Scudo Sports

Boya mı? Kadro Çatlağı mı?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
310
Gecen tura ciktigimda kaza yaptim. Kadronun boyasinda boyle bir catlak olustu. Boyalari biraz kaldirip baktim boruda bir catlak gozukmuyor fakat supheleniyorum.
Acaba boyasi orjinal yani eski oldugu icin ufak bi esnemede boya mi catladi yoksa kadroda da bi hasar olustu mu?
Turun basinda yaptim kazayi ve sonrasinda yaklasik 150km surdum. Suruste herhangi bir sorun yaratmadi, hatta hissettirmedi bile.Acaba borularda esneme varsa bile duzeltilebilir bir hasar midir?
Bu arada kadro reynolds 18-23 tube, esnediyse veya catladiysa bile duzeltilme sansi nedir? ve bu isten anlayan bir bisikletci nerden bulabilirim?

Dosyalar

• 20170628_124609.jpg
    20170628_124609.jpg
    85,7 KB · Okunma: 320
  • IMG-20170620-WA0001.jpeg
    IMG-20170620-WA0001.jpeg
    107,2 KB · Okunma: 305
  • 20170628_124705.jpg
    20170628_124705.jpg
    46 KB · Okunma: 301
Scudo
Raleigh, efsane bisiklet. Bazı yabancı forumlarda görüyorum, sizinkinin aynısı. Hatta geçenlerde Ankara da bir yabancı kullanıyordu. Galiba çelik bisiklet yanılıyormuyum? Boya çok muhtemelen fırın boya. Ve özellikle küçük kesit üzerinde uygulanan fırın boyada darbeden kaynaklı + zamana karşı böyle çatlamalar olabilir diye biliyorum. (Bisiklet nefis, aman iyi sahip çıkın)

Boya çatlağı ama, o çatlak büyük ihtimal borunun esnemesinden kaynaklandı. Umarım boru birleşim yerinde güçsüzlük yaratmamıştır.

@babajanovic
Yapabileceğiniz pek bir şey yok. Ultrason yöntemi ile kaynak kontrolü yapılıyor ama büyük rüzgar türbinleri gibi kritik üretimlerde yapılıyor böyle kontroller, tanıdığınız yoksa böyle bir cihaza erişiminiz zor olur. Geçmiş olsun, çok güzel bisikletiniz var.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Serkan.Sezer acikcasi kazadan onceki resmine baktigimda on lastik kadroya biraz yaklasmis gibi duruyor. Benim tereddut ettigim kisim da bu. Belki birkac mmlik bi egilme var sanirim ve bunu duzeltebilir miyim bilemiyorum

@babajanovic
O eğilmenin kaynağı sadece maşa da olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Serkan.Sezer
fakat masa olsa gidon hareketlerinde de degisme olmaz mi? saga sola cekme,vs...
Bu kaza olduktan sonra rotanin kalan 150km lik kismini hic hissetmeden bitirdim. Suruste herhangi bir problem yaratmadi. Yokus asagi yuksek hizlara da ciktim, zaman zaman duz yolda hizi artirmak icin kadroya yuklenmek zorunda da kaldim. Herhangi bir tereddutte bulunmadim surerken...

@babajanovic
Maşa kollarındaysa ve eğilme azsa çok hissettirmeyebilir.

@Emert20
Bunu uygulayabilmek için bütün o bölgenin boyasını kazıyıp, zımparalayıp temizlemek lazım. İyi bir kar/zarar değerlendirmesi şart.

• Beğen
Tepkiler: Emert20
Onumuzdeki hafta icinde bakacagim artik. Suan bisikletten ne ses cikiyor ne bir yalpalama var ne de bir yavaslama (geometrisinden dolayi ). Bakalim bi arkadasta bunun gibi bi sivi varmis galiba. Testini ben yaparim dedi, umarim catlak falan cikmaz.

@babajanovic inşallah çatlak çıkmaz. Yaparsanız acaba fotoğraflarını cekıp bizide bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :harika:

Geri