Scudo Sports

bu bisiklet ters çevrilir mi?

VolkanÖzcan

Forum Demirbaşı
Tepki
404
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
forumda, "açık" sistemli hidrolik disk frenelrin ters çevrildiğinde sorun yaşadığı yazılıyor.

Deore'u ters çevirebilir miyim? Ya da genel olarak, açık sistem mi kapalı mı nasıl anlaşılır?

Teşekkürler :)

Scudo
o yazıyı ben yazmıştım... fakat neden biraz arastırmak yerine hemen forumda konu acılıyor... cok az arastırsanız zaten cok kolay bi şekilde bulabilirsiniz... biraz ingilizce biraz google... hepsi o kadar

@freeridedrk

Peki Hayes(Ryde) veya avid(3-5-7-..) kullananlar için de geçerli mi bu ters çevrilince fren tutmama hikayesi..?

Galiba hepsinde bu kural geçerli.Bisikletinizi ters yere koyarsanız bi müddet sonra hidrolik akıyormuş galiba.

• Beğen
Tepkiler: VolkanÖzcan
@ondert
Hayır geçerli değil.

Havası iyi alınmış ve ayarlanmış -kaliteli- hidrolik frenler bir sorun çıkartmaz. İçinde hava kalmışlar -hava kalipere giderse- bir süre iyi çalışmazlar.

• Beğen
Tepkiler: VolkanÖzcan
eğer hortumda hava varsa ters cevirdiğinizde bu hava baloncuğu pistone gider ve ilk birkaç basışınızda bosa basmış olursunuz taaki hidrolik yağı değişene kadar değişim sırasında tabiiki kol içinde hava kalmamasına dikkat edelim... yoksa zaten yağ yenilemenin bir anlamı olmaz..

Ben bir kere çevirdim, bir şey olmadı, artık güvenle çevirebilir miyim?

Anladığım kadarıyla fren kolundaki hidrolik haznesinde kalan hava kabarcığı normal şartlarda bir sorun yaratmıyor. Çüknü sadece hidrolik eksilmesi sonucu bu hazneden hortuma fren kolunu pompalama vasıtasıyla hidrolik aktarılmış oluyor. Fakat frenleme esnasında fren kolunda bulunan hidrolik haznesine bir basınç uygulanmadıpından burada kalan hava kabarcığından da bir sorun yaşanmıyor. Taaki bisiklet tes çevrilinceye kadar. Bu durumda haznedeki hava kabarcığı yukarı hareket edecek ve fren kolundan kabloya buradan da kalipere kadar ilerleyecektir. Bisikleti tekrar düzelttiğinizde hortumda veya kaliperde kalan hava kabarcığı frenleme esnasında esneyecek ve fren tutmayacaktır. Taaki kabarcık yine yukarı doğru hareketini tamamlayıp hidrolik haznesine geçene kadar ;)

Kısaca fren kolundaki hazneyi hava kabarcığı kalmayacak şekilde doldurursanız böyle bir sorun yaşamazsınız ;)

• Beğen
Tepkiler: Önder Tarım
JUİCY 7 kullanıyorum,bisiklete binmediim zamanlarda bisiklet odamda dikey olarak arka tekerinden duvara asılıyor..hiç bi şekilde bi problem yaşamadım!!
yani Gürol abinin dediği gibi..ii bakımı yapılmış ve kaliteli frenlerde o tarz bi durum söz konusu bile değil !!

Geri