Scudo Sports

Bisikletle köy köy gezerek yetenekli çocukları keşfeden bisikletliler

Demir Atlı

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Tepki
3.327
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Iğdır'da görev yapan öğretmenler Engin Kuas ile Erhan Acar, dezavantajlı okullara yönelik hazırladıkları "Aklımı Yolda Buldum" projesi kapsamında, bisikletle köy köy gezerek, öğrencilere zeka oyunları eğitimi veriyor.

195989

Iğdır'da görev yapan iki öğretmen, bisikletleriyle gezdikleri köy okullarında, çocuklara zeka oyunları eğitimleri verip yetenekli çocukları tespit ediyor. Kentte bulunan Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğretmenlerinden matematik öğretmeni Engin Kuas ve teknoloji tasarım öğretmeni Erhan Acar, dezavantajlı okullarda eğitim gören öğrenciler için "Aklımı Yolda Buldum" isimli bir proje geliştirdi. Proje kapsamında, bisikletle köylere giden öğretmenler, beraberlerinde taşıdıkları çeşitli zeka oyunlarını köy çocuklarına öğretip onlarla oyunlar oynuyor. Yapılan çalışma sayesinde, öğrenciler hem eğitiliyor hem de eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanıyor. Çocuklarda bisiklet sürme alışkanlığının edinilmesinin de hedeflendiği projede ayrıca yetenekli çocuklar tespit edilerek BİLSEM bünyesine kazandırılıyor.

New%20folder%20(7)%2F0e9470a7-a8bc-466d-87aa-3e0056bfe270.jpg

BİLSEM Müdürü Selahattin Pamuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu projeyle öğrencilere çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama, mantığı etkili ve yetkin şekilde kullanma yeteneği kazandırma amacında olduklarını söyledi.

Proje ile çocukların kötü alışkanlıklar edinmelerine engel olup planlı hareket etmelerini sağlamanın yanı sıra hızlı ve doğru karar vermelerini öğretmeyi hedeflediklerini belirten Pamuk, "Zeka oyunları yüksek konsantrasyon gerektirdiğinden, çocuk bu oyunları oynarken dikkatini yoğunlaştırma ve bir tek işe konsantre olma becerisi edinir. Okullarda yaptığımız grup oyunları sayesinde, çocuklar birlikte hareket etme, hızlı ve doğru karar verme becerilerini geliştiriyor." dedi.

Matematik öğretmeni Engin Kuas da "Proje kapsamında bisikletlerimize römork taktık. Bu römorklarımıza 70 farklı akıl-zeka oyunu yükledik. Pedal çevirerek gittiğimiz köylerdeki ilkokul, ortaokul ve liselerde bu oyunları çocuklara öğretip farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar gittiğimiz okullarda çok olumlu tepkiler aldık." dedi.

30 öğretmen çocuklar için pedal çevirecek
30 kişilik öğretmen grubuna akıl-zeka oyunları eğitimi verildiğini belirten Kuas, "Önümüzdeki süreçte köy okullarına 30 kişilik bisikletli gruplarla gitmeyi hedefliyoruz. Bu projede bir diğer amacımız da coğrafi yapısı itibarıyla düz bir ova olan Iğdır'da çocuklara, öğretmenlere ve toplumun her kesimine bisiklet kültürünü aşılamak." diye konuştu.

Teknoloji tasarım öğretmeni Erhan Acar da projeyle köylerdeki yetenekli çocuklara fırsat verildiğini aktararak, şunları söyledi:
"Normalde okullara bir şekilde ulaşarak akıl-zeka oyunları oynayabilirsiniz ama biz farkındalık oluşturabilmek için bisiklet kullanarak gidiyoruz. Bisikletin sağlıklı araç olduğunun, motorlu araçlar yerine bisikletin tercih edilebileceğinin insanlarca farkına varılmasını istiyoruz. Proje çerçevesinde bütün okullara gitmeyi planlıyoruz. Pedallarımız döndüğü kadar projeyi sürdüreceğiz."

Scudo
Muhteşem bir gönüllülük işi! Çok mutlu oldum görünce. İnsan sevdiği işi yapınca nasıl da keyif alıyor ve mutluluk saçıyor görüyorsunuz

Önünüzde saygıyla eğiliyorum meslektaşlarım! ?

Helal olsun size...???

