Scudo Sports

BL-M675 HD Fren Kolu ile şu I-Spec Vites Kolları uyumlu mu?

avanak_abdi

Forum Bağımlısı
Tepki
305
Bisiklet
Specialized
Selamlar. İçimde kalan bir konu var, sizlere danışmak istedim. Nisan, mayıs aylarında yeni bisiklet aldım, full slx. Alırken özellikle sordum i-spec fren-vites kolları mı var diye, evet dendi. Fakat öyle çıkmadı. İade vs uğraşmak istemedim. Şimdi içimde kalan bu durumu düzeltmek istiyorum :) Fren kollarım BL-M675:

(link)

kullanmak istediğim fren kolları da:

(link)

acaba uyar mı? Çünkü bazı sitelere bakıyorum, farklı i-spec vites kolları da var sanırım.

Scudo
Görülen vites kollari A-versiyonu, eger Fren kollari da A-verisiyonu ise uyum sagliyor. Yalniz Fren kollari B-Versiyonsa olmuyor.

Nedeni de, A-Versiyon kollarda I-spec'ler kelepcenin icinden vidalaniyor, B-versiyonda I-Spec'ler kelepcenin disindan vidalaniyor.

Ama Frenkollariniz A-versiyonsa B-Versiyon I-spec'ler de oluyor. (Paketin icin de A ve B versiyon icin baglanti vidalari bulunuyor)

I-Spec'lerin A yada B versiyon oldugunu tirnaklardan anlasiniz. A'da tirnaklar uzun, B de tirnaklar kisa oluyor.

Toparlama yapalim.

A-versiyon fren kollarina A ve B- Versiyon I-Specler oluyor.
B-versiyon Fren kollarina A-Versiyon I-Specler olmuyor.

@Murat Cömez

hangi versiyon olduğunu nasıl anlarım hocam? fren kollarının iç kısmında falan yazar mı?

Normal model numarasindan anlarsin, ama aldaki fotografdan da karsilastira bilirsin.
http://i.imgur.com/Y9nUZtM.jpg

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@Murat Cömez

Fren kollarında Shimano SLX M675-B yazıyor ve sizin paylaştığınız fotoğraftaki gibi kelepçenin fren kolu tarafında delik var. O zaman b tip i-spec vites kolu almalıyım sanırım? şunlar olur mu acaba:

(link)

Geri