Scudo Sports

Boğaziçi Köprüsü yayalara mı açılıyor?

abdullahabdullah

Forum Bağımlısı
Tepki
610
İsim
Abdullah YEŞİLTAŞ
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kimisi intihar olaylarının artçağını söylüyor ama bisikletli olarak çok sevinirim. Boştan yere vapur parası vermem. İnşallah olumlu gelişmeler yaşanır. Resmimi eklerim köprü üstündeyken

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Boğaziçi Köprüsü’nden yaya geçişlere izin verip, Asya’dan Avrupa’ya yaya olarak geçenleri sertifikalandıracaklarını söyledi.

Yaya geçişiyle ilgili Bayındırlık Bakanlığı’na başvurduklarını açıklayan Topbaş, "Bunun turizm açısından dünyayı önemli şekilde etkileyeceğini düşünüyoruz" dedi. Topbaş, Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth’un Boğaziçi Köprüsü’ndeki "Asya’ya hoş geldiniz" tabelasının sökülmesi istemiyle ilgili soruya da, "Bu şehrin bir güzelliği var. İki kıta üzerinde yerleşmiş bir şehirde yaşıyoruz. Gerçek olan bir şeyi ’Ne derler ki’ düşüncesiyle kaldıramayız. Boğaziçi Köprüsü’nden yaya geçişlerine izin verip, Asya’dan Avrupa’ya geçenleri sertifikayla ödüllendirmeyi düşünüyoruz. Sertifikaya, ’Bundan sonraki yaşamınız mutlulukla geçecek’ yazabiliriz. Bayındırlık Bakanlığı’ndan bunu talep ettik, bize izin verdiklerinde başlayacağız" yanıtını verdi.

(link)

Scudo
evet bende duydum bu haberi. ilk aklıma gelen de köprüden bisikletle geçmek oldu :)

Kesinlikle açılmalı. İntahar etmek isteyen bir yolunu bulup çıkıyor zaten.kesinlikle bir artış olmaz.Ama alkolikleri bilemem o eşsiz ve büyleyici manzara eşliğinde kafaları dikip düşen falan olurmu olur yani :)

Tüm dünyada büyük köprüler yaya trafiğine açıkken Boğaziçi köprüsünün kapalı olması asıl düşündürücü olan ve geç kalınan bir atılım bence. Gerçi bu haberler seçim öncesi çıkıyor, sonra kayboluyor, onu da dikkate almak lazım.

Sertifikalandırma olacaksa, ücretlendirme de olacak demektir. "Ulaşım" değil de "Turizm" merkezli bir adım gibi görünüyor. Ancak bu da bir gelişme sayılır.

bu haberi yeni duydum ve çok sevindim ancak HALİL abimin dediği gibi ücretli olacaksa bizim için bir farkı olmayacak.yinede sevindim paylaşım için teşekkür ederim

olması lazım...we bence ücretli de olması lazım..yani öyle ülkeler,öyle şehirlerdeki nehirlerinin üzerindeki köprüleri ücretlendiriyo ki.....yani bi çizgi çizip, "işte şehrin ortası..." diye yapıyolar bunu üstelik........ düşünsenize..... ortada bir kırmızı çizgi....bir ayagı asya'da ,öteki avrupa'da... önün avrupa..arkan asya...... böyle bişiy için vercekleri parayı çok önemsiyceklerini düşünmüyorum....
bu arada aklıma geldi....ayasofya camii'ndeki sistem uygulanabilir...yani turiste ve türk'E farklı uygulamalar vardı..köprüde de....turistten ücret alınır...bizden alınmas...pek bi iyimser gördüm kendimi son temennimde:p

yayaya (şaşaşa çağrışım yaptı :D) açılacaksa korkulukları yükseltirler atlanamaz hale getirilerse sorun kalmaz.
tabi yanında spirel kesici ve aküyle gelen manyaklar olmadığı sürece :D olursda şaşırmam :D

Geri