Scudo Sports

B'TWIN Fit 5 için kelebek gidon önerisi

Birhan K.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.928
Selamlar,

Haziran başında Fit 5 yol bisikletimle şehirlerarası uzun bir tura çıkacağım. Nereye kadar taşır, ne kadar işimi görür bilmiyorum. Bisikletimden memnunum, o yüzden rahat edeceğimi düşünüyorum. (Tek korkum jantların sorun çıkarması, onu da göreceğiz.)

Kafama bir şey takıldı. Turcular genel olarak kelebek gidon kullanıyorlar. Bunun avantajı nedir? Benim bisiklet yol bisikleti ama gidonu düz. Şuradan bakabilirsiniz: (link)

Eğer uzun tur için daha avantajlıysa ben de alayım bari. Kelebek gidon önerileriniz varsa sevinirim (İstanbul içi).

Scudo
Uzun süre bisiklet üzerinde kaldıkları için sürekli aynı pozisyonda gitmemek, değişik tutuş şekilleri ile vücudu rahatlatmak adına kelebek gidon tercih ediyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
geçen forumda biri almıştı kelebek gidon,onun yazısında okumuştum.
bazı kelebek gidonların açısının yanlış olduğunu yazmıştı.
onun tercih ettiği marka ise sanırım XLC idi.
aklınızda olsun

Kafama bir şey takıldı. Turcular genel olarak kelebek gidon kullanıyorlar. Bunun avantajı nedir? Benim bisiklet yol bisikleti ama gidonu düz.
Turcularin genellikle bu gidonu kullandigini yeni duyuyorum. Benim gördügüm turcularda kullanan hemen hic yok. Hem fazla agirlik, hem rüzgara dah mukavemet gösteren bir sekli var. O daha cok tutma pozisyonu dediginiz sey zaten o kadar belirleyici degil, daha önemlisi dogru tutma pozisyonudur. Yukarida yazildigi gibi hele yanlis acilari varsa, lüzumsuzlugundan öte, zararlidir da! Kanimca bu gidonlarin tek avantaji, dik oturmak veya daha dik oturmaktir. Eger bu bisiklet kullaniminda bir avantaj sayilabilirse! :) Yani yasi cok ilerlemis, anatomik zorluklar ceken insanlar icin belki bir avantaj olabilir. Bisikletinizin elciklerini daha farkli ergonomik elciklerle degistirerek ve iki tane de kisa boynuz ekleyerek cok daha iyi sonuc alabilirsiniz

Bende Bel ağrısı çekiyorum. Mtb kullanıyorum. Belki bisikletin ağırlığındandır (15.2kg) ama ne zaman uzun yola gitsem (40-50km veya daha fazlası) Düz yol olsa bile ki yokuşta belimde inanılmaz bi ağrı oluyor. Biraz dik sürsem ağrı geçiyor gibi ama her zaman öyle duramıyorum bisiklet üzerinde. Ya boynuz yada kelebek gidon düşünüyorum biraz daha dik durmak için. Tavsiyeniz ne olur benim açımdan?

Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim, beni gereksiz bir masraftan kurtardınız. Turcular için kelebek gidon önerildiğini yine bu forumda okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. En azından aklımda öyle kalmış. Bir de Google'da bisiklet turlarıyla ilgili aramalar yapınca, pek çok bisiklette kelebek gidon olduğunu görmüştüm. En iyisi düz gidonla devam etmek. Zaten şimdiye kadar düz gidondan hiçbir şikâyetim olmadı ki, niye gaza gelip kelebek gidon soruyorsam :)

Geri