Scudo Sports

Bu fren vites kolunu nasıl düzeltebilirim?

Hüseyinsuna

Daimi Üye
Tepki
83
Bisiklet
Carraro
Geçen gün dual control sisteme sahip bir bisiklet sahibi oldum. Ancak sol fren-vites kolunda yamulma var. Bisikletçilere sordum hiç oynama oynadığın an kırılabilir dediler.Diğerleri ise ben mesulet kabul etmem sende bakarsın deneriz dediler.Uzun lafın kısası ben bu kolu düzeltmeye çalışayım mı ? Yoksa buraya birşey uydurabilir miyiz ?

Yardımlarınızı bekliyorum...

20150502_144940.jpg 20150502_144948.jpg

Scudo
Juicy 3 fren kolum da aynı şekilde yamulmuştu kerpeten kullanarak düzelttik ama bu olur mu bilemem

Düzeltilecek olan parçanın malzemesi plastik mi alüminyum mu?@Hüseyinsuna

Isıtarak arabanın aks'ını düzeltiyorlar ufacık kol ısıl işlemle düzelir ama o vidayla sistemden tamamen ayrılabiliyorsa olur. yoksa plastikler erir.

Ayrilir gibi duruyor. Sakasi bir yana sisteme takiliyken duzeltmeye calisirsan yenisini alma riskin cok buyuk

Antimon malzeme olsa eğilmez kırılırdı.Yani eğile biliyorsa uygun bir şekilde düzeltilirse doğrulur da ama ilk halini almaz. Profesyonel birinin dokunması gerekir .

Yarın komple parçalayıp,siyah kolu sökmeyi deneyeceğim.Artık kerpeten mi olur,çekiç mi olur üzerine baskı uygulayarak düzeltmeyi planlıyorum.Tabi baskı uygulamadan önce bez ile sararak zarar görmesini en aza indirmeyi planlıyorum.
Umarım kırılmaz,kırılırsa da bir arkadaş ile anlaştım.

Bu ürünü düzeltmek için bana vereceğiniz tatiklere açığım.

@Hüseyinsuna sıcak hava tabancası ya da evdeki fırında 300 derece civarında ısıtabilirseniz iyi olur.

@Halilibrahim fırında yapamam valide izin vermez.Sıcak hava tabancasıda yok hocam en iyisi tüpte ısıtmak heralde

@Hüseyinsuna tüpte ısıttığınızda direk aleve maruz kalacağı için görsel deformasyon kaçınılmaz oluyor. Isıl işlemde daha kolay bükersiniz diye demiştim.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyinsuna
Ben ısıtmadan olmaz demedim :) daha kolay olur demiştim haha , ama iyi olmuş güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyinsuna
Geri