Scudo Sports

Bisikletten kaynağını bilmediğim sesler geliyor

OsmanBayraktutan

Aktif Üye
Tepki
12
Bisikleti sürerken genelde ayakta sürerken oluyor sürekli aynı ritim de sürerken hep bir yerde ses geliyor. Kaynağını bulamadım zinciri yağladım yine geçmedi vitesten dolayımıdır acaba çünkü 15 yıllık balkonda beklemiş bir yarış bisikletinden söz ediyorum.. şimdiden teşekkürler,

Scudo
arka vites dişlisinee sürten birşey olabilir, zincire veya diğer dişlilerden kaynaklıklı da olabilir

evet bende ondan şüphelenmeye başladım peki bunun çözümü ne? :S vitesi yağlamam mı lazım ?

benim arka viteste bulunan demir yamulmuştu ve arka vites dişlisine sürtüyordu.ben iyice bakıp kontrol etmiştim sonra kendim düzelttim.kontrol edersen bulabilirsin eğer o sebeptense

• Beğen
Tepkiler: OsmanBayraktutan
Sesi tanımlamaya çalışırsan yardımcı olabilirim veya olanlar çıkabilir. Yani çeşitli ses türleri var ve sebepleri de farklı farklı.

Genelde tek sürdüğüm için arkamı dönüp sesin kaynağını bulamıyorum çünkü sadece pedal çevirince geliyo pedal çeviriken sese dikkatimi veremiyorum kaynağını bulunca buraya yazarım..

15 yıl balkonda beklemiş bisikletse check-up lazım:D.Paslanan bölge birden fazladır.Komple temizlik lazım.Yağlama,pas sökme vs.göbek,aynakol,vites kablo telleri,arka aktarıcı,tellerin durumu.Komple bir bakım bence şart.Kendin yapmak istersen alet takımı olması lazım.Ben olsam kadro borularının içini bile pastan temizlerdim:D.Aynakolu sökmek,orta mil göbek çıkartarak,rulmanları temizlemek yağlamak.Ön-arka göbeklerde dahil.Akort vidalarını kontrol etmek,arka vites aktarıcı temizleme,yağlamak gerekir.Göbek,arka aktarıcı için pası alındıktan sonra gresleme.3M marka pas sökücü,korozyon önleyici,gıcırtı önleyici,yağlayıcı,nem, ıslaktan koruyucu silikonsuz ürünü tavsiye ederim.Genel amaçlı iyi bir ürün.Zincir için silikonlu würth kullandım.Toz ve birikinti katman yaptı.Bıraktım.

Heryeri pas temizlemeye çalıştım gidon falan aldım ama baş edilmiyo abim eskiden teker kaydırıyomuş bunla dağıtmış resmen adam olmaz bu parçalayıp satmayı düşünüyorum yeni bi dağ bisikleti alcam bu bisiklet adam olmaz :D

Bu yaz bir telefoncuda bisikletle getir götür yapıyorum burada kullandığım bisiklette biraz kuvvetli pedal çevirsem bur çat sesi geliyor pedal bi an boşa dönüyor ve dengemi bozuyor neden olabilir sizce

@Electronkksl Pedal boşla dönüyorsa muhtemelen rublenin içindeki tırnaklarda bir sorun var. İçini açtırıp baktırın diyeceğim ama, Türkiye'de bisikletçilerde "eskimişse çöpe at yenisini sat" mantığı olduğu için muhtemelen uğraşmayacaklardır.

Tamam ama göbek galiba vidalı pek emin değilim vidalı ise kendim nasıl açabilrim

@Electronkksl Rubleyi göbekten ayırmadan sökebilirsin ama leğen gibi bir şey lazım bilyaları kaybetmemen için. Yeni tırnak veya yay takmak gerekirse eski parçaların bileşenlerini elinde bulunduran eski toprak bir bisikletçi bulman lazım. Rubleyi açman için gereken şey kalın bir çivi ve çekiç :

• Beğen
Tepkiler: hasanben
(link)

Abiler bu sabah çıktım sürüşe bir de ne göreyim -duyayım-. Pedal çevirince cıyaklama sesi geliyor. Sizce kaynağı ne olabilir. Bir de vitesi biraz çapraz yapıyorum 50 dişliye henüz kuvvetim yetmiyor da o yüzden de takırtı da yapıyor sıkıntı mı sizce ? Ciyak sesini duymak için kulağınıza yaklaştırabilisiniz :(
Yetiş ya @can_celik

Son düzenleme:
Sele borumdan gıcırdama sesi geliyor nasıl çözüm bulabilirim

Kesin boruysa daha iyi sıkmak ya da yağlamak işe yarayabilir. Kelepçeden ya da selenin kendisinden olabilir mi?
Gıcırtının tüm sele grubunda (sele/boru/kelepçe) olup olmadığını anlamak kolay ama tam hangi parçada olduğunu anlamak zor.
Verilen ağırlığı azaltınca ya da seleyi biraz alçaltınca devam ediyor mu ses?

Kesin boruysa daha iyi sıkmak ya da yağlamak işe yarayabilir. Kelepçeden ya da selenin kendisinden olabilir mi?
Gıcırtının tüm sele grubunda (sele/boru/kelepçe) olup olmadığını anlamak kolay ama tam hangi parçada olduğunu anlamak zor.
Verilen ağırlığı azaltınca ya da seleyi biraz alçaltınca devam ediyor mu ses?
Seleyi alçaltmayı denemedim daha fazla sele borusunu sıktım ama devam ediyor ayağa kalkınca bi gıcırtı olmuyor otururken ve oturunca pedal çevirirken gıcırtı geliyor

Seleyi alçaltmayı denemedim daha fazla sele borusunu sıktım ama devam ediyor ayağa kalkınca bi gıcırtı olmuyor otururken ve oturunca pedal çevirirken gıcırtı geliyor
Sıkıntı sele borusunfa değil canım. Sıkıntı selededir büyük ihtimal ya sele kendi içinde gıcırdıyordur ya da rayların olduğu yerdeki allen vidası (6) gevşemiştir. sık mık uğraş ileri geri götür wd 40 da sık gidet
Borudan ses gelmez çünkü yani bi işlevi yok dümdüz boru tek suçu boru olmak. boru ile ilgili tek ihtimal kelepçedir orayı da sıkmışın işte boruda bişi yoktur

Geri