Birileri çocukların beynini kirletirken,birileri de yıkıyor..Bu düalizm hep olacak,oldu..İdealist insanlara bakıp,umutla/sevinçle dolmamak lazım..O kadar basit değil bu işler..
Bu aynen,şehrinize birkaç km yapılan bisiklet yoluna sevinmeye benziyor..Bize bisiklet yolu değil,bize modern/çağdaş insanlar lazım..
Türkiye'de bisiklet sporunun 60'lı,70'li yıllarda çok revaçta olduğu söylenir..O yıllarda bisiklet yolu mu vardı?!
Bu arkadaşların yaptığı şey takdire şayan ama..Amasından bahsetmeyeyim..Oturma odasındaki filden kimse bahsetmesin..Fil oturmuyor orada..:booo:

@Triban
Yav arkadaşım her seferinde aynı şeyi yapıyorsun. Güzel bir amaç için yola çıkan, güzel insanların yaptığı bir etkinlikten bahsedilen başlık altında bu kadar lafı dolandırmanın, hep kötü taraftan bakmanın manası nedir? Negatif, olumsuz enerji saçıyorsun resmen. Güzel bir paylaşım yapılmış, beğendiysen beğendiğini belli edersin, beğenenlere ‘o kadar basit değil bu işler’ demenin manası ne!? Benim için mutluluk bu kadar kolay işte var mı kardeşim, sana göre olmayabilir. Burada insanlara ders vermeye çalışır gibi konuyla alakasız yazılar girmeniz bence yanlış.

Hocam muhtesemsiniz başka diyecek söz bulamıyorum

@Triban
Yeter lütfen.

Sizinle veya başka birisiyle aynı şeyleri düşünmek/söylemek zorunda mıyım?! Farklı düşünen birisine,tepki göstermek yerine,ne zaman ''saygı'' duymayı öğreneceğiz acaba?! Bir mesaj yazıyorum,hooop birader,sen niye böylesin filan..Ben de böyleyim,olamaz mı yani?! Okursun mesajımı tepkisiz kalırsın veya hiç okumazsın,beğenirsin mesajımı beğen tuşuna basarsın veya beğenmez kızma şeyini yaparsın,baktın çok değişik şeyler yazıyorum,engeller geçersin..

Ben zorundasın dedim mi? Saygısızlık da yapmıyorum. Enerjimizi alıyorsun be kardeş. Öylesin artık seni öyle kabul ediyoruz ama burada da yapma yani.

@:DDD
Dediğim şu,abartmayın;
Bu arkadaşların yaptığı şey takdire şayan ama..
Burada amayı açtım mı?Açsaydım,''gerek yok açmanıza'' diyebilirdiniz ama açmadım,bir şey demedim..Buna rağmen,sen şöylesin de,böylesin de başladı yine..Geçen de bir bayrak muhabbeti oldu,aynı şey,aynı tepkiler..
Şunu anlamak lazım..Dünya'da çeşit çeşit insan var..Bunu anladığımız zaman,insanların farklı görüşlerini de anlayabiliriz,saygı duyabiliriz..
Enerjinizi alıyorsam,engelleyin işte..Ben enerjimi alanları engelliyorum,rahat ediyorum..
Burada da yapma filan..Ne yapıyorsam artık?Sabıkam mı var forumda?

BENİM KÖYÜM

Baharda şenlenir bağı, bahçesi
Kokusu başkadır benim köyümün
Unutturur adama gamı, kederi
Havası başkadır benim köyümün
XXX
Akşam olur herkes döner evine
Can kurban inan ki benim köyüme
Gülabi'nin torunları derler bizlere
Özü başkadır benim köyümün
XXX
Yeşil yeşil meşeleri var dağında
Meyve ağaçları çiçek açar bağında
Her çeşit otlar yeşerir toprağında
Yeşili başkadır benim köyümün
XXX
Köyümün kenarından akar çayı
Kıvrım kıvrım dolanır sular tarlayı
Unuttum sanma orda olmayı
Dostluğu başkadır benim köyümün
XXX
Yaz gelince çıkarlar yaylaya
Gurbetçiler hasretle döner sılaya
Benden selam olsun Aziz Ağa'ya
Sevgisi başkadır benim köyümün

İbrahim SEVİNDİK

Bir öğretmen olarak, bir bisikletli olarak, en çok da bir insan olarak gurur duydum. Helal olsun hocalarıma. Helal olsun fikir veren, destekleyen, yardımcı olan herkese. Ne kadar küçük yaşta iki teker sevgisi aşılarsak o kadar iyi olacak.

Geri