Scudo Sports

b'Twin tilt 700 sipariş ettim acaba hata mı ettim?

@Ahmtgrgz

İzlenimlerinizi ve neden tavsiye etmediğinizi de yazın bence, katlanır bisikletler son dönemde oldukça popüler, tercih edecek bisiklet severler için faydalı olabilir.

Scudo
@zgnclskn

Bir kere katlanır bisikletin amacı taşınabilirlik. Bu normal bisikletle aynı boyda beredeyse. Katlanıncada sanki katlanmış bir tekerlekli sandalye gibi oluyor. Bagajı tek başına doldurmaya yetiyor. Aşırı büyük ve kalın. Ağırlığı da çok fazla. Çantasına koyup sırtına atmayı bırak 10mt taşısan yorulursun. Katlanır bisiklet dediğin katlarsın sırtına atar gidersin.

Atrıca katlanma sistemi iyi değil. Tuşlarında sıkıntı olabiliyor ve tam katlanması için her seferinde L anahtar ile dümeni gevşetip firenler yukarı kaldırıp öyle katlayabiliyorsunuz. Açarkende 1sn de açılıyor ama o dümeni düzeltip tekrar sıkmanız gerekiyor. Bu sanki büyük bisikletin karlanır hali gibi. Birde 3 vites olayı sıkıntı. Tamam iyi güzel ama yokuşları çıkmanız imkansız. O derece pedala basıyorum bisikletn önü kalkıyor takla atılacak derecede. Dümenin çok aşağıda olması da bel ağrısı yapıyor. Ayaklığıda yok inince nereye dayasam diye düşünüyorsun. Baya özenerek aldım ama pişman oldum. Bu yüzden tavsiye etmiyorum.

Boyum 1.82 bizzat gidip decahtlon da denedim. Hic de kucuk durmuyor. Gayet de asil bir durusu var. Iyi yapmissiniz bence. Iciniz rahat olsun.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Katlamak için gidonu neden gevşetiyorsunuz yahu? :) Bisikleti katlamak için gidonun konumunu değiştirmeye gerek yok.

Tilt serisi, piyasadaki katlanır bisikletler arasında en pratik ve hızlı katlama sistemine sahip. Tek bir anahtarla, tek bir hareketle katlanıp açılıyor. Bu açıdan piyasada rakibi yok.

Ayrıca bisikleti katladığınızda, tekerlekli bir bavul misali sürükleyerek veya iterek taşıyorsunuz; katlanır bisikletinizi küfe gibi sırtınızda taşımanıza gerek yok :)

Vites konusunda haklısınız, dik yokuşları, rampaları çıkamazsınız 3 vitesle. Bende göbekten otomatik 2 vitesli Tilt 7 var; yaşadığım şehir ve kullandığım güzergah sebebiyle sıkıntı çekmeden, zevkle biniyorum bisikletime. 2 veya 3 vitesli modelleri almadan önce nerede, nasıl kullanacağınızı iyice tahlil etmeniz gerekiyor.

@Mehmet Altuğ

Hocam sizde kullanıyorsanız biliyorsunuzdur. Ben parça isimlerinden anlamam. Dümen diyorum. Yani sürerken elimizle tuttuğumuz yer. Bisikleti katlarken dümeni de lastiğin yanına katladığımızda tık diye oturması gereken bir yer var. Orası oturmuyor çünkü firenler tekerleğin demirlerine çarpıyor. Bu yüzden o dümeni gevşetip yukarı doğru döndürmemiz gerekiyor. Ben mi yanlış katlıyorum diye baktım inceledim de başka türlü katlanmıyordu yani. Evet hızlı katlanıp açılıyor ama dediğim gibi o gevşetme olayı çok sinir bozucuydu. Ayrıca dediğiniz gibi ittirerek götürmek o kadar kolay değil rahatça gitmiyor. Bisiklet bence çok gereksiz ya. Onun yerine scooter yada paten falan almak daha mantıklı. Aynı hızda gideceksin çünkü. Fazla hıza gelmiyor bisiklet :) Elleri bırakmak bile mümkün değil. Dönüşlerde falan sıkıntı oluyor dümen yüksek olduğundan mıdır nedir.. Sıkıntı abi bisiklet...

