o yazıyı ben yazmıştım... fakat neden biraz arastırmak yerine hemen forumda konu acılıyor... cok az arastırsanız zaten cok kolay bi şekilde bulabilirsiniz... biraz ingilizce biraz google... hepsi o kadar
Havası iyi alınmış ve ayarlanmış -kaliteli- hidrolik frenler bir sorun çıkartmaz. İçinde hava kalmışlar -hava kalipere giderse- bir süre iyi çalışmazlar.
eğer hortumda hava varsa ters cevirdiğinizde bu hava baloncuğu pistone gider ve ilk birkaç basışınızda bosa basmış olursunuz taaki hidrolik yağı değişene kadar değişim sırasında tabiiki kol içinde hava kalmamasına dikkat edelim... yoksa zaten yağ yenilemenin bir anlamı olmaz..
Anladığım kadarıyla fren kolundaki hidrolik haznesinde kalan hava kabarcığı normal şartlarda bir sorun yaratmıyor. Çüknü sadece hidrolik eksilmesi sonucu bu hazneden hortuma fren kolunu pompalama vasıtasıyla hidrolik aktarılmış oluyor. Fakat frenleme esnasında fren kolunda bulunan hidrolik haznesine bir basınç uygulanmadıpından burada kalan hava kabarcığından da bir sorun yaşanmıyor. Taaki bisiklet tes çevrilinceye kadar. Bu durumda haznedeki hava kabarcığı yukarı hareket edecek ve fren kolundan kabloya buradan da kalipere kadar ilerleyecektir. Bisikleti tekrar düzelttiğinizde hortumda veya kaliperde kalan hava kabarcığı frenleme esnasında esneyecek ve fren tutmayacaktır. Taaki kabarcık yine yukarı doğru hareketini tamamlayıp hidrolik haznesine geçene kadar
Kısaca fren kolundaki hazneyi hava kabarcığı kalmayacak şekilde doldurursanız böyle bir sorun yaşamazsınız
JUİCY 7 kullanıyorum,bisiklete binmediim zamanlarda bisiklet odamda dikey olarak arka tekerinden duvara asılıyor..hiç bi şekilde bi problem yaşamadım!!
yani Gürol abinin dediği gibi..ii bakımı yapılmış ve kaliteli frenlerde o tarz bi durum söz konusu bile değil !!