Scudo Sports

Btwin Triban 3 ve Triban 5 arasındaki farklar

Tepki
0
iki bisiklet arasındaki fark nedir? ilk defa yol bisikleti alıcam ve bütçem 1000tl. arkadaşımda triban5 var onu 1000tlye alabiliyorum sıfır gibi bisiklet sayılır. decathlon'a gittim triban 3 vardı kullandım çok beğendim fakat triban 5 yoktu ve kullanamadım.

ilk defa yol bisikletine bineceğim için arasındaki fark çok önemli mi? ilerde keşke 5 alsaymışım der miyim? düşünceleriniz neler. beni aydınlatırsanız sevinirim.

Scudo
Merhaba,
Bende triban3 almak istiyorum

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Araştırdığım kadarıyla triban 3ten farkı shimano sora grupsetine ve ön maşanın karbon özelliğinee sahip.
Shimano sora ebayda 350$civarında artı karbon maşayı da eklersek bana triban5 daha cazip geldi.
Ama tabi bütçe meselesi.
Bende bütçemi zorluyorum o yüzden beklemedeyim.
Bütçen varsa ileride satmak istediğinde bu özelliklerrde artı olarak kalacaktır.
Saygılar,

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Sinan Genc

Yorumunuz için teşekkürler. İkiside 1000 tl. Fakat triban 5 ikinci el.

Aradaki fark vites grubu ve maşa. Bence yeni başlayacağınız için o farkları pek anlamazsınız dolayısıyla sıfır Triban 3 alın.

Triban 5 al tabikide arkadaşındaymiş bisiklet durumu hakkında bilgin vardır. Bisikletle kaza yapıp yapmadığı vs. eğer temiz bir bisikletse Triban 5 1000 TL ye güzel fiyat.

eğer arkadaşında ki yeni triban 5 ise onu al hemen hiç kaçırma. ha ben triban 3 kullanıyorum gayet güzel ama triban 5 daha güzel.

• Beğen
Tepkiler: Kamil Alp Şarman
5-3=2

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Canlı desteğe sorduğumda triban 3 ve triban 5 kadrosunun farklı olduğunu öğrendim bunuda katın bence.

sahibinden.com da bulunan ilandaki bisiklet sanırım arkadaşının bisikleti.
Bence triban 3 al. O bisikleti sanırım geçmiş senelerde almış arkadaşın çünkü yeni triban 5 değil. Tabi aynı ilandan bahsediyorsak. (beyaz triban5)
Bana kalırsa yeni triban 3 alman daha iyi fikir gibi..

sahibinden.com da bulunan ilandaki bisiklet sanırım arkadaşının bisikleti.
Bence triban 3 al. O bisikleti sanırım geçmiş senelerde almış arkadaşın çünkü yeni triban 5 değil. Tabi aynı ilandan bahsediyorsak. (beyaz triban5)
Bana kalırsa yeni triban 3 alman daha iyi fikir gibi..

Arkadaşınızdan alacağınız Triban 5 temiz ve sorunsuzsa alabilirsiniz bence.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Arkadaşımdan alacağım triban 5 internette ilanı yok.

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/10013347_757727274260674_6985114647842309412_n.jpg

kazası ve ya bir sorunu olup olmadığını öğrenicem akşama doğru. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Bir kaç yerinde çizik varmış arkadaşlar kazası falan yokmuş. Üzerinde aksesuar olarak kilitli pedal ve kalleri varmış. 1000 tl istiyor ama pazarlıkla biraz düşüreceğim. Sizce ne kadar eder?

triban 5 ile münasebetim sadece satın alma aşamasında oldu. daha sonra triban 3'te karar kıldım. 1,5 senedir kullanıyorum, 200 km turda da kullandım, günlük işe gidişlerde de, gündelik turlarda da. biraz daha zorlasam, daha eforlu işlerde de uzun süre götürür gibi. alırken vitesle ilgili bazı yorumlar duymuştum. ben gibi başlangıç seviyesindeki biri için fazlasıyla yeterli oldu. yola çıktım mı? 100 km yapmadan dönesim gelmiyor. aşk böyle bi' şey.

Bence arkadaşınızdaki Triban 5 i alabilirsiniz. Pazarlık yapar fiyatı biraz da düşürürseniz de oda sizin faydanıza olur. Kilitli pedalların ve kallerin de olması iyi. İlerleyen zamanlarda pedal almakla uğraşmazsınız.

• Beğen
bu beyaz modellerde arka çatalda karbondur siyah olanlarda alüdür. fakat vites kolları farklıdır beyazlarda eski model kol kullanılır buda sanırım alttan tutuşda rahat olmuyor vitesi küçük dişliye düşürmek için üsten daha rahat görev yapıyor alttan parmak yetimiyor ama siyah olanlarda yeni modeldir her türlü rahat görev yapabiliyorsunuz. resimlerini paylaşayım. resim bulamadım ama link de resmi var.
bunlar beyaz kadronun kolları eski model
(link)

buda siyah kadronun kolları yeni model

resim bulamadıgım için karşıma gelen ilk linkden koydum. kusura bakmayın
(link)

decathlonda triban 3 beyaz modelinde yeni kollardan vardı. arkadaşımınkinde eski kollardan var sanırım

triban 3 lerde kollar microshift. onların Triban 5 lerdeki kollarla eski yeni olarak bir kıyaslama olması yanlış. Farklı bir marka farklı bir model. Triban 5 lerin yenilerinde shimano sora kolların yeni modeli (st 3500) kullanılıyor. eski modellerinde sora kolların eski modeli (st 3400). Performans olarak ve kullanım kolaylığı olarak yeni kollar eskilerden biraz daha iyi. eski kollarda kullanılabilir. Karar size kalmış.

• Beğen
@Ömer KARAN

hocam eski derken kolları kıyasladım zaten. biri yeni model st3500 olan diğeri st3400 olan sanırım o yüzden öyle söyledim.

@Giray Akkuş

Hocam karşılaştırma yaparken ufak bir yanlış yapmışsınız. Ben onu belirtmeye çalıştım. Triban 3 lerdeki kollar microshift marka. Ögrünüş ve çalışma prensibi açısından shimano sora ların yeni modellerine yani st 3500 olanlarına benziyor sadece. Shimano sora nın eski yada yeni kollarıyla alakası yok yani. Ama triban 5 lerde eski model kol yeni model kol farkı var. triban 5 lerin 2014 modellerinde yenilenen shimano sora 3500 kollar var. 2013 Triban 5 lerde ( Arkadaşınızdan almayı düşündüğünüz bisiklet) ise soranın bir önceki seri yani eski shimano sora 3400 kollar var.
*
Triban 3 lerdeki microshift kollar ile Triban 5 lerdeki eski model sora kolları karşılaştırmak yanlış bir karşılaştırma onu belirtmek istedim sadece. Saygılar.

• Beğen
Geri