğim Cube Reaction Gtc Sl (foxmaşa, Full xt set ve KARBON) fotosu aşağıda
maxresdefault.jpg

bisikletin fiyatı 7200TL idi. Bisiklet tertemiz Fotolardan bile anlaşılıyordu temizliği (resim temsili)
Aradım abi son oluru kaç dedim
**bu bisikletin sahibi bize bıraktı bisiklet sıfırdan farksız 7000TL den aşağı olmaz dedi**
Bende de 5000 kusur para var abi biraz indirim yap dedim yok dedi , 6500 olsun borç bulayım dedim. yine yok dedi. :(
Yapacak birşey yok biriktirebildiğimiz kadarını biriktirelim diye düşündüm. Ama hergün de dua ediyorum inşallah satılmaz diye:srnsml::D.
Her gün sitelerinden ilana bakıyorum. Geçen hafta yine bakmak için girdiğimde ""404 not found"" ile karşılaştım. Aha dedim gittiii:bsmagryr:
Aradım hemen erdoğanları abi dedim 2.elde cube reaction vardı ne oldu dedim ""satıldı bugun dedi"" . Dedim yapmayaaaa :krktm::krktm::krktm:. Sorması ayıp kaça verdiniz abi,6500 dedi. neee:eek::eek::eek:

Abi yapmayın etmeyin ben o fiyatı vermiştim bana niye vermediniz. Abicim valla ben olsam verirdim sen kimden aldın fiyatı dedi bilmiyorum telefonu açtım 7000den aşağı olmaz dendi.
O zaman seni kırmayalım sen bak internette ki bisikletlere istediğin varsa yardımcı olalım dedi.
Amcacım teşekkür ederim de bu fiyata karbon xtli bisiklet yok. Sen yine bak isteğin bisiklette yardımcı olmaya çalışacağını söyledi. Teşekkürler dedim kapattım.:ytrya::ytrya::ytrya: :acpsnr::acpsnr::acpsnr: :mad::mad::mad: :(:(:(
.....
Nasıl canım sıkıldı, nasıl moralim bozuldu anlatamam bildiğin ağlayacam yaaa:agla::agla::agla:
iş yerindeyim kendime işe veremiyorum bir dışarı çıktım hava aldım içeri geldim yok.
Sinirim geçmiyor. Bir yerleri parçalayıp kırasım var(ki ben böyle bir insan değilim). Ya anlatamam nasıl sinirlendiğimi.
Sonra patron geldi. Noldu dedi konuyu anlatım . Olum esnaflıkta olur böyle şeyler nakit ihtiyacı doğmuştur, çek dönmüştür vs vs. Boşver sen zate bulursun bu azimle dedi. Biraz sakinleştirdi.
Tamam kızmam geçti ama kafayı toplayamıyorum.Ben gidiyorum kordonda yürüyüp kafa dağıtayım bari dedim izin istedim verdi. Çıktım dolaşmaya.
Dolaşırken , yok arkadaş biz adam gibi mtb alamayacağız havalarda ısındı artık bir bisiklet şart dedim. En iyisi ucuz yollu bir şehir bisikleti alıyım bu beni idare etsin ilerleyen dönemlerde iyi bir mtb alırım diye düşündüm.
Ve başladım şehir hibridlerine bakmaya.
Letgoda dün carraro sportive ve mossonun legarda serilerine bakarken temiz bir tane sportive 324 buldum.
Fiyatta 850TL yazılmış. Özellikle giriş seviyesinde hd frenleri bulunan ,maşa tasarımı hoşuma giden güzel bir model. Hata Maşa tasarımı 2018de 330 modelinde kullandılar. 2018in 324 modelindebu maşa tasarımını kullanmadılar.
SPORTIVE-324-1.jpg

