Scudo Sports

Böyle avukat olur mu?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Yine bir kadın cinayeti..Bu sefer abi öldürmüş..Abinin avukatının sözleri dikkat çekici..Şöyle demiş;
"Maktul, arsızca, umarsızca üste çıkmaya çalışmış, alttan almamıştır. Adeta ağabeyine kendini bilerek öldürtmek suretiyle intihar etmiştir"

Avukatın katili savunmasına kimse bir şey diyemez..Savunsun ama böyle mi savunma olur:naslyany:
Baba bu nedir ya?
Nasıl bir insan bunlar?
Abi basmış tetiğe,kardeşini öldürmüş..Sen bu ölen kıza nasıl ARSIZ dersin?Konu ne olursa olsun,sen bu lafı nasıl edersin?Hiç mi ölen bir insana saygın filan yok?
Devam etmiş..UMARSIZ..Yetmemiş..ÜSTE ÇIKMAYA ÇALIŞAN filan demiş..Sonra ki cümlesinde de noktayı koymuş..
Bu kız kardeş o kadar kötü,o kadar arsız biriymiş ki,abisinin kendisini öldürmesi için herşeyi yapmış..Aslında abisinin kendisini öldüreceğini biliyormuş,o yüzden bu kadar üste çıkmaya çalışmış..!

Peki,oradaki hakim ne demiş?Avukata bir tepki filan var mı?Yok..

Avukatın açıklamasından bir cümle;
Hani bir replik vardır; eyvah abim derler.
Bu cümleyi bir avukat kuruyor..Dikkat..!
Ne repliği lan?Kız ölmüş işte..Hem kız/kadın filan da demiyor..Kardeş diyor..
Çok acayip:naslyany:
Haber şurada;
(link)

Scudo
Suçu hafifletmek için her tür iddia ortaya konabilir. Hakim inanır mı o başka. Avukatlık mesleği bir davayı hukuka uygun usüllerle ilerletmektir. Avukatlık doğruluk dürüstlük değildir. (düşünülenin aksine)

Sonuçta katilin de hukuğa daha doğrusu savunulmaya ihtiyacı var. :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Doğru konu başlığı "Böyle insan olur mu?" olmalıydı kanımca, zira bu vicdansızlığın yaptığı meslekle bir ilgisi yok! Bu memlekette kadının herhangi bir değeri yok, nokta!

@muratcolakoglu
Avukatların dürüst olmaması anlaşılabilir ama ölüye hakaret etmek nedir?
Katilin cezasını azıcık hafifletmek adına,ölüye hakaret edilebilir mi?
Bu mesleğin böyle bir ayrımcılığı filan mı var?

@ahlaksız

Hakaret kısmını anlamadım. "Kardeş" diyerek mi hakaret ediyor?

@ahlaksız

"Arsız" kelimesi bana hakaret gibi gelmiyor. Bir davranış tanımı gibi geliyor. Israrcı davranma gibi.

Katili savunmuyorum. Kız kardeşi gayri meşru bir ilişki kurmuşsa kendi bileceği bir iştir. Kimseyi ilgilendirmez. Cezası ölüm olmamalı. Çok rahatsız oluyorsan görüşmeyi kesersin.

@muratcolakoglu
Kızın madem bir konuda ısrarı vardı,bunu başka kelimelerle hakime anlatabilirdi ama o kadar rahat ki avukat,alenen ARSIZ diyebilmiş..Kelime tek başına size göre hakaret anlamı taşımayabilir ama devamında edilen laflar,bu kelimeden kastın bir aşağılama/hakaret olduğunu gösteriyor..Arsızdan sonra,umarsız,üste çıkmaya çalışan,alttan almayan lafları;avukatın niyetini gözler önüne sermektedir..Zaten sonrasında,intihar etmek istediği için sabıkalı abisini bilerek delirttiği söylenmiş..Adam delirmiş,cinnet geçirmiş..Bu bir ısrar yüzünden olamaz değil mi?İşte o yüzden avukat,bu aşağılamayı yapmış..

@muratcolakoglu
Ne ilişkisi kurarsa kurar..Bu kimseyi ilgilendirmez ki..

