Scudo Sports

Bisikletle saatte 280 kilometre hız yaptı

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
bisiklet fotooo.jpg
Bisikletle saatte 280 kilometre hız yapan İngiliz sporcu Neil Campbell, dünya rekorunu kırdı.
Campbell, 15 bin sterlinlik özel yapım bisikletiyle önce bir aracın arkasına bağlandı. Otomobilin motorundan destek alarak hızını 280 kilometrelik hıza yükselten Campbell'ın daha sonra araçla bağlantısı kesildi.
Campbell, böylece 1995 yılında Hollandalı bir sporcuya ait rekoru kırdı ve bisikletle en yüksek hıza ulaşan insan unvanının yeni sahibi oldu.
Adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdıran Campbell'ın bir sonraki hedefi ise saatte 300 kilometre hıza ulaşmak.
(link)
Video;
(link)

Scudo
Bu kadar zor mu acaba araba arkasında bisikleti kontrol etmek. Billur geçmiyorlarsa zor olsa gerek.

3 tekerlekli bisikletimle yokuşları 60 la çıkıyorum ben:ssrtcbya:

• Hahaha
Tepkiler: MakRo
Şimdi bu rekoru kırabilmek için birde 280km-300km hıza ulaşabilecek bir spor araba lazım. Bu hıza çıkacak araba zaten lüks arabadır. O arabanın yıllık motor vergisi ayrı dert, kaskosu ayrı dert yaktığı benzini ayrı dert. Uğraşamam valla 30km hız yeter bana :S

Niye o kadar kasmışlar? gece temde iki tekerlekli taşıtlar yine bir motor yardımıyla aynen böyle 300 bile basıyorlar.

Bana göre çok boş bir iş ! Bisikletin doğasına aykırı.Çok saçma geliyor bu tarz şeyler.Bisiklete binersin pedala basarsın ne kadar güç verirsen o kadar alırsın.
Arkaya bağlıyorlarmışda çekiyorlarmış da ulan kaykay yada patanle de aynı işi yaparsın .Adamlar patenlerle kaykaylarla yokuş aşağı ne hızlar yapıyorlar.Üstelik
başka bi araca ihtiyaç duymadan.Zırvalık başka birşey değil.

iyi veya kötü bir çaba var ortada emeğe saygım gereği tebrik ediyorum arkadaşımızı ama çok iyi niyetli bir çalışma olmakla birlikte kimseye bir faydası yok:)

Adam deli olduğunu ispatlamak için birkaç bin sterlin para harcamış resmen. 280 ile bisikleti düz hatta tutabilmek için 2 kademeli aynakol bile yapmışlar.

İp var hacı kimi kandırıyorlar :koptum: Gözümle görsem inanmam :))

• Hahaha
Tepkiler: Devenez ce que
Asıl bisikletçimiz Atilla Atay’ın kırmış olduğu dünya hız rekoru var. 180 km/s.

Sebep neymiş ki? İnsanın sınırlarını zorlaması nefis bişi ancak bu tür denemeler için standart bir bisiklet olmalı. Mesela karfurda satılan full amortisörlü biiskletle yapılmalı tüm rekor denemeleri ki adaletli olsun. Yok rüzgarı engellenir yok jant kadar ayna kol büyütülür vs vs vs. Ben yolda gördüğüm bir bisikletle 280 gittiklerini görsem, o kişiye saygıda kusur etmem.

Geri