Neyse aradım faturası var mı? var dedi, kardeş dedim ben bisikletten anlarım sıkıntısı var ise söyle ona göre bakmaya gelelim ne sen yorul ne biz yorulalım. Yok abi tertemiz bisiklet ihtiyaçtan satılık.
İyi pazarlık filan derken 750ye anlaştık. Ben geliyom almaya sen faturayı garanti belgesini hazırla nerde buluşcaz izbanın orda dedi ok...
Gaziemir izbanda buluştuk baktım bisiklet tertemiz hatta fazla temiz. Evde sakladım hiç sürmedim abi dedi, iyi jantlara , frenlere , viteslere , boru birleşim yerlerine kulakçıklara hereyere baktım. Bisiklet süper.
Çok kıllanmadım dedi . Bu bisiklet fazla temiz.o_O
Sen dedim ver bakıyım şu faturayı. Fatura verdi fotokopi bu arada beyaz eşya mağazasına ait carraro bisiklet yazıyor. Faturadaki isim kim dedim dayımın oğlu dedi. Ver bakıyım kimliği dedim napcan abi dedi. Anne kızlık soyadına bakıcam . *ne alakası var abi bisiklet bu faturası bu alcaksan al almıyacaksan uğraştırma.
Kardeşim bak efendim efendi konuşuyoruz ne bu celallenme dedim. Sen niye kimliği göstermeye çekiniyorsun ki , gösterirsin olur biter. Dememe kalmadan bisiklete bindi ve gitti.o_Oo_Oo_O
... 3 nokta koyuyorum çünkü ne olduğunu anlamadım. Hop nereye demeden hızlıca kayboldu gitti.:naslyany:
Letsgoda ilan yok, telefon nosu servis dışıdır diyor. Adam yok oldu. Bizim forum dahil tüm 2.el ilanlara baktım orda bu bisikletle ilgili birşey yok. Çalıntı mı değilmi bilmiyorum bu yüzden kimseyi zan altında bırakmamak için foruma çalıntıyla ilgili konuda açamadım.

Velhasılkelam bir bisiklet alamadık arkadaşlar. Neye atsak elimizi kurutuyoruz:islik:. Bu arada ne kadar çok dedi dedi dedi kullanmışım ya:D

Umarım en kısa zaman da istediğim bisikleti bulurum da kurtulurum;)

Scudo
Kurutma değil bence şans size gülmüş carraro konusunda öbürü artık talihsizlik veya kader, kısmet yada nasip değilmiş diyelim.

Nasipten ötesi olmaz @Anıl Erdoğan . Nasibinse döner dolaşır seni bulur... merak etme. Benim başımdan geçen bir anıya benzettim senin ilk yaşadığın olayı :)

Tabii benim ki bisiklet değil otomobil. Kısaca anlatayım konu çok dağılmasın. Ben Opel Vectra A kasa araçların hastasıyımdır. Bende 1992 Model Vectra A CD mevcut. İlk sahibiyim. Tabii aracım çok yoruldu artık. Temizde bakıyorum. Geçen gün sahibinden sitesinde ilanlara bakıyorum. Aman Allah'ım o da ne... Benim aracın rengine,döşemesine, modeline kadar birebir aynısı, satan kişi garajda saklamış, çok binmemiş herşeyi tertemiz pırıl pırıl üstelik 60.000 km'de (Benim araç 343.000 km'de sen hesap et) ve LPG bile takılmamış. Tamamen orijinal. 25.000 TL yazmış. 35.000 TL olsa gene alacağım. Heyecandan ve mutuluktan ölüyorum... İşteyim o sıra. Neyse yarım saat oldu olmadı tam adamı arayacağım. Girdim siteye numarasına bakmak için 404 not found... Benim heyecan ve mutluluğum bir anda üzüntüye dönüştü. Dokunsalar ağlayacağım o derece... Aynen senin gibi kafamı işe veremiyorum, aklımda sürekli o araç. Gel zaman git zaman umarım araçtan anlayan, orijinal opel sevdalısı birisine satılmıştır diye kendi kendime telkinlerde bulunuyorum. Sonrası hala içimde ukte olarak kaldı, nasibimiz değilmiş. Kendi aracıma restorasyon yaptıracağım o parayla 20.000-25.000 tutuyor. Nasibimiz bu yönde.

