Scudo Sports

Boya mı? Kadro Çatlağı mı?

sadece boya çatlağı gibi duruyor. Bu arada önden hızlı çarptıysanız maşa kesin yamulmuştur, dengeli yamulup teker ekseni kaymadıysa hissetmeyebilirsiniz, eski bisikletlerin en büyük sorunudur zaten, ikinci el ilanlarına baktığınızda maşası kadroya yaklaşmayan çok az bisiklet görürsünüz. Önce maşayı gözle kontrol edin, maşa düzeltmek zor da olsa mümkün, kadro ise esnese bile tekrar eski yerine gelmiştir diye düşünüyorum.

Scudo
@babajanovic
ne kadar hızlı çarptığınız ne kadar yüke maruz kaldığı önemli ve bunu siz biliyorsunuz. Önce gözle kontrol edin lastiği çıkarıp bakın herhangi bir sapma var mı diye, eğer kabuledilebilir bi kuvvetle çarptıysanız sadece esnemiş ve boyayı kaldırmış olabilir, boya da formunu baya kaybetmiş. Çarparak yamultabilirsiniz ama şiddeti önemli.
Yani ilk etapta sizin kontrol edip sorun varsa saptamanız lazım, fotoğraftan anladığım kadarıyla bu, maşa olması gereken hizada gibi, ama kontrol etmekte fayda var, maşanın şaftı hizasında olup olmadığı, ve bacakların simetrisini kontrol edebilirsiniz. daha ileri kontrol için kadro açılarını öğrenip, telefonunuza açı ölçer indirerek açıları karşılaştırabilirsiniz.
IMG-20170620-WA0001.jpg

Arkadaşlar iyi forumlar. Yeni aldığım (daha 1 haftalık) kadroda düşme sonucu böyle birşey meydana geldi. Çatlak mı çizik mi ne anlayamadım. Ben kendi yapım itibariyle ufak şeylere çok kafa takan bir insanım. Bana net bişey söyleyebilecek var mı ?

Bisiklet Mosso Legarda Mdm 1721
Resimler altta.

20170903_193002.jpg 20170903_192953.jpg 20170903_192939.jpg

Geri