Cezası ölüm olmamalı demeniz de doğru değil..Sanki ölüm haricinde bir ceza verilmek zorundaymış gibi..
Diyelim ki kız kardeşimiz geneleve düştü..Ne olacak?Ya da internet üzerinden kötü filmler çekmeye başladı..Ne yapacağız?Ölüm haricinde bir ceza mı vereceğiz?

@ahlaksız

İşte o yüzden "arsız" kelimesini kullanmış. Arsızlık ısrarın ötesine geçen bir davranış. O kelime ile ne anlatmak istediğini gayet detaylı yazmışsın. Zaten avukat da bunları tanımlamak için o kelimeyi kullanıyor. Hakaret içermiş olsa hakim avukatı uyarır.

@ahlaksız

Bir ceza tanımı yapmadım. Zaten kimseyi ilgilendirmeyeceğini yazdım. "Görüşmeyi kesmek" ten bahsettim.

@muratcolakoglu
Israrın ötesine geçen davranış hakaret değil mi?o_O

Avukat bu kızı gösterebildiği kadar kötü göstermeye çalışmış ve bunu arsız/umarsız gibi kelimelerle yapmayı denemiş ama bu kelimeleri çirkef/aşüfte gibi anlamlarda kullandığı çok açık..

@ahlaksız

Çok farklı anlamlar çıkartmak mümkün. Çirkef/aşüfte demediği müddetçe demiş muamelesi yapılmaz. Ortada bir cinayet var.

@muratcolakoglu
Anadolu'da bir kadına ARSIZ demek,bu kadını orospu yerine koymak demektir..Yapmayın ama..
Arsız demek,utanmıyor demek..Niye utanmıyor?Orospu çünkü..Bu kadar basit..

@ahlaksız

Belki de evli bir adamla ilişki kurmuş bir kadına orospu dememek için bir arsız demiş. Evet orospu kelimesini ima etmek için demiştir. Bu durumda biraz dikkatli bir dil kullanmış bile denebilir.

@muratcolakoglu
Aynen öyle..Orospu dememek için arsız demiştir..
Mahkemede öldürülmüş bir kadına orospu diyemez sonuçta..

Evli biriyle ilişki yaşadığını bilemeyiz..Diyelim ki yaşadı..Kime ne?!
Ben bu hakime de takıldım..Nasıl sessiz kalabiliyor?
Abim beni öldürecek..Abimin avukatı bana mahkemede orospu muamelesi yapacak..Hakim de avukata iki cümle kurmayacak..Bu nasıl iş?!

Ar nedir ne değildir bilmeyen, kendi utanması eksik, o sebep umarsızca saçmalayabilen bir kişiymiş

@ahlaksız

Özellikle bu tip kelimeler kullanıyor ki müvekkili tahrik indiriminden yararlansın diye. O kelimeleri özellikle kullanıyor. Avukatlık böyle bir meslek.

@muratcolakoglu
Şunu düzeltelim.Ben hakim karşısında bu lafları etti sanıyordum,meğer karar sonrası adliye önünde bu açıklamalar yapılmış..Bakınız;
(link)
Yalnız avukat,açıklamasında ''arsız'' kelimesi filan kullanmamış..!

Kızın babası da oğlunun ağırlaştırılmış müebbet almasına üzülüyor..Kızı sanki umurunda değil gibi..Katil zaten yaklaşık bir sene polisten kaçmış..
Kız birinin 3.eşi olacakmışta,abi de bundan dolayı ''tahrik'' olmuşta filan..Avukata göre katil tahrik olmuş..Böyle savunma mı olur?
Dersin ki,''adamın akli dengesi yerinde değil'' veya ''dinimizde/örfümüzde böyle bir şey,şu şu verilere göre yoktur..'' veya ''bir kargaşa oldu,yanlışlıkla silah ateş aldı'' filan..
Avukat sadece katilin suça itildiğinden bahsediliyor..Kız bilerek kendini abisine öldürtmüş filan..Aslında burada bir kadın cinayeti yok,bir intihar var..Bunu diyor adam:snzdglsn:
Katil masum yani..Katilin bir suçu yok..Kız namlunun ucuna kafasını uzatmış ve kendisi tetiğe basmış..Silah elinde olan abi de katil damgası yemiş:snzdglsn:

Geri