O yüzden umudunu yitirme, üzülme nasibini bekle veya alternatif olanakları düşün sen nasibine git. Herşey gönlünce olsun. İnanıyorum ki o kaçırdığın bisikletlerden daha daha güzel ve iyisini hem de sıfır olarak alacaksın ;)

@chuck_schuldiner hocam ben bile kötü oldum.

Ben de n11 de 1000 liraya carraro 327 denk getirmiştim. Gece 1 de almadık sabah alırım dedim sabah baktığımda satılmıştı. Vallahi nerde 327 görsem kötü oluyorum. Gittik 800 e mosso legarda 1721 aldık. Hala satıp carraro 327 alsam mi diyorum ama elimdeki 750 700 e satılmaz. Carraro 327 1400 lira civarı. Ben de napayım öyle kendimi avutuyorum bana olmazdı diye çünkü o carraro 52 kadro idi. Benim.boy 187. Oğlum o sana olmazdı diyerek kendimi avutmaya çalışıyorum :D

Bu gibi durumlarda biraz kaderci olmakta fayda var, 6500 tl çok para, bir de borç alacakmışsınız bu aralar böyle bir harcama yapmamanız bence iyi olmuş, diğeri de büyük olasılıkla çalıntıymış hırsızlara prim verecektiniz. Bu arada fatura konusunda falan ben sizin kadar uyanık olamazdım bu açıdan tebrik ederim.

@erdsde hocam asfalttan nefret ediyorum. Bu yüzden yol süremem. Patikalar dağlar orman doğada olmam lazım

@yorgun bekçi mossoda iyi bulursam alcam

@furkantrojka neresinden yazdığı değil hocam osırada kıllanınca aklıma o geldi. Bildiğimden filan değil yani :D

• Beğen
Tepkiler: makifir
@Anıl Erdoğan Bahsettiğiniz sitede Atölye 25,4'ün ilanlarına baktınız mı? Orada da beğenebileceğiniz bisikletler olabilir.

@kubalp
Güle güle kullanın..Nasıl bisiklet,memnun musunuz?

Hem ucuz hem "sıfır" hemde kaliteli bisiklet arıyorsan Corelli bisikletlerine bakabilirsin. Hem güzel bir bisikletin olur, hemde yerli firmaya destek olmuş olursun. (link)

Bende bu konularda yeniyim.
CycloCross tarzı bisikletler dikkatimi çektiğinden,
Giant 'ın Anyroad ile Specialized Diverge arasında kaldım.

(link)
Bende bu link teki bisikleti aldım.
ancak 100 KM kullanılmış sıfır gibi.
Bendeki 2017 model ve sora setlisi linkteki 2016

hocam üzülmeyin daha neleri çıkar karşınıza :) toplama yapabilirseniz inceden toplayın derim :)

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Fatura üstündeki adı facebook'ta vb. arasanıza, bir bisikleti faturayla çalabilmek çok tuhaf.

Ohoooo bu hiçbir şey. önce aynakolumdan 2 vida düştü, Türkiye' den bulamadım. Yurtdışından vida siparişi verdikten sonra aynı sürüşte hem aynakol dişlisini kırdım, hem ön aktarıcıdan saçma sapan bir çubuk düştü ve aktarıcı çöp oldu, hem de zincirim 2 defa koptu. Biri powerlinkten olduğu için linklerim kayboldu.

Ben bugüne kadar ne parçalara/bisikletlere "param olsa kaçmayacak fırsattı" dedim. Her zaman daha iyisini bulabildim. Biri satılır başkasını bulursunuz. Dert etmeyin

Geri