Scudo Sports

Biz Kimiz?

çirkin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.321
Uzun zamandır içime dert olan bir konuyu paylaşasım geldi sizlerle. Pro değilim sadece keyif aldığım için bisiklete biniyorum. Herkesin bildiği gibi forumdaki turlara bakıp uygun olanlara katılıyorum.Kaskımı eldivenimi eksik etmem taytı da rahat olduğu için tercih ediyorum ama "Abi sen yarışçı mısın?" dediklerinde ne diyeceğimi bilmiyorum. Amatör bisikletçiyim desem tam olmuyor, tur bisikletçisi desem anlamıyorlar, öylesine biniyorum desem o zaman bu ne hal diyecekler. Biz tam olarak neyiz yahu. Şöle kolayca bir cümleyle özetleyebilir miyiz?

• Beğen
Tepkiler: 42FY
Scudo
bisikletsever.

• Beğen
Tepkiler: çirkin
Orası öyle de hani o kadar pro giyinip yarışçı olmadığımızı nasıl anlatsak bilemedim

Amatörüm demen yeterli olacaktır.Banada genelde motosikletli kuryeler, yanımda yavaşlayıp yarışçımısın diye soruyorlar.Hayır amatörüm dediğimde kolay gelsin deyip gidiyorlar.

• Beğen
Amatörüz demeye diyelim de yarışlara katılanların hemen hepsi zaten amatör, yani yarışçı olsak bile amatörlükten kurtulamıyoruz..

Bu hobiyi yaygınlaştırma çabasına devam.. Ta ki İnsanları kaska eldivene alıştırana kadar.. Ozaman kimse sormaz..

• Beğen
Bilinçli Bisiklet Binicisi. Emniyet Kemersiz arabaya, Kasksız Motor elbisesiz Motora, Formasız Taytsız eldivensiz kasksız Bisiklete binilmez:)

Yarışçımısın derken bu işi meslek olarak yapıp,para kazandığımızı zannedip soruyorlar.
Bence böyle sormaları çok güzel.Çünkü forma giyip bisiklet süren birini yarışçı zannedip sorması onun 'bisiklet' diye bir spor dalı olduğunu ve 'bisikletçi' diye bir meslek dalı olduğunu bildiğini gösterir.Buda bisiklet sporu olmayan ülkemizin vatandaşları için gerçekten üst düzey bir bilgi,genel kültür oluyor :D :D

• Beğen
Ne bileyim kendimi sorumlu hissediyorum.İlle de doğru cevap verecem diye. Ama evet ileride bu tür sorularla hiç karşılaşmayacağız inşallah.

Düşüncelerinize katılmamak elde değil.Bazen ben de düşünüyorum pro bir bisiklet,ayakkabılar,forma vs. kask olmasa dahi dikkatini çekiyor insanların.Bakıyorum yaşadığım şehirde insanlar 3 kişi biniyor bisiklete,onlara bize baktıkları gibi bakmıyorlar anlamıyorum :D

• Beğen
@FREEKARTAL

İyiymiş:)
Amatörüm demesen ne yaparlar ki?:)

@çirkin

Güzel soru cevabı bulan bana da söylesin; aynı dert bende de var:)

• Beğen
@42FY

Bişey yapacaklarından değil,gerçekten amatör olduğum için öyle diyorum.Zaten yarışçımısın sorusuna 'evet' cevabı verecek kaç kişi varki türkiyede?

• Beğen
Tepkiler: 42FY
En güzel cevap Bilinçli bisikletçiyim demektir. İnsanların gözünün artık aşina olmaya başladığı bu geçiş yılları çok önemlidir. Ne kadar çok insan ne kadar fazla bilinçli bisikletçi görürse o kadar fazla kitleye ulaşmış olunur. Siz bu tip şeylere takılmayın arkadaşlar. Siz gerektiği gibi giyinin, önleminizi alın, bırakın onlar size idiot gözüyle baksın. Zamanla herkes alışacaktır.

@Doruk Atay

Mesele onların bakışları değil ki mesele ben ne cevap vereceğimi bilmiyorum çoğu zaman..

cafede bilgisayarda 3d programında çizim yaparken bir çok kişi doğal olarak 3d bilmiyor yada anlamıyor büyük kısmıda bilgisayar oyunu sanıyor.bütün bana sorulan sorular şu yönde oluyordu (siz mühendismisiniz)yani 3d çizmek için illaki mühendismi olmak gerek normal bir hobi olarak 3d çizilemezmi bu sorularla baş edemeyip en sonunda sadece ölçü için çiziyorum demeye başlamıştım sonuç memnun edici olmuştu benim için.

Geri