Scudo Sports

bisiklette çelik kadro

Scudo
Çelik kadro çok sağlam olur, yokuş inerken ağırlığından dolayı çabuk hızlanır.
Düz yolda ve yokuş yukarı fazladan ağırlık içerdiği için bu ağırlığı da itmek zorunda kalırsınız, kolay kolay hızlanmaz, hızlansa bile hızını koruması zor olur.
İlk bisikletim, Rollex göbekten amortisörlüydü.
 
Çelik kadrodan çelik kadroya ciddi farklar vardır. Gerçi şimdilerde pek üretilmiyor ama vakti zamanında kesenin ağzını açtığınız zaman şimdiki son moda alu kadrolar kadar hafif olanlarını da bulabiliyordunuz. Mesela bendeki Scott çelik kadrolu bisikletin ağırlığı 11kg lar civarında.

Tek dezavantaj olan ağırlığı saymazsak bunun haricine diğer her konuda çelik kadrolar üstündür. Daha konforlu, daha dayanıklı, daha sağlam. Ayrıca kırdığınız zaman kaynak bile yaptırabilirsiniz :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
Çelik her zaman sağlam ve dayanıklıdır. Birde ağır olmasa, inanın hemen çelik kadro alırdım.
 
Yeterki zottiribike firmasının çelik kadrosu olmasın... iyi çelik kadrolar halen var ama fiyatlar Alu kadrolardan bile pahalı çünkü halen daha iyiler ağırlıkları dışında... Ama 2.4 kilo kadro ile 10 kilo altına inilebiliyorsa 1.6-1.7 kiloluk kadro ve v-frenle çok rahat inilir...
 
Zaten çeliğe ısıl işlem uygulanarak ve Karbon oranları artırılarak olduğundan daha fazla da sertleştirilebiliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: gok
@suzunkopru

Ama işte bisikletteki o çelik kadrolar o malzemlerin daha özelleştirilmesinden oluşuyor... Serleştirme yerine yüksek karbona sahip dipçiklenmiş borularla esnemezlik ve dayanım oranı dengeleniyor.. Dipçiklenerekta hafifletilmiş oluyorlar...
 
@Hasan Çağrı

Kesinlikle öyle. İyi çelik kadrolar var ama bizim yerli bisikletlerde kullanılanlar gibi halter ağırlığında değil.
İyi çelik kadrolar incedir. Çünkü çelik dayanıklı bir malzeme, ama ağır, kalın yaparsanız anlamsız yere ağırlaşır.
Kadrolarda aluminyum malzeme kullanılmaya başladığında, borular "oversize", yani çelik borulara göre daha çaplı üretilmeye başlandı, dayanıklılığı sağlamak açısından. Bu yüzden çaplı kadrolar zamanla piyasayı kapladı, gözler buna alıştı.
Bizim bisiklet üreticileri ne yaptı, kullandıkları "kötü kalite" çelik malzemeyi değiştirmedi ama bu "oversize" olayını aynen taklit etti. Ne oldu, bir bisiklet 25 kg oldu.
 
  • Beğen
Tepkiler: Enes. ve tito
@Juanito.Laguna

benim bu düldül de ki kadro nasıl bişey olaki?biraz agır.bir biskletim daha var sehir bisikleti o daha hafif ama o bimaş bike....
 
@princeinwhite

Ne yazık ki tam da benim anlattığım tanıma uyduğu bir bakışta belli oluyor. Kadronuzun çıplak ağırlığı 5 kg dan aşağı değildir diye tahmin ediyorum. Şehir bisikletiniz daha hafif olduğuna göre kadroyu oluşturan boruların çapı küçüktür, yani bir çelik kadroda tam da olması gerektiği gibi (tabi malzeme çelikse).
 
  • Beğen
Tepkiler: princeinwhite
http://img404.imageshack.us/img404/2931/steelmanmtbae4.jpg

İşte iki adet çelik, kaliteli "Steelman" bisiklet. Borulardaki incelik ve zarafete dikkat. Bir de bizim yerli çelik kadroların hantallığını düşünün.
(Resimler için Mustafa İçdağ'a teşekkürler, aşağıdaki konudan aldım).

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=17705&highlight=de+rosa

Karşılaştırma olsun diye, aşağıdaki de çelik kadro nasıl olmamalıdır:
http://www.beldeyama.com.tr/www/urunler/images/153.jpg
 
evet Steelman dünyada kaliteli çelik kadro üreten firmalardan biri.Çok güzel kadroları var.Hele şu kaynak işçiliğine bir bakın.Fakat bişey var,Steelman kadroların fiyatları karbon kadrolardan bile pahalı olabilir.Fiyatları ortalama 2500 $ civarında sanırım.
 
@ondert

Yanlış anlaşılmasın bu bisikletler tabii ki fiyat olarak da karşılaştırılamaz. Ben sadece kadroların kalınlıkları arasındaki farka dikkat çekmek için bu iki örneği verdim. Her iki örnekteki kadrolar da çelik, ancak bizde üretilen alüminyumlardaki gibi "çaplı" üretilmiş. Sırf görüntü olsun diye. Dolayısıyla ağır. Oysa eskiden böyle üretmiyorlardı. Aluminyum kadrolara, çaplı borulara insanların gözü alışınca, malzemeyi değiştirmeden boruları kalınlaştırdılar ve gereksiz ağırlıkta bisikletler üretiyorlar şu an.
 
Geri