Scudo Sports

Btwin Rockrider 520 S - Bunny Hop

Tepki
238
İsim
Hakan
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşımın yeni aldığı bisiklet ile videoya kaydedip sizlerle paylaşmak istedim. İyi seyirler.
Ayrıca yeni konu açıp yoğunluk yapmamak için buraya sormak istiyorum. Aktarıcı ayarı bozuldu vitesi 1e attığında arka taraf 8 oluyor. Elimizle 1e getirsek tekrardan 8e iniyor. aktarıcı SRAM X3, kablosunu biraz gevşetmeye çalıştık ama nafile.

Scudo
merhaba,
(link)s model olan kadrolu bisikleti kısa bir süre önce "freeride/enduro" amaçlı aldım. süspansiyon olarak bana yeterli; fakat arka aktarıcı ve ön aktarıcıdan biraz sıkıntılı.

arka aktarıcı (link) (uzun tip) ön aktarıcı ise (link)
problem ise az biraz yük bindiğinde viteslerden çatır çutur ses geliyor.
bu durumla alakalı olarak;
ön dişliyi tek yaprak, arka dişliyi de 10 veya 9 yapsam nasıl olur bilemedim.

konuyla alakalı detaylı Türkçe kaynak bulamıyorum. daha doğrusu çocukluktan beri bisikletle alakalı olan alaka bilgiden ziyade deneme yanılma yoluyla elde ettiğim tecrübelerle sınırlı. internette Türk forumlarına veya facebook üzerindeki sayfalara bakınca da çok fazla bilgi daha doğrusu fikir kirliliği mevcut, özellikle facebook üzerinde forum bazında yardım alabileceğiniz ciddiyette bir durum yok gibi. gelip geçici yorumlar dışında elle tutulur bir şey yok. yabancı forumlarda verilen tavsiyelere baktığımda Türkiye'dekini bütçenin çok üzerinde meblağlar harcanıyor. dolar 4.58 iken pek rahat hareket edebileceğimi sanmıyorum.

dolayısıyla, amacım sadece inişlerde kullanacağım bu bisikleti; zinciri çatur çutur atmayacak, arka aktarıcısı çok fazla hareket etmeyecek ve mümkünse kısa kalacak bir bisiklet haline getirmek. zamanla gerekli yükseltmelerini yaparım ya da kadroyu komple değiştirip bir üst seviye bir şey alırım. ama şu anda elimdeki bu kadroya en ideal iniş seviyesinde bir vites sistemi yapabilmek. fakat hangi vites sistemleri hangi kollar ve dişlilerle uyumlu bilgim yok. böyle bir uyum var mı yok mu onu da bilmiyorum :)

yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.

Konuyla alakasız fakat, sanırım bu ve 530 s modellerin kadroları çatlıyormuş doğru mu?

Konuyla alakasız fakat, sanırım bu ve 530 s modellerin kadroları çatlıyormuş doğru mu?

Decathlon kadrolarda ömür boyu garanti veriyor.

Garantinin tam kapsamını bilmiyorum ama bisiklet satın alırken decathlon karta yada kullanıcı hesabına bisiklet işlenmesi gerekiyor, yani fatura değil de kullanıcı hesabına bakılıyor.

• Beğen
Tepkiler: alix
Pek bilmiyorum ama, stok olması lazım aktarıcı gidon vs.

Geri