Sanırım siz fren kollarının açısını değiştirmişsiniz. Fren kolları yere bakacak şekilde ayarlarsanız, katlama esnasında bir sıkıntı olmaz :)

Madem tavsiye etmiyorsunuz pismansiniz geri iade edip baska model alma sansiniz yokmu ? Bildigim kadar decathlon kendi urununun arkasinda

ahmetgrgz kardeş bu hafta tilt 740 alacağım umarım dediklerini yaşamam,
tüm modelleri inceledim...

740 modeli Türkiyede varmı ?

kafam çok karıştı yahu . baya bi inceliyorum okuyorum yorumları katlanır bisikletlerin ve kafamda hiç bişey oturmadı :)

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
Artık decathlon B'Twin tilt 900 getiriyor sanırım. Fiyatı da 1.649,00 ₺. P/f iyi olduğunu düşünüyorum. Tilt 720 modeli 1.959,00 ₺'dı sanırım. Ancak artık getirmiyorlar. Arasındaki tek fark 720'de triger kayışı vardı diye biliyorum.

Bugün bende tilt 900 aldım kutuyu açtım, bu iki parça düştü bu parçalar nedir bilgisi olan var mı?

Birde bisikleti kurduktan sonra ön frene basıp ileri geri götürdüğümde orta katlanan kısın esniyor bu normal midir

Teşekker ederim emre

Dosyalar

• IMG_5671.JPG
    IMG_5671.JPG
    90,6 KB · Okunma: 149
  • Beğen
Tepkiler: yunustrl
@Oan
hocam merhaba aynı sorun bende de var nasıl bir sonuç buldunuz bu kırık parcaya, biraz inceledimde gidon üzerindeki pilastigin içindeki yay, gidonu kırdıgımızda kitleyip sabitlemeye yarıyor ama şuan boşta katladıgımda gidon salladınıyor

@Oguzhnkocr

Kullanmadığım için dün değişeme gönderdim.

Aslında çok tuhaflar mail attım aradım bisiklet atölyelerine kadar ulaştım. Sonuçta ufak bir parçaydı tarafıma göndermelerini istedim.ama ellerinde olmadığını bisikleti iade veya değişim yapacağımı söylediler Tuhaf olan kısım burası 50 tl lik parça için değişim veya iadeye yönlendiriyorlar.

Bende değişim istedim. Bisikleti gönderdim.

@Oan
bende bugün aradım decaathlon'la irtibata geçtim ama ben ürünü kullanıyordum bir haftadır yeni farkettim dedim onlarda hafta içi getirin bakalım feln dedilerde müsait oldugumda götürücem bakalım sonuç ne olucak.

garip bi durum yani yedek parcası olmazmı o ürünün yani saçmalık kendimde sanayide calışıyorum sordum bi kaç yere yayla ilgilenenlere feln ama yok böyle bi parca dediler olmadı bide karaköye gidicem hafta sonu bakalım.

@Oan

Değişimden gelen bisikletin aynı yeri yine kırık çıktı:( mail attım bu parçayı satın, parası ne ise alalım diye bakalım dönüş yapacaklarını ilettiler. Bekliyorum.

@Oguzhnkocr

Değişimden gelen bisikletin aynı yeri yine kırık çıktı:( mail attım bu parçayı satın, parası ne ise alalımdiye bakalım dönüş yapacaklarını ilettiler. Bekliyorum.

@Oan
hocam ben gecen hafta verdim ürünü halen cevap bekliyorum. para iadesimi yapacaklar yoksa parcayımı bulacaklar blmiyorum ama ordaki katlanır bisikletleride inceledim geneli o parca kırık yani bisiklet bölümündeki arkadaşlara bildirdim booşuna milletin canını yakmayın hevesimiz kursagımızda kalıyor dedim inşallah düzeltirler diye bekliyorum üretimden kaynaklı bi sorun tahminimce

@Oguzhnkocr

Muhtemelen o biskletlerde değişimden geldi.

Peki birşey sormak istiyorum. 1 den 2 veya 2 den 1 e geçişleri hissedebiliyormusunuz?

Aynı parça aldığım tilt 940ta da kırık çıktı. İade edip parasını aldım. Bu basit soruna neden bi çözüm bulamıyorlar anlamış değilim.

Geri