Scudo Sports

Böbrek taşı

coşkun ayaz

Daimi Üye
Tepki
644
Selamlar,
Sevgili bisiklet dostları, yaklaşık 20-25 gündür daha önce farkında olmadığım ve böbrekteki yerinden oynayıp kanala (üreter) ilerleyip, bana müthiş acılar yaşatınca farkına vardığım böbrek taşımı kırdırdım ve düşürdüm. Şimdi çok rahatım.
Buraya yazmamın sebebi, yarıyıl tatilinde kaplıcalara gidip dönüşünde de, bisikletimle dağ bayır sarsıntılı bir gezinti yapmıştım. Doktorum, kaplıca ve Bisikletin taşın düşürülmesinde yardımcı faktörler olabileceğini söyledi.
Bisikletin bir sağlık yararı daha tarafımdan tescillendi sanırım.
Ne dersiniz ?
Bu sağlık sorunumun detaylarını merak edenler (link) okuyabilirler.
Sağlıcakla kalın, bisikletsiz kalmayın.
Yolunuz açık olsun...

Scudo
sarsıntı hareket taşın vücudu terkini kolaylaştırıyo. bende düşürdüm ama anneannem bana

evde yapılan yoğurt üzerinde biriken suyu tavsiye etti ve hiç sıkıntı yaşamadan atlattım.

pedal severlere duyurulur :)

böbrek taşı - taze yoğurt suyu

Taş yola düştükten sonra uygulanabilecek bir çözüm de bol su içip sıcak küvette bir süre bekledikten sonra bolca hareket etmektir.

Çeken birisi olarak geçmiş olsun diyorum, zor bir evredir ve ağrı kesiciler bile bazen etkisiz kalabiliyor.

çok geçmiş olsun yaklaşık 6 ay önce bende aynı acıları yaşadım ve kısa sürede atlatmıştım..evet bencede bisiklet insan sağlığına çok faydalı..

• Beğen
Tepkiler: coşkun ayaz
yaşasın ben de bir başlık hortlattım en sonunda :D
45 yaşındayım ve hayatımda böyle bir sancı yaşamadığımı iddia edebilirim.
özellikle ilk 3-4 saati başta olmak üzere son 3 gün kabus gibiydi.
bilhassa genetik yatkınlığı olanlar kendisine çok dikkat etsin.
tıbbi kontrolü ihmal etmeyin ve uygun şekilde beslenmeye gayret edin.

Valla başlığı görünce yazmak istedim açıkcası dökmedim taş ama!!! yakın zamanda bir kum dökdümki aman!! yarabbim damarlarımın içinde ve malum yerlerimde dikenli telleri sokup çıkarmak gibi bir duyguydu:( buda bisiklet üstünde çok fazla su tüketmemekden kaynaklı olmasından mütevellit artık yanımda 1 litrelik 3 adet matara var.

Sayısız Taş düşürmüş bu konuda ihtisas yapmış biri olarak tavsiyelerim;
1-Çok aşırı soda içmeyin veya vücudunuzun minarel dengesini biliyorsanız ona göre için
2-Su tüketimini azaltmayın, Çok su içmiyorsanız bile günde 2 litreden aşağı düşürmeyin. Böbrek taşları bu sefer böbreğe yapışıyor ve düşmüyor. Ameliyat gerekiyor.
3-Çayı dikkatli için taşı tetikler.
4-Sebze ve meyve yıkanmaları önemli ancak herkes de bu yüzden taş çıkacak diye birşey yok
5-Çilek, ıspanak ve yoğurt taş yapar diye bir şey yok. Taşı vücüt üretir bu yüzden taşı düşürme arifesinden yakalabiliyorsanız yakalayıp taşı patolojiye gönderin.Et bile taş yapabilir.
6- gilaburu suyu, kiraz sapı, maydanoz kaynatmak böbrek taşı düşürümünden yardımcı olur. Gilaburu suyunun cam şişede olanı almanız lazım diğerleri işe yaramıyor.
7- Benim kullandığım birde ilaç var rowatinex adlı Organik ilaç kullanıyorum. Sürekli değil ayda 1-2 kez içiyorum. Taş oluşumunu engelliyor.

Umarım yazdığım bilgiler faydalı olur.
Şimdiden acil şifalar.

bende bu konuda bu aralar taşlardan müzdaripim gerçekten verdiği müthiş ağrının tarifi yok ocaktan bu yana 3 defa düşürdüm son kalan 2 tane yolu tıkadığından ameliyatla aldırdım allah düşmanın başına vermesin derler ya öyle fena bir acı bu konuda tecrübelerimi yazmazsam olmaz diye düşündüm
ben genelde bir şişe suyla 60-100 km arası yolculuklar yapan ve fazla su içmeyen biri olarak suyun önemini okadar çok anladımki
siz siz olun bol su içmeyi ihmal etmeyin

Ek olarak kendi tecrübemi de ekleyeyim belki faydası olur.
Benim düşürdüğüm taş kalsiyum oksalat cinsiydi. (zaten büyük çoğunluğu bu tip oluyormuş)
O zaman doktorum vücuttaki fazla kalsiyumun böbreklerde biriktiğini,oksalat içeren besinleri (özellikle de siyah çay) çok tüketmenin de taşın üretimine yardım ettiğini söylemişti.
O dönem,çok fazla çay içiyor ve mide için ağızda eriyen tabletleri çok kullanıyordum.
Taşı düşürdükten sonra çay içmeyi tamamen bıraktım,mide tabletlerinin de kalsiyumsuz olanlarını kullandım,15 yıldır bir daha taş problemi yaşamadım.
Yüksek oranda Kalsiyum içeren multivitaminlerin düzenli ve aşırı kullanımı da böbrek taşına davetiye çıkarıyor.
Maalesef ülkemizde tahlil yaptırmadan kafaya göre multivitamin kullanımı çok yaygın.

Ben de 12 senedir taşlardan çekiyorum.. Belki daha önceleri de vardı fakat masabaşı çalışmama rağmen her haftasonu basket oynadığım için fazla barınmıyordu böbrekte :).. 2009 da oldu ilk ağrım.. 3 tane taş tespit etti doktor. Gilaburu suyu tavsiye edildi yakın çevrem tarafından, internette de okumuştum. 15 şişe bitirdikten sonra taşlar eriyip vücuttan atıldı farkında bile olmadan. Nasılsa bir daha olmaz diye asitli, kafeinli içecekleri de çok içtiğim için 2013 te taşlar "biz geldik dedi" :) Yine 15 şişelik gilaburu kürüyle erittim hepsini.. Yine akıllanmadım.. 2020 mart ayında tekrar taşlarım beni hastanelik etti.. Şimdi yediğime içtiğime dikkat ediyorum.. Haftada bir de gilaburu suyu içiyorum.. Tavsiye ederim.. Masabaşı çalışanlarda sürekli tekrar ediyor bu hastalık..

rowatinex gelmiyor muadili var veya avakado kabuğu kaynatıp için. sıcak su banyosu ağrıyı alır .düşmezse rezonans ile kırdırmak lazım.

15 yasindan beri (yaklasik 30 yildir) cektigim buyuk cile. Anlasilan mezara girmeden birakmayacak pesimi.

Geri