Scudo Sports

Bisikletim Çalındı - Hırsız Yakalandı

haliloncen

Üye
Tepki
6
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar hepinize merhabalar, 22 haziran gecesi bisikletim apartmanın bodrumundan saat 02.00 sıralarında bir kansız tarafından şifreli kilit kesilerek çalınmıştı hemen polisi aradım tutanak tutuldu ertesi gün güvenlik kamera kayıtları alındı. Bugün polis merkezinden arayıp hırsızın yakalandığı haberini aldım fakat bisiklet bulunamamış. Bundan sonra dava açılacakmış sanırım mahkeme olacakmış. Daha önce başından böyle bir olay geçen biri var mı ? ilk kez bu durumla karşı karşıyayım ne yapmam gerekli sizce ?

Scudo
Hakim bi hırsıza bakacak bi sana bakacak.. Bunun ödemeye imkanı yok diyecek sende soğuk içip döneceksin hiç bir şey olmayacak.
Motoru çalınan arkadaşımın mahkemesinde yaşanan olay

emin değilim ama bi güvenlik söylemişti 2k dan ucuzsa çaldığı ceza verilmiyomuş

Alacak davası açman gerekiyor, savcının açacağı dava ile herhalde ancak hırsız zarar görür, senin para yalan olabilir. Hırsızların üzerine kayıtlı herhangi bir mal varlığı bulunmadığından da ötürü çoğu zaman hüsran oluyor bu durumlar. Akışına bırakma yani her şeyi, akışına bırakırsan sen yararlı çıkmazsın. Davayı düzgün bir başlık adı altında açman önemli.

Bunun dışında yüksek bir mebla değilse hırsızın gözünü korkutup para yoluyla davadan vazgeçeceğinizi belirtebilirsiniz. Bisiklet varsa bisiklet, yoksa parayı tahsil etmeye bakın.
Yoksa dava yolu ile biraz uğraşmanız gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: Harbi Bisikletci
sedona 300 dü bisiklet piyasa değeri 1000 1500 civarıydı.tutanağa 1500 tl yazdırmıştım zarara uğradığım miktarı. Yani şimdi mahkemeden bana bilgi verilecek anladığım kadarıyla üstüne ben bi dava daha mi açacağım? birde mahkeme masrafı falan olacak mıdır sizce ?

@haliloncen hırsız için ceza mahkemesinde dava açılıyor, etkin pişmanlık maddesi var şikayetçinin zararı giderilirse cezada belli bir miktar indirim yapılır diye, eğer hırsız cezada indirim almak için sizin zararınızı ödemek isterse ancak para alabilirsiniz. Aksi takdirde hukuk mahkemelerinde dava açmanız gerekli. Fazla bir masraf olmaz zaten davayı kazandığınızda masraf davalı yani hırsızın üstünde kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: Harbi Bisikletci
benim bisikletimde çalındıgında polise başvurdum karakolda bisikletin degerini 2500 tl olarak belirtdim fotograflarını verdim hırsız bir gün sonra yakalanmış otuz gun sonra mahkemeye çıktık davada ne senin nede hırsısın avukatı oluyor hakim sana soruyor şikayetcimisin sana tafsiyem zararım giderilirse şikayetci degilim yoksa şikayetciyim demek. eger hırsızlık kapalı mekanda yani bina içinde yapıldıysa hatta binanın bahçesi bile kapalı mekan olarak sayılıyor kamera kaydıda varsa otomatikman kamu davasına giriyor ve cezası 5 yıl eger zararın giderilirdiyse zararım giderildi şikayetci degilim desen bile kamu davası oldugu için 2 yıl 6 aya ininyor iyi hal indirimi olursa 2 yıl 1 aya düşüyor oda denetimli serbestlik denen şeye çevriliyor. can alıcı nokta şu hırsız davada suçunu itiraf ettiyse kamera kaydı varsa özellikle kapalı mekanda hırsızlık olduysa denetimli serbestlik kalkıyor ve ceza uygulanıyor eger hırsız davayı temmize götürmek isterse direk temmiz mahkemesine gidemiyor normal mahkemeyle temmiz mahkemeleri arasında yeni kurulan ara mahkemelere devrediyorlar. ben bisikletimi geri aldıktan sonra benim davaya bakan hakimin kalem müd. benim zararım giderildi mahkemelerde ugraşmak istemiyorum şikayetci degilim diye dilekce verdim sonradan dava falan olsada bir daha mahkemelere gitmiyorsun yukarda anlattıklarım benim bisikletimi çaldırmam dava sürecinde yaşadıklarım yardımcı olabirildiysem memnun olurum

F0DD5F0D-E3F1-49BD-8E0B-86D26E44896B.jpeg Ümraniye Tantavi mahallesinden apartmanın içinden kilitli 2 bianchi bisikletimiz çalındı. İkiside çok yeni. Ne yapabiliriz. Yardımcı olacak varsa yazsın lütfen.

@anesmed vakitinizi ayırıp üye olacağınıza, üye olup çektiğiniz resmi yorumunuza nasıl ekleyeceğinizi araştırıp bulacağınıza, hadi bunları yapıp daha ilk mesajınızda neyi nasıl yapacağınızın cevabını soracağınıza ilk olarak bulunduğunuz mahalledeki polis karakoluna gidip bisikletlerinizin faturası ile birlikte tutanak tutturup ifade verdiniz mi?

Belki sikayette bulunmustur sn. @Angaralı Barış. On yargili yaklasmamak lazim bu duruma diye dusunuyorum.

@muratcolakogluYine de ben iyi niyetli, düşünceli yaklaşayım duruma ve bir bisikletseveri gömmeyeyim [emoji4].

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Tabiki başvurdum. Bisikleti bulmak önemli olan. O nedenle yazdım. Hırsız yakalansada çözüm değil.

• Beğen
Adamın canı yanmış,tavsiye,destek almaya gelmiş yazılana bak. Bisikletforum.com'da sıradan bir gün,yazık ve ayıp gerçekten. Geçmiş olsun

• Beğen
Foruma bir mesaj yazılıyor,vatandaşı dövecekler nerdeyse:D
@anesmed sahibinden,letgo gibi siteleri sürekli kontrol edin..Bulunduğunuz yere yakın yerlerde,ikinci el satış yapılan yerler varsa,oraları kontrol edin..

Geri