Scudo Sports

Bisikletle yokuş çıkmak

Birtan Kolburan

Daimi Üye
Tepki
229
Bisiklet
Specialized
Selamlar herkese tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak.Bisiklet ile yokuş çıkmanın tırmanış yapmanın faydaları nelerdir?Her bisiklet sürüşümüzde mutlaka tırmanış yapmalımıyız ?Düz yolda git gel yapmanın faydası olmazmı kondüsyon için?

Scudo
Duz yolda yuksek kadans kullanirsaniz faydasi olur tabi, en nihayetinde her turlu hareketin faydasi olur. Yokus yukarida yukaek kadansli kullanmak fayda verir. Ozellikle kilitli pedal kulanir ve tam daire cevirmeye aliair iseniz, bacaklarinizda arka kas gruplarinida zorlamis caliatirmia olursunuz. Sahsen ben mtb kullanicisi oldugum icin, rampalari sevmiyorum. Keake hep duz olsa burasi cok egimli. Yokusu inisi icin cikiyor ve tabiri caizse idare ediyorum.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

Yokuşlarda benim bacaklar iptal oluyo. Yokuş çıkarken biaikletin ağırlığı çok önemliymiş onu anladım.

Bende de ayni durum var. Hatta benimki tam eziyet hem mtb hemde 115 kg mim. 2 saat once indim bisikletten. Asfalt zemin. Ilk 3 km si 140 m yukselti, geri kalan 2.5 km si 25 m yukselti bir yila girdim. Ne yol bitti ne hirs. Yanacaktim nerdeyse, 7 km ye kadar dustum. Ama inatla vitesi dusurup 60 kadans ve uzerinde cikmaya calistim. 35 dakika surdu. 2 defa dinlendim. Simdi birazdan yol bisikleti kullanan arkadaslar yazarlar tabi. Ama baya zorlandim iste. Aslinda ne yukselti nede mesafe yonunden antrenmanli birisi icin yol degildi.

Arkadaşlarda merhaba.Yol bisikletleriyle ilgili merak ettiğim bir konu bu.Bir yol bisikletinde yokuş tırmanmak diğer türlere göre daha mı basittir ya da hızlıdır?

galiba daha zor oluyor

Vites oranları daha büyük haliyle daha zor çıkıyorsunuz ama daha seri çıkıyorsunuz diye biliyorum.Yolcu arkadaşlar konuya bi el atsın yine :D

dişli oranları daha büyük olduğu için zorluyor ama kondisyon meselesi. forumda bunu formüllerle anlatanlar da var :)

Vites oranları nedeniyle pedal basmak biraz daha fazla güç ister.
Ama hafifliği işleri bir nebze kolaylaştırır.

Vites oranları ve tekerlek çapı ile alakalı olarak daha hızlı çıkarsınız ;).

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Şimdi sadece 24 vites dağ bisikleti kullanmış biri olarak alacağım yol bisiketi 2x11 :p ve sanırım beni öldürecek :D Öyle mi acaba?

Yoruma katılıyorum yokuşun zorluğunu değiştiren diğer faktörse lastikler sonuçta.Ayrıca göbeklerin tam bakımda olması size yokuşta daha iyi performans sağlar.Makine yağ gibi akar.

Aldım cevabımı :D Cevaplar için teşekkürler herkese :)

@sarper tuncer abi bende arkadaşlara öle diyorum yokuş çıkmak daha iyi(hem her çıkışın inişi var hemde antreman ne kadar çıkarsan o kadar iyi :D) diye dövücek gibi bakıyolar :D

Üste rahat tırmanmak için 2 tane ruble takarsınız alttaki iki rubleyide sökersiniz olur biter :) Muhtemelen en alt rubleleri kullanmazsınız bile.

Bisikletçiler için bir söz var "Yokuşta akmayan ter inişte gözyaşı olur"

Sözkonusu yokuş asfaltsa ve eğim abartı derecede fazla değilse yol bisikleti ezer